Jernslaget 2022

12. juni 2022 – Schizofren-vær og mange gode scorer

Av en eller annen grunn er det ofte litt dårlig vær når Jernslaget arrangeres. I dag kunne ikke været helt bestemme seg, det var truende under innledningen av runden, så ble det sol, så regnet det litt, så ble det bare overskyet, før det ble regn og så sol igjen. Nedbøren som kom var imidlertid kortvarig og ikke særlig kraftig.

På grunn av regn i natt og dagen før, ble det regnet med at banen var våt, og det var den også noen steder, men de fleste steder var den ikke våtere enn at det ble litt rull. Med ballplassering på kortklipt var det ikke noe å utsette på forholdene.

Det var litt annerledes klasseinndeling i dag enn det vi pleier å ha. I dag var det bare to klasser, og skillet gikk på hcp 20. Det var 8 spillere i A-klassen, og 13 i B-klassen. Det var valgfritt utslagssted og de fleste av de 21 deltakerne valgte rødt.

Begge klassene ble vunnet på scorer under par, og det må man si er meget bra med bare to køller. Det var mange andre bra prestasjoner også.

I A-klassen ble det delt ut 4 premier

Jostein Olafsen noterte seg blant annet for en EAGLE på hull 6 (merkelig nok nevnte han det ikke på terassen), og gikk front-9 på -2. På back-9 ble det i tillegg to birdier, men litt smårusk mot slutten gjorde at det “bare” ble +1, og totalt -1 med en brutto-score på 81 (+9) fra rød tee. Det ga en seiersmargin på 5 slag.

Knut Sørset gikk fra gult og gikk begge 9-hullssløyfer på +2, for +4 totalt.

Morten Olstad endte også med +4, men har nå litt høyere handicap enn Knut, og fikk derfor tredjeplassen.

Fjerdeplassen gikk til Jan Tore Samuelsen, som spurtet godt med par på back-9, slik at det ble +5 totalt.

Dagens beste score kom i B-klassen

Den ble levert av Jakob Ringdal, som vi tror deltok i sin første Krokhol-turnering, siden medlemsskapet hans er nytt av året. Og for en debut. Han gikk front-9 hele seks under par med en 41-runde brutto. Det gikk litt tregere på back-9 (+2), men totalen ble likevel imponerende -4. Det ga en seiersmargin på hele 7 slag.

På en klar andreplass kom Oscar Stovner Storeide, som altså var 7 slag etter førsteplassen, og 6 slag klar av tredjeplassen. Han hadde gått hjem, så vi viser premien hans i stedet.

Tredjeplassen tok Reidar Selbekk på +9.

Han var to slag hvassere enn Marit Bjørnstad på +11.

Jens Tofteberg var slaget bak på 5. plass, mens

en meget overrasket Ann Lisbet Brathaug tok 6. plassen med +20.

Dag Raaum avrundet premiefeltet på 7. plass med +21.

Alt i alt en fin dag på Krokhol!

Neste helg (lørdag) er det GOLFHANDELEN OPEN, årets største turnering, med flotte premier og demo-dag i regi av Golfhandelen. Du har vel meldt deg på?

Innhold
Klubben