Godvær for Masters

18. september 2022 – Ikke imponerende deltakelse, flott vær og sånn passe resultater i dagens Krokhol Masters.

Det var noen som sa at dette var Mesternes Mester på Krokhol, for det er jo en invitasjonsturnering for alle dem som har kommet på pallen i løpet av sesongen. Det var over 80 potensielle deltakere som var kvalifisert, og da har vi vel lov til å si at 20 deltakere (A: 7, B: 8, C: 5) er litt skuffende.

Vi kan i hvert fall ikke skylde på været, for det var en strålende tidlig høstdag på Krokhol i dag, med utmerkede spilleforhold, men litt vind til å begynne med.

Scorene var heller ikke alt for imponerende tatt i betraktning av at dette var et mestermøte. Ingen av de tre klassene ble vunnet på under par. Men ganske jevnt var det imidlertid, i hvert fall i to av klassene.

Premieutdeling

Fine premier var det også. Førstepremiene vil være pryd for enhver peis- eller bokhylle.

Det var imidlertid ikke mange som ble fristet til å vente på premieutdelingen (kanskje fordi spillet gikk en smule tregere enn nødvendig?).

Trond Bjerke var kvalifisert som vinner i Seniorcupen, og en av to som representerte denne “touren” i dag. Tredjeplass ble det på Trond i dag, men han ba om at vi ikke nevner scoren.

Bjørn Hallme var den andre representanten fra Seniorcupen i dag, og han tok andreplassen på +11. Når du har gått hjem så nevner vi scoren.

Seieren i C-klassen i dag gikk til en som definitivt ikke er kvalifisert for Seniorcupen. Marcus Andresen er ung og fremadstormende, har rukket å bli en ivrig turneringsdeltaker nå etter sommerferien, og tok seieren på +9 etter en meget solid siste 9.

I B-klassen ble det litt spenning, i hvert fall i toppen, men det var turneringslederen, Elin Bjørnhaug, som tok tredjeplassen på +6.

Kristian Bjerve fikk en ergerlig sekser på det nest siste hullet, kom i mål på +1 og måtte se seg slått på målstreken fordi han hadde høyere SH enn vinneren.

Vant gjorde Jon Kittilsen, som er tilbake etter et lengre skadeavbrekk. Han kan ikke huske å ha vunnet Masters før, så han var veldig fornøyd med seieren, som kom etter en forrykende siste 9. +1 på han også, men altså litt lavere spillehandicap.

Lars Sandberg lå i teten i A-klassen med par da han slo ut på hull 9, der et ukarakteristisk slurvete andreslag førte til trippelbogey på hullet, og derfor +3 totalt. Det holdt til tredjeplass, men han var nødt til å gå hjem før premieutdelingen (barnebarn på besøk).

Ronny Waagenæs var den eneste som hadde med seg egen caddie. Det er egentlig ikke lov, men det gis unntak når caddien nettopp har hatt 5-års bursdag. Ronny ledet lenge, men det gikk litt på tverke mot slutten (bortsett fra birdie på hull 18). Han hadde også gått hjem – mer bursdagsfeiring.

Stefan Johansson spilte dagens beste bruttorunde (81). Front-9 gikk unna på +2. Det gikk litt tregere på back-9, men +2 (netto denne gangen) holdt til seier med ett slag.

Beste junior

For en gangs skyld hadde vi med oss en junior, og han fikk derfor en spesialpremie.

Elias Wiig Boije er 13 år, og fikk et flott skussmål av klubbveteranene han spilte sammen med.

Flott av Elias å stille opp. Vi vil svært gjerne ha med flere juniorer på turneringene våre.

Merknad til turneringskomiteen – han var overrasket over at han skulle spille 18 hull – for det sto det ingenting om under “Turneringsinfo” i Golfbox.

En flott dag på golfbanen hadde det vært – synd at det ikke var flere deltakere.

Neste (og siste) helgeturnering er Elgjakta, som går av stabelen 2. oktober.

Innhold
Klubben