Golfhandelen Open 2020

Det ble en praktfull ramme rundt årets store turnering på Krokhol.

Det var varmt, fint vær, og litt bris sørget for at det luftet litt. Banen viste seg også fra sin beste side.

Det kan kanskje virke som det ble gitt blaffen i koronareglene, men det er ikke tilfelle. Kameraet lyver litt. Alle var bevisste på og holdt god avstand.En stund var vi oppe i 72 påmeldte, men til slutt var det 68 som stilte til start. Ikke dårlig det heller. Det var 56 startende i fjor, og 59 i 2018. Så rekorden er i boks. Av de 68, stilte 24 i A-klassen (til hcp 15,0), 33 i B-klassen (15,1 – 27,9), og 11 i C-klassen (30+).

Representanter for arrangørklubben utgjorde 59 % av deltakerne, men det var representanter med fra 14 andre klubber:

Vi synes det er veldig hyggelig med så mange gjester.

Demo-dag

Og selvfølgelig arrangerte Golfhandelen demodag på rangen, der utstyrseksperter fra deres leverandører sto klar med Trackman for å hjelpe dem som kunne tenke seg å kjøpe seg litt bedre. Vi håper så mange som mulig tok seg en tur og prøvde det som var tilgjengelig.

Du måtte spille veldig bra for å vinne – det var noen supre scorer.

Siden det var så mange med, fikk to stykker lov til å gå ut ti på ti, før hovedbølet gikk ut kl. 10, og så var vi i gang.

Det var meningen at det skulle vært en “beat the pro”-konkurranse på hull 1. Dessverre fant den aktuelle proen det for godt å ikke stille opp, og det var jo synd, for her kunne det vært en sjanse for å vinne noen utmerkede baller.Etter ca. to timer var den første ballen ferdig, og både Dag Raaum, Krokhol, og Daniel Gustafson, Hammerfest og Kvalsund Golfklubb, så ganske så fornøyde ut. Mer om hvorfor siden.

Da var det mange som ikke hadde startet enda.

Konkurranser i konkurransen

Det var “nærmest flaggstangen”-konkurranse på hull 4. Den vant Glenn Furulund fra Hauger GK. Han var bare litt over 2 meter fra flagget, men noen birdie ble det dessverre ikke. Det var det heller ingen andre som greide på hull 4 i dag.Det var også konkurranse om den lengste driven – for både damer og menn. Bare baller som holdt seg på fairway på hull 5 var tellende.

Beste dame var Elin Heidi Jorun som hun skrev på kortet. Krokhol-medlemmet har etternavnet Bjørnhaug, og hun virker fornøyd med premien.Den beste herre-driven var laaang. Det var flere like eller nesten like lange, men best var altså Simen Kamfjord fra Losby GK (hcp 9,5). Driven ble målt med laser til 308 meter, hvilket er høyst respektabelt.

Premieutdeling

Så var det det premieutdeling i selve turneringen. Som vi allerede har nevnt ble det noen riktig gode vinner-scorer.

C-klassen

Her var det 11 deltakere, så det ble delt ut tre premier.Nummer tre, på par var Jørgen Rodem, Gamle Fredrikstad Golfklubb, som gikk på par. Dette var en av de sist registrerte scorene, siden han gikk i den siste ballen.Rolf Bergseng gikk på -3, men han hadde dratt hjem. Antagelig fordi han nok er den som har lengst vei hjem, hvis vi antar at han bor i nærheten av hjemmeklubben, som er Sorknes GK på Rena.Overlegen vinner, med -8, var arrangørklubbens egen Bjørn Hallme. Han var ikke eldste deltaker, men den eneste vinneren i dag på over 80 år. Kjempefint resultat for Bjørn.

B-klassen

Den største klassen hadde 33 deltakere, og det ble delt ut fem premier. Alle som ble premiert spilte bedre enn sitt netto-par. Fire stykker spilte til -1, og rekkefølgen etter vinneren ble derfor avgjort på handicap.

Hanne Hoel Tofteberg, Krokhol GK ble nummer 5.Roald Eilertsen, som vi regner som medlem selv om han representerer Grønmo GK, ble nummer 4.Espen Nordskog, Krokhol GK, ble nummer 3. Vi vet ikke hva som er i den brune esken.Stefan Johansson, Krokhol GK og Sverige, ble nummer 2, og fikk en flott Titleist-bag i premie.Vinneren, på -7, ble han som gikk først i feltet, og derfor hadde ventet lengst på premie, nemlig Dag Raaum, Krokhol GK. Han var altså ett slag unna å spille dagens beste runde, og fikk en flott Ping-putter i premie.

A-klassen

Siden det var 24 startende i denne klassen, ble det delt ut 4 premier. Også her gikk alle de premierte sine runder på under par.

Per Frode Haugen har for vane å heve prestasjonsnivået i turneringer, og leverte en 39-runde, som altså gir -1.Emil Birkelund fra Kongsvingers GK, ble nummer tre. Han gikk på brutto par, altså 36 slag, med to birdier. Det gir -2 netto.Kenneth Trehjørningen representerer nå Onsøy GK, men han er oppvokst på Krokhol og er 4x klubbmester (2005 – 2008). I dag ble det brutto par, og -2 også på ham. Litt lavere handicap enn Emil, ga andreplass, med en fin Titleist-bag i premie. Han hadde tre birdier på runden.Vinneren i dag er bedre kjent på Krokhol enn de fleste. Olaf Thomassen hadde én birdie, én bogey og resten par for en 37-runde. Med fem tildelte slag blir det -4. Olaf vant en Cobra-driver i premie.Vi takker Golfhandelen for sponsingen av turneringen. Klikk på logoen for å besøke nettbutikken:Eller ta en tur til:

Brynsveien 5 D, Oslo.

Rett ved Brynseng T-banestasjon

Galleri

Innhold
Klubben