International pairs 2022

29. mai 2022 – Vellykket turnering i fint vær

Til slutt ble det 30 spillere som stilte til start – med andre ord 15 lag.

Det er tradisjon for par-turneringer på Krokhol. Tidligere spilte vi Nordea Pairs, men når sponsoravtalen utløp, klarte ikke NGF å skaffe ny sponsor – og de leter fremdeles. Derfor har vi begynt (fra i fjor) å spille en internasjonal parturnering som arrangeres av private aktører, med landsfinale, europeisk finale og verdensfinale. Landsfinalen går på Miklagard 10. september, og de beste der kan spille europafinalen i Andalucia 14-18. november.

Kvalifisert for landsfinalen på Miklagard er radarparet Elin Bjørnhaug og Yngve Andersen, som utfylte hverandre på en utmerket måte. 45 poeng ga en klar seier med en margin på 4 poeng. Det er ikke egentlig så overraskende, ettersom begge to har spilt bra i det siste.

Andreplassen gikk til Jan Tore Samuelsen og Øyvind Wulfsberg. De gikk helt først i feltet som en 2-ball, og fikk derfor ganske lenge å vente på resultat og premieutdeling. 41 poeng ble det på dem. Laget hadde hele 27 poeng på front-9, før det gikk litt tregere mot slutten. Spesielt hadde Øyvind dagen, med en 41-runde (+5, 24 p) på front. Dette laget hadde en margin på 2 poeng til neste lag.

De første to plassene hadde altså klare vinnere, men deretter ble det mye jevnere.

Knut Sørset og Jostein Olafsen, som vant i fjor, tok tredjeplassen, siden de hadde et kombinert spillehandicap på 19, hvilket var 5 slag lavere enn neste lag.

Alexander Løken og Espen Nordskog ble dermed forvist til fjerdeplassen. Begge disse lagene fikk 39 poeng. (Alex dro hjem før premieutdelingen.)

Hele 4 lag oppnådde 37 poeng. Stine Torgersen og Ronny Waagenæs tok femteplassen (den siste som fikk premier) fordi de hadde et kombinert spillehandicap på 13. Stine ble opptatt med VtG-kurs, så hun hadde stand-in (til forveksling lik) på premieutdelingen

De andre lagene med 37 poeng var:

  • Engmann/Texnes (SH 19)
  • Kittilsen/Thomassen (SH 22)
  • Bjerve/Trælvik (SH 28)

Spilleforhold

Det var faktisk litt bløtt her og der, så det var tillatt med ballplassering på kortklipt. Gresset har begynt å gro bedre, men fremdeles er det en del bare flekker på fairway og i rough. Greenene er dessverre langt unna den standen vil liker å ha dem. Selv om det begynner å titte opp gress på de bare flekkene, så er de fremdeles ganske trege og ujevne. Det var imidlertid likt for alle.

Det var behagelig temperatur og lettskyet vær under hele runden, lite vind og ingen nedbør.

Hole-in-one

Det var synd Ronny Waagenæs ikke ventet en dag med sin HIO på hull 1, for vi leser på FB-siden til turneringen at

Vår samarbeidspartner Next Hole Travel har gitt beskjed om at alle spillere som noterer HOLE IN ONE under kvalifiseringen vil få et gavekort på 5000,- som kan benyttes på alle reiser til NEXT HOLE TRAVEL i 2022 og 2023.

HIO eller ikke, å gå ned i knestående kan være farlige greier

Diverse

Her landet driven til Alexander Løken på hull 18 i dag. Han var for en gangs skyld fornøyd med slaget.

Premier

Det ble delt ut premier i dag, men det var Krokhol-premier. Det var også meningen å dele ut gavesjekker eller lignende fra International Pairs-sentralen, men disse ankom ikke i tide, og vi bli delt ut ved en senere anledning.

Mandagscup i morgen

Alle spiller fra rød tee, og Kari serverer sodd – en mystisk, men velsmakende rett som har sitt utspring i Trøndelag.

Dessuten er dette dagen da kampen om månedssjekken på 500 kroner avgjøres.

Det er bare 25 påmeldte, så det er masse plass til etteranmeldelser, selv om startlisten allerede er kunngjort.

Kontakt Stefan, som er turneringskoordinator, via opplysningene som står under “Kontaktpersoner”, hvis du vil etteranmelde deg.

KM matchplay

Påmeldingsfristen for klubbmesterskapet i matchplay går ut i morgen, og foreløpig har vi alt for få påmeldte.

Her bestemmer du og motstanderen når dere vil spille, så det er veldig fleksibelt.

Her har du sjansen til å matche dine ferdigheter med noen av klubbens beste spillere – og andre.

Innhold
Klubben