Jon vant match 9

18. juni 2023

Det regnet! Faktisk! Etter så mange dager uten en dråpe yret det da Ronny Waagenæs (seed 10) og Jon Kittilsen (seed 23) møttes til match. Ronny måtte gi 5 slag – på hull 2, 3, 5, 7 og 8.

Ingen av dem hadde varmet opp med stort mer enn en kopp kaffe. Nå er det ikke sikkert at det var grunnen til at begge tre-puttet for bogey på hull 1 – deling.

Det var visst Pride-uke på hull 2, for her gikk det skeivt. Begge kom seg greit ut av den første vanskeligheten, men deretter varierte det litt. Det endte med at Ronny ga Jon hullet. 1 opp til Jon.

Nokså gode driver osv. på hull 3, gjorde at begge var på eller nær greenen på hull 3 på tre slag. Ronny utnyttet dette best og enputtet for par, men Jon trengte flere putter enn det. All square igjen.

Ronny’s ball var litt lang, men holdt seg nesten på greenen på hull 4, mens Jon var enda lengre og la seg I røffen på oversiden av greenen. Chipen var av det delikate slaget, og var ca. 5 cm kort. Derfor ble det en litt for lang nedoverputt som var litt for vanskelig å få i hullet. Mellombels satte Waagenæs-san en delikat nedoverputt som resulterte i en gimmie. Ronny var 1 opp.

Så var det hull 5, men fra “rød” tee. Her kom Jons kortere utslag til nytte, og han holdt seg i fairway, mens Ronny var litt for langt til høyre, og måtte erklære “lost ball”. 

Dropp til tross var han i hullt på seks slag. Men det var Jon også, og han hadde slag på hullet. All square igjen.

Begge spilte hull 6 som de skulle. Jern til fairway, wedge til green og to putter. Fremdeles all square.

Ingen “heroics” fra “rød” tee på hull 7. Begge la seg fornuftig på fairway med et jern. Begge la andreslaget nær greenen og pitchet seg mot hull uten altfor gode resultater. To-putt for bogey for begge. Jon hadde slag og var plutselig 1 opp.

Begge slo gode utslag på hull 8, men på venstre side av fairway. Jon la seg nesten på greenen, mens Ronny ufrivillig gikk gjennom skogen og fant litt løv. Ballen landet derfor i langt gress inne i skogholtet. Et godt høgger-slag fra Ronny fikk ballen på greenen. Imidlertid klarte Jon og skaffe seg et par med en kipp og en én-putt, og da var matchen over.

Jon vant 2&1.

Han møter langtslående Jørgen Spilmann (seed 7) i neste runde.

Innhold
Klubben