International Pairs 15. august

20. juli 2021 – Det har dukket opp en nykommer på terminlisten.

Terminlisten på Krokhol er preget av tradisjoner. De fleste av våre turneringer har blitt avholdt i mange år, men av og til gjøres det altså noe nytt.

På turneringssiden i Golfbox står det:

Dette er lagturnering med 2 spillere.Det spilles fourball-bestball med 3/4 hcp. Vinnerene går videre til en finale på MIklagard 18/9.

International Pairs er et internasjonalt konsept, og på nettstedet deres finner vi at det også er en internasjonal finale i oktober Pinheiros Altos-banen i Algarve, Portugal 30. oktober.

Så her er det mye å hige etter.

Les mer om det overordnede turneringsformatet her.Formatet er altså fourball-bestball, og de betyr at begge lagmedlemmer spiller på hver sin ball, og at den beste scoren på hullet teller.

Da vi dykket litt lenger ned i Golfbox, fant vi at scoringen blir i henhold til Modifisert Stableford. Det tror vi ikke er blitt benyttet på Krokhol tidligere. Med vanlig Stableford får man altså 2 poeng for netto par, 3 poeng for netto birdie osv.

Det modifiserte Stableford-systemet gir også spillerne poeng på hvert hull basert på spillerens score i forhold til par. Det ble imidlertid i sin tid utviklet for å belønne spillerne for å ta sjanser for birdie (eller bedre), fordi belønningen for lav score på et hull er større enn straffen for en dårlig score. Da de hadde en slik turnering på PGA-touren var poengberegningen er som følger:

  • Albatross: +8
  • Eagle: +5
  • Birdie: +2
  • Par: 0
  • Bogey: -1
  • Dobbelbogey eller dårligere: -3

Vi tar forbehold om at det er en annen poengfordeling i denne International Pairs-turneringen, som jo spilles med 3/4 handicap, og som for øvrig går søndag 15. august. Dette må eventuelt turneringskomiteen avklare.

Som vanlig er med lagkonkurranser, kan du enten finne deg en spillepartner og melde dere på som lag, eller melde deg på som enkeltperson og få tildelt en spillepartner.

Påmeldingsfristen er 13. august.

Innhold
Klubben