Fine forhold under årets 17. Mandagscup

19. september 2022 – Nok en fin mandagskveld (eller skal vi si ettermiddag) på Kroken.

Vi startet nemlig kl. 17, og da er det vel ikke kveld enda, eller? Og starttidspunktet er nok en faktor som bidrar sterkt til at det bare var 17 stykker med (A: 5, B: 8, C: 4). For temperaturen var behagelig og spilleforholdene gode. Så gode faktisk at man kan lure på hvorfor det ikke var flere gode resultater. Bare én deltaker greide å spille bedre enn sin handicap i dag. Bare en birdie ble det også.

Vi begynner med A-klassen, der det altså var bare 5 deltakere. Likevel var det tre premier.

Jostein Olafsen tok tredjeplassen på +2.

I bare hans 4. mandagsturnering i år, ble det andreplass for Trond Torgersen, med +1.

For femte gang i år ble det svensk seier. Stefan Johansson tok innersvingen på de andre med en par-runde. +4 var dessuten dagens beste bruttoscore.

B-klassen var som vanlig den største klassen, i dag med 8 deltakere på resultatlisten (det står riktignok 9 på deltakerlisten).

Kjell Høydahl hadde en litt ujevn runde, men ikke verre enn at han kom inn på +2. Det hold til andreplass i dag.

Med +1 var Jan Tore Samuelsen slaget bedre, og det holdt til andreplass.

Elin Bjørnhaug hadde dagens beste runde og var altså den eneste som spilte bedre enn sin handicap. -1 ble resultatet av en (nesten) blemmefri runde.

Av C-klassens 4 deltakere fikk tre fjerdedeler premie.

Eva Engell tok tredjeplassen på +7, med blant annet en fin par på hull 4 (0 slag netto).

Andreas Fosskaug Sørensen hadde en forrykende start, med blant annet to netto-birdier på de tre første hullene. Til slutt ble det +2 og andreplass. Han misset ut på førsteplassen på høyere handicap. Spillehandicap var det samme som vinnerens.

Og vinneren var – med minst mulig margin (0,8 i handicap) – og for andre uke på rad – Marit Bjørnstad, også hun med +2 altså.

Birdier

Det var som sagt bare én birdie i dag! Den var det Lars Sandberg som fikk på hull 3. Han ble kald og gikk hjem, da det drøyde med den siste spillegruppen.

Tombola

Som kjent loddes det ut en pakke baller blant deltakerne hver uke. Dagens vinner var Dag Raaum. Som på bildet hadde han ikke helt riktig fokus i dag, men dette var altså en fin trøstepremie.

Spilletid

Det ble skyldt på leting etter baller osv. (anomym fotograf)

For de fleste gikk det greit i dag, men det virker som det alltid er én gruppe som er tregere enn de andre og kommer inn sist.

September-sjekken

I A-klassen er det langt fra avgjort hvem som vinner gavekortet på 500 kroner fra Golfhandelen.

De som ligger best an er Stefan Johansson, Lars Sandberg og Jostein Olafsen. Det er bare 3 poeng som skiller dem. Selv om han ligger 3 poeng bak lederen, kan Jostein Olafsen ha en fordel, i og med at han kun har spilt to turneringer, og vi dermed få full pott hvis han vinner neste uke.

Det er litt mer spredning i B-klassen, men ikke mye. Øyvind Wulfsberg leder, men fire andre er hakk-i-hæl og innenfor 6 poeng. I og med at det vanligvis er flere deltakere i B-klassen, kan det også bli mer spredning i resultatene når det hele skal avgjøres, så dette blir spennende.

I motsetning til de andre klassene, ser det ut til at det er avgjort hvem som vil ta hjem  sjekken i C-klassen. Marit Bjørnstad har nemlig en ledelse på hele 11 poeng, takket være to seire og en tredjeplass. Siden det er såpass dårlig deltakelse i C-klassen i øyeblikket, skal det godt gjøres at noen tar henne igjen. Marit har dog ikke råd til å stå over neste uke, for Andreas Fosskaug Sørensen har muligheten til å ta henne igjen hvis han vinner.

Orders of Merit

Neste mandag (26. september) er det altså duket for årets siste mandagscup. Den kan bli avgjørende for hvem som vinner årets Order of Merit i de forskjellige klassene. Turneringen starter i tillegg kl. 16.30, så vi håper ikke dette vil påvirke deltakelsen alt for mye.

Dessuten håper vi at turneringsledelsen neste uke følger den gamle tradisjonen på Krokhol, at de som kjemper om ledelsen i de forskjellige klassene, blir satt opp i samme ball i “finalen”.

A-klassen

Med dagens seier tok Stefan Johansson igjen forspranget som Per Frode Haugen hadde. Frode deltok ikke i dag, og Stefan har nå en ledelse på 2 poeng foran den siste dysten. Det er ingen andre enn dem som har muligheten til å nå opp.

Stefans dårligste tellende runde er en 4. plass (verdt 7 poeng) og kan altså maks. få 5 poeng mer. Frode har en 5. plass som dårligste tellende og kan få maks. 6 poeng neste uke.

B-klassen

Her ser det ut til at Jan Tore Samuelsen har skaffet seg et lite overtak. Han leder med 93 poeng, og har 4 spillere som er innenfor 12 poeng bak. Siden ingen av dem har spilt færre enn 10 turneringer, er det imidlertid ingen av dem som kan få full uttelling, men Jan Tore er nødt til å stille opp. Elin Bjørnhaug, som ligger nærmest JT, kan få så mye som 6 nye poeng med en seier neste uke (det samme som JT), og har derfor muligheten hvis hun vinner igjen, til å komme likt med JT, hvis han står over eller blir nummer 5 eller dårligere. For Espen Nordskog, som er 8 poeng bak JT, er scenarioet omtrent det samme.

Det bør nevnes at vi ikke vet hva som vil være tie-breaker hvis det det skulle vise seg å bli likt i teten.

C-klassen…

… er avgjort. Marit Bjørnstad kommer til å vinne, for hun har en ledelse på 17 poeng til Roald Eilertsen, som er den eneste som også har spilt mer enn 10 turneringer. Hun kan altså vinne selv om hun ikke deltar.

Så alt ligger altså til rette for en super avslutning på årets Mandagscup. Som sagt håper vi turneringsledelsen neste mandag husker å sette opp OoM-lederne i de forskjellige klassene i samme ball. Dessuten håper vi at deltakelsen blir best mulig. De som kan bør dra tidlig fra jobben, slik at spenningen kan opprettholdes til siste ball er puttet.

På nåværende tidspunkt vet vi ikke om premiene for de beste i hver Order of Merit vil få premiene sine etter turneringen neste mandag, eller om de må vente til Elgjakta 2. oktober. Praksis har vært litt varierende.