Jørgen vant match n. 22

20. juli 2023

Den lenge etterlengtede matchen mellom klubbens lengstslående og klubbens kortest-slående ble spilt i dag.

Jørgen Spilmann slo Jon Kittilsen 3&2. Matchen gikk i strålende sommervær med nesten perfekte baneforhold, og dessuten var de nesten alene på banen, så alt lå til rette for en fin runde.

Jørgen var seedet nummer 7 og Jon nummer 23 – hcp-forskjell 15 – en del under halvparten av aldersforskjellen.

Slik ser altså strålende sommervær med nesten perfekte baneforhold ut.

Hull 1

Det begynte så bra for Jon, som la seg 3 m fra flagget med en utmerket birdie-mulighet. Jørgen derimot hadde en krevende lang-putt fra nedre platå. Jon bommet og Jørgen hentet seg inn, slik at det ble deling på først hull – det eneste der Jon ikke hadde slag på Jørgen.

Hull 2

Jon slo en kjempefade rundt bjerka fra venstre til høyre og ble liggende fint i førsteklippen. Jørgen gikk for greenen, men ballen forsvant opp i Smieåsen. Jørgen droppet og slo seg derfra nesten helt inn på greenen. Jon la seg like ved, men i lengre gress. Begge fikk bogey, så Jon brukte ekstraslaget sitt til å vinne hullet.

Hull 3

Ingen av dem traff fairway på huill 3, og lå omtrent side om side – Jørgen på ett slag og Jon på to. Jørgen var litt lang på innspillet, men reddet en fin birdie. Jon lå nesten i bunkeren, men kom seg i hullet derfra på to slag – ett for mye. Match all square.

Hull 4

Jørgen slo et nydelig slag til midt på greenen, som stoppet i bakken (flagget står bak), mens Jon slapp sitt ut i straffeområdet til høyre. Derfra kom han seg imidlertid i hullet på 3 slag for bogey. Siden Jørgen fikk par, var matchen fremdeles all sqaure.

Hull 5

Jørgen slo utslaget langt ut på hull 6 (!) og hadde vel ikke mer enn kanskje 170 meter igjen til greenen. Jon slo en brukbar drive til ham å være, og lå ved 150 m-merket etter to slag. Så skjedde det litt av hvert inn mot greenen. Jørgen gikk av med birdie etter en bra chip og putt, mens Jon skapte problemer for seg selv med en toppers og gikk av med DB. Jørgen 1 opp.

Hull 6

Jørgen la like godt utslaget (5J) på tee på hull 7 og kunne pitche seg enkelt inn på fringen under hullet. Jon slo et bra utslag, men shanket andreslaget i rødt på høyre side og måtte ta et straffeslag før han kom seg på greenen på 4. En bra putt kunne kanskje gjort susen, men den var ikke bra nok og DB holdt ikke mot Jørgens par selv med ekstraslag. Jørgen 2 opp.

Hull 7

Begge trodde Jørgen hadde slått “safe”-slaget sitt i bekken, mens Jon slo seg ut på fairway. Deretter toppet han andreslaget i juvet. Jørgen derimot, fant ballen sin i røffen rett før broen og kunne slå seg inn på to. Dermed var det i grunnen avgjort før de slo de siste slagene. Jørgen tre-puttet riktignok, men det klarte ikke Jon å utnytte, så Jørgen vant hullet. Matchen var over og Jørgen hadde vunnet 3&2.

I kvartfinalen skal Jørgen spille mot vinneren av matchen mellom Øystein Hellberg (seed nr. 2) og Jan Tore Samuelsen (see nr. 18).

Innhold
Klubben