Ute og representerer klubben

12. juni 2022 – Noen har spilt NM

Hvis noen lurte på hvorfor Krokhol-profilene Stine Torgersen, Per Frode Haugen og Stefan Johansson ikke var med i dagens Jernslaget, så er det fordi de spilte NM Midamatør på Haga GK.

NM Mid-amatør er den øverste nasjonale turneringen for elitespillere i klassen mid-amatør der laveste alder er 25 år (født 1997 eller tidligere), damer og herrer. Mesterskapet er åpent for alle som har handicap under 12, og tiltrekker seg mange gode spillere, mange med +-handicap.

Det var nok litt vanskelige forhold, for H40-klassen greide ikke å spille ferdig runden sin i går. Haga har tricky fairwayer når det regner – leire rett under gresset, men greenene er rapportert å være bra i år. Turneringen ble spilt på gul og rød sløyfe (Haga har 27 hull).

Med våre gikk det sånn der …

Stine har tidligere vunnet medalje i denne konkurransen (se hovedbildet), men hun har ikke fått trent eller spilt noe særlig i år, og da blir det krevende. Hun var sikkert skuffet over innsatsen i går, men i dag gikk det bedre. Spesielt var siste 9 av godt gammelt Stine-merke. Til slutt ble hun nummer 8.

Suveren vinner av dameklassen ble Rachel Raastad-Anderson, som er en tidligere LET Access-spiller.

Med et par unntak var det overraskende svake scorer i H40-klassen.

Frode hadde en OK første runde, som han avsluttet med 3 strake par på morgenkvisten. På andrerunden ble det for Frode flere ukarakteristiske tippelbogeyer, og avslutningshullet ble en liten katastrofe. Resultatet ble 9 slag mer, og en 33. plass 32 over par.

Stefan var etter eget sigende deltakeren med feltets høyeste handicap (10,8), så han hadde som mål å ikke bli sist. Det klarte han med glans, ettersom +37 gjorde at han ble nummer 38 (av 48).

Vinneren av klassen var Joachim Aslaksen fra Vestfold Golfklubb, en gammel ringrev som var den eneste under par over to dager. Seiersmarginen var 8 slag.