Jern med litt rust

Jernslaget 12. august 2018

I dag spilte vi Jernslaget – en meget tradisjonsrik årlig turnering på Krokhol, der vi bare har lov til å bruke to jernkøller og putteren.

Deltakelsen var litt skuffende*, synes nå vi, selv om 20 stykker er nesten dobbelt så mange som stilte til start i fjor.

Til å begynne med var ikke været det beste, ettersom det regnet litt og det ikke var så varmt som vi er blitt vant til.Men værmeldingen slo til, og ved omtrent halvspilt runde klarnet det opp, og solen kom frem. Banen var litt våt, men ikke slik at det var noe problem. Ballplassering var det jo uansett.

Det var mange flere dårlige scorer enn det var gode. Det var bare et par stykker som lå i buffersonen sånn stablefordmessig. Men runden er altså ikke handicaptellende. Det var tre premier i hver klasse, selv i A-klassen som bare telte fire deltakere.Jan Tore Samuelsen (7J, GW) var en av dem som spilte i nærheten av sitt handicap, og derfor vant han da også C-klassen med en score på +3.Roald Eilertsen (5J, GW) var ikke så langt bak, og tok andreplassen på +6.Den siste premien gikk til Jens Kristian Tofteberg (7J, W).Dagens beste runde var det Rune Sørlie (5J, 9J) som sto for. Han vant B-klassen med +2.Terje Bjørnstad (7J, PW) ser litt forbauset over at +9 holdt til andreplass i B-klassen, men det gjorde det altså.Patrik Kaltrud tok tredjeplassen. Vi har dessverre ikke noe bilde, ettersom han gikk hjem før premieutdelingen. Han ventet nok ikke at +10 skulle holde. Inntil vi får tak i et bilde, får vi bruke et av en annen Patri(c)k.Morten Olstad (7J, PW) hadde dagens beste bruttorunde (ett slag foran Rune Sørlie), og spesielt var siste 9 bra, da han gikk den på +3. Hans +9 sammenlagt holdt til seier i A-klassen.Per Frode Haugen (6J, 9J) var nok også litt overrasket over å få premie på +13. Han var nok litt skuffet også, for det er bare et par år siden han vant denne turneringen på +1.Hvis Frode var litt overrasket, er det trygt å si at Jon Kittilsen (6J, GW) var veldig forbløffet over at +17 skulle hode til noen ting, men det gjorde det altså.

Birdier

Nå er det ikke birdiepremier i helgeturneringer, men vi nevner likevel at Terje Bjørnstad (chippet i), Sander Lund og Jens Kr. Tofteberg alle fikk birdie på 1-ern. Flere var det ikke.*Vi sa at vi var litt skuffet over deltakelsen i turneringen, og det kan vi godt være, men deltakelsesnivået er på lik linje med det det har vært i de senere årene da den har vært avholdt i august. Da turneringen ble avholdt i juni var riktignok deltakelsen bedre, men da hadde klubben også mange flere medlemmer.

Uansett tror vi flere hadde hatt glede av å spille med bare jernkøller hvis det hadde vært stableford i stedet for slaggolf. Faktum er jo at spesielt dem som er i A-klassen, for tiden spiller svært få stablefordturneringer.