Mandagscup 13. august

Fint vær – blandede resultater

Det var årets 11. mandagscup, og folket er tydeligvis tilbake fra ferie, for deltakelsen var upåklagelig. 31 stykker stilte til start – men av disse litt vel mange etterpåmeldinger etter turneringsledelsens mening. Ganske jevnt fordelt var deltakerne også, 9 i A-klassen, 13 i B-klassen og 9 i C-klassen. Derfor ble det tre premier i alle klasser.Været var strålende, men det merkes at vi begynner å nærme oss nesten to måneder etter St. Hans. Banen var som den var – stort sett fin når vi ser bort fra de fleste av greenene. Det var også litt rufsete fairwayer her og der, men klippingen blir kanskje bedre når det tørker opp litt mer?

Vi følger rekkefølgen valgt av turneringsledelsen, og begynner med birdier. I motsetning til forrige uke, da det var uvanlig mange birdier, var det i dag bare to.

Birdier

Den ene fikk Asbjørn Herdal på hull 6…… mens Alexander Tomt Sandjord fikk sin aller første birdie i turnering på hull 4. Ikke nok med det, det var nesten en tap-in, altså nesten HIO.

C-klassen

Det var flere gode resultater, men den aller beste prestasjonen sto Jan Tore Samuelsen for. Han sanket hele 23 poeng på sin 48-runde.Alexander Tomt Sandjord tok andreplassen med 20 poeng, og altså en flott birdie.Den tredje premien gikk til Isak Ladegård som fikk 17 poeng. Siden han ikke ventet på premieutdelingen, fikk vi ikke tatt noe bilde.

B-klassen

I denne klassen måtte du spille bedre enn handicap for å komme på pallen.Best i dag var Rune Sørlie, som fulgte opp gårsdagens seier i Jernslaget med sterke 21 poeng (43 brutto). Han skal nok bli tøff å hankes med i sin matchplay-semifinale selv om han går ned i handicap, for han er tydeligvis i form.Nestbest var Marius Nygård, som det virker som aldri spiller en dårlig runde. I dag ble det 19 poeng, og nok en nedskrivning.Asbjørn Herdal er tilbake fra Vestlandet, og feiret med fine 19 poeng, noe som ga tredjeplass ettersom Marius nå har lavere handicap.

A-klassen

Som i går (Jernslaget) var det relativt svake resultater i denne klassen.Arve Bjerke gjorde en gjesteopptreden og tok den største sjekken med en par-runde (43 brutto).Nestbest var Marius Nygård, som det virker som aldri spiller en dårlig runde. I dag ble det 19 poeng, og nok en nedskrivning.Per Frode Haugen hadde ingen blemmer, men det ble mest bogeyer i dag. Han gikk også på 42 brutto, noe som ga +3 netto.

Orders of Merit

De som har spilt alle turneringene har nå altså spilt 11, og vil ikke lenger kunne få full pott. Det er ikke så mange som har spilt minst 10 turneringer, men det blir flere snart, og da kan bevegelsene på OoM-tabellene bli mye mindre forutsigbar.I A-klassen deler Morten Olstad og Olaf Thomassen nå ledelsen. De er fire poeng foran Per Frode Haugen. Det er nok disse tre det vil stå om, men her er ingenting avgjort. Lars Sandberg og Jon Kittilsen kan også gjøre medaljekampen interessant, men da må de snart ta seg sammen.I B-klassen er det også plutselig blitt mye jevnere i toppen, siden Rune Sørlie vant og Yngve Andersen ikke spilte i dag. Yngve har fremdeles ledelsen, men den er nå krympet til ett enslig poeng. Disse to er litt i en klasse for seg, ettersom de har et forsprang på 15-17 poeng til de neste på listen, som er Terje Bjørnstad og Steinar Nordskog.I C-klassen har Tony Farinha fremdeles ledelsen, men ledelsen til Øyvind Wulfsberg og Alexander Tomt Sandjord er bare henholdsvis 5 og 8 poeng. Marit Bjørnstad er også med i toppkampen, men er 9 poeng bak Tony.

Innhold
Klubben