Mandagscup 22. juni 2020

Knotthol revisited

Det var hvit tee for herrene og gul tee for damene i dag. Til tross for en god del nedbør de siste par dagene, vil vi karakterisere forholdene som gode. Det var ikke mye stående vann på banen, men det var selvfølgelig ikke like mye rull som i forrige uke. Fornuftig nok ble det spilt med ballplassering.

Det var litt lummert, og det er forhold som knotten liker. Den var ganske så plagsom i dag, spesielt under ventingen på premieutdelingen.

Deltakere

Litt lavere deltakelse i dag enn ukene før. 25 + 2 = 27, hvorav A: 7, B: 11 og C: 9.

Det ble en veldig manuell turnering, fordi turneringsledelsen ikke greide å komme inn på Golfbox. Derfor ble det egenutfylte scorekort og ingen registrering av scorer annet enn på scorekortet.

Da vi kom hjem, lå denne meldingen fra Norges Golfforbund å ventet å oss:

GolfBox – Serverutfordringer

Det er stor aktivitet i golf-Norge i disse dager, noe som er svært gledelig. Det fører også til mye bruk av/trafikk i GolfBox. GolfBox har dessverre i den siste tiden hatt diverse utfordringer med sine servere.Dette medfører at det til tider kan være vanskelig/ta lang tid å logge inn i GolfBox, både for spillere og administratorer.

GolfBox jobber på spreng for å håndtere disse utfordringene og har bl.a. hentet inn ekstern ekspertise, for å få løst det så snart som mulig.

Vi beklager de ulempene dette har medført for klubber og spillere og kommer tilbake til dere når det er mer å berette.

Det forklarer jo saken.

Siden vi har dårlig husk, ventet vi derfor med å kommentere turneringen inntil resultatene forelå i Golfbox. Og de forelå ved ni-tiden på onsdag. Vi tar det i Golfbox-rekkefølgen.

C-klassen

Ni deltakere, tre premierDet var to med scoren -1, men Erlend Bærø tok seieren med bedre handicap.Andreplassen gikk derfor til Yngve Andersen, på samme score.Hans makker og felles komfortkamerat, Odd Hole, tok tredjeplassen på +2. Yngve og Odd var de eneste som spilte før kl. 18 i dag.

B-klassen

11 deltakere, tre premierStefan Johansson hadde en bunnsolid start, før han fikk problemer på 7-ern. Han hentet seg imidlertid pent inn, og fikk også en god avslutning. Det ble seier på -1.Trond Nåmdal hadde en mer mørkeblått-preget runde, men kom i mål på +2, og tok andreplassen med det. Kule solbriller.På ett slag dårligere, altså +2 og tredjeplass, finner vi Robert Eilertsen, som nå er tilbake i B-klassen etter et innhopp i A-klassen.

A-klassen

7 deltakere, men vi mener å huske at det ble delt ut tre premierOlaf Thomassen er i forrykende form om dagen. Dette var bare to dager etter at han vant GH Open på -4. Litt lavere handicap i dag, så scoren ble -1, etter en brutto 40-runde (+4).Etter en blemme på 3-ern kom Per Frode Haugen også inn på 40 brutto, og fikk andreplassen til tross for at han vitterlig hadde lavere handicap enn Olaf da turneringen startet (i henhold til startlisten: 9,1 mot 9,3), men deg gir tydelivis høyere spillehandicap, så Frode ble “bare” godskrevet med netto par.Stine Torgersen, som vi er blitt vant til vinner alt hun stiller opp i, kom inn på 41 slag og tok tredjeplassen på +1.

Birdier

Etter turneringskomiteens økonomiske problemer i forbindelse med at det ble 12 birdier forrige uke, kunne de ta inn det tapte, ettersom det ble bare én birdie i dag. Den fikk Per Frode Haugen på niern.

Frode hadde riktignok understreket at det ikke var riktig at turneringskomiteen/klubben gikk med tap den uken, så han er nok mer fornøyd med dagens resultater enn det bildet viser.

Orders of Merit

A-klassen

13 spillere har registrert runder i A-klassen

Stine Torgersen har fremdeles et solid grep om førsteplassen. Hun er den eneste som har spilt alle 8 turneringer, og har en ledelse på 18 poeng til Ronny Waagenæs og 19 til Per Frode Haugen.

B-klassen

Her er det 23 spillere som har registrert runder.

Jan Tore Samuelsen har overtatt ledelsen etter at Jon Kittilsen (som er nummer to, ett poeng bak) leverte en særdeles svak innsats på mandag. Robert Eilertsen, som nå er tilbake i B-klassen, følger på tredjeplass, to poeng bak Jon. Problemet er at hvis han spiller bra, rykker han sannsynligvis opp igjen. Andre kan også skifte klasse.

C-klassen

Her er det 22 spillere med registrerte runder

Det er en duo i teten. Leder gjør Jens Kr. Tofteberg, med 55 poeng. Det er tre flere enn Bjarne Røed. De som følger nærmest er Odd Hole, med 38 poeng, og Stefan Johansson, som har rykket opp og antagelig ikke vil få flere tellende runder i C-klassen.

Problematiske tider

Som de fleste har merket seg, har ikke nettsidene våre fungert som de skal de siste to ukene. Dette skyldes et omfattende vedlikeholdsprogram som var nødvendig etter virus-problene vi har hatt i det siste. I denne forbindelse ble det funnet at det var mye “rusk” i systemet som vi var nødt til å bli kvitt.

Dette førte til en fullstendig omlegging av publiseringssystemet, noe som førte til at det har stått mye utdatert informasjon på sidene, og at det ikke er publisert noen artikler siden Golfhandelen Open.Nå er vi imidlertid forbi det første stadiet, og er i stand til å bruke hjemmesidene på vanlig måte.

Denne artikkelen er på mange måter et eksperiment, som redaktøren har produsert kun på grunnlag av FAQ-en for det nye systemet. Det vil nok ta litt tid før man har den samme mestringen av dette som det gamle.

I dagene som kommer, skal vi legge ut alle artiklene som vi har på lager, og som skulle ha kommet ut siden 21. juni.

Vær imidlertid oppmerksom på at det fremdeles er sider som inneholder feil eller mangelfull informasjon. Dette vil bli rettet opp fortløpende i de nærmeste dagene (og ukene).

Takk for tålmodigheten.

Innhold
Klubben