Golfhandelen Open 2021

19. juni 2021 – Flott gjennomført turnering nok en gang.

I fjor var det rekorddeltakelse med 68, i år var det 50 deltakere, antagelig mye på grunn av værmeldingen.

Bortsett fra et par småskurer før start, var det imidlertid fint golfvær for alle gjennom hele runden. Solen uteble imidlertid.

Det var opprinnelig 56 påmeldte, men det kom noen avmeldinger, så til slutt ble det 50 som startet. En tredjedel av de startende var gjester, og det synes vi er veldig hyggelig. Best representert av de gjestende klubbene var Hauger med fire.

Hele 11 klubber var imidlertid representert:

Hauger Golfklubb

4

Miklagard Golf

2

Ballerud Golfklubb

2

Kongsvingers Golfklubb

1

Oppegård Golfklubb

1

Østmarka Golfklubb

1

Hammerfest og Kvalsund Golfklubb

1

Grønmo Golfklubb

1

Kragerø Golfklubb

1

Gjersjøen Golfklubb

1

Borre Golfklubb

1

Dagens runde

Tilhørte helt klart vinneren av B-klassen, vår egen Jan Tore Samuelsen. Han flesket likegodt til med dagens nest beste bruttorunde (40). Med spillehandicap 23, ble det 26 Stableford-poeng (B- og C-klassen spilte Stableford), hvilket representerer 10 under netto par. Det er en fenomenal score. Med 4 bogeyer og resten par, fikk han tre poeng på alle hullene bortsett fra ett.

Premien var en nydelig TaylorMade Spider putter.Han som ble nummer to i B-klassen spilte heller ikke så verst. Kjell Høydahl (Krokhol) fikk 21 poeng. Dagens eneste dobbeltbogey kom på hullet der han også fikk hole-in-one.

Premien var nettopp den bagen han hadde ønsket seg.Erlend Bærø (Krokhol), som hadde gått hjem før premieutdelingen, tok tredjeplassen på par. Han hadde samme score som Tom Martinsen (Krokhol) og Siver Sandborg (Ballerud), men lavere handicap.

Ellers er det verdt å bemerke at halvparten av de 26 spillerne i B-klassen spilte til det vi i “gamle dager” kalte buffersonen (2 under netto par). Det synes vi er bra.Per Frode Haugen (Krokhol) har i årenes løp vist at han er en mann for de store anledningene, men vanligvis prikker han inn toppformen til KM i august. I dag vant han A-klassen med dagens beste bruttoscore (39). Dette til tross for at han pådro seg en trippel-bogey på 7-ern. Resten av runden gikk han på par (1 bogey og 1 birdie). Netto-scoren ble dermed -1. Han hadde samme score i fjor, men da holdt det bare til 4. plass.

Spider-putteren fikk frem Haugen-gliset.På samme score, men med ett slag høyere bruttoscore, finner vi Morten Haukedal (Grønmo). Han ser også fornøyd ut med sin nye Titleist-bag.

Morten Olstad (Krokhol) trodde kanskje at par ikke ville holde til premie, for han hadde gått hjem, men det gjorde det altså. Tredjepremie ble det altså, ettersom han var alene på par. Det var 18 deltakere i A-klassen, og veldig jevnt nedover på listen. +3 holdt bare til 11. plass.Daniel Gustafsen (Østmarka) var nær ved å få dagens runde, for han skaffet seg 25 Stableford-poeng, ett mindre enn JT. Det holdt i massevis til seier i C-klassen. Det er veldig bra av en 45-handicapper å spille en runde på Krokhol med bare én stryk.Siden det var bare 6 deltakere i C-klassen, var det to premier. Andreplassen gikk til Bjørn Hallme (Krokhol), som har det for vane å sanke premier på Golfhandelen Open. Han vant i fjor, og i 2019 ble han nummer tre.

Longest Drive – herrer

Lengst i fairway på hull 5 i dag var Ulrik Engmann (Oppegård). Han var ikke til stede på premieutdelingen, så vi fikk ikke spurt om hvor lang driven var.

I mangel av bilde av vinneren, bruker vi et bilde bidratt av Espen Nordskog.

Longest Drive – damer

Det var 5 damer med (hvorfor ikke flere?), og den som slo lengst i fairway på hull 5 i dag var Elin Bjørnhaug (Krokhol). Hun ser rimelig fornøyd ut med premien, og har skikkelig tek på håndveske med godiser i.

Closest to pin – på to slag på hull 9

Denne konkurransen ble vunnet av Dan Fellus (Krokhol), som lå 2,21 cm fra hullet etter andreslaget (han to-puttet imidlertid for par). Dan hadde gått hjem, så vi har ikke noe bilde. I stedet bruker vi et annet av dagens mest fornøyde deltaker (vi må ha symmetri her forstås).

Beat the pro

hull 1 ble spillerne ønsket velkommen av Stian Lund, en profesjonell golfspiller som i sin tid fikk sin start på Krokhol. Her vanket det premier (golfballer) på dem som kunne komme nærmere hullet enn Stian.

Ronny Waagenæs (Krokhol), Jens Tofteberg (Krokhol), Sivert Sandborg (Ballerud) og Stine Torgersen (Krokhol) kunne gå videre på runden med en stor eske baller i bagen. Stine mente at Roald Eilertsen (Krokhol) også klarte å slå proen, men var ikke sikker.

Det var for øvrig ikke en eneste birdie på 1-ern i dag (litt tricky flaggplassering). Noen birdier ble det heller ikke på det andre par-3-hullet, 4-ern. I det hele tatt var det litt birdie-tørke i dag, til tross for de glimrende forholdene, og det var totalt bare 8. Disse kom på hull 5 (3), hull 6 (3) og hull 9 (2).

Se listen her.Til tross for at været ikke var strålende slik det pleier å være, må vi vel anse årets Golfhandelen Open som vellykket. Det var god deltakelse, og det var noen særdeles gode resultater.

Vi håper vi kan ønske hjertelig velkommen også til neste år.Det ble litt venting på premieutdelingen, men ellers virket det som runden gikk ganske radig for de fleste.

Innhold
Klubben