Klubbmesterskapet 2011

Dag 2

Tilfeldig tørt

“Lander du tilfeldigvis på et tørt sted må du droppe i nærmeste vandam”.Det var dagens motto var selvfølgelig en fleip, men det ble faktisk en fin dag. Regnet glimret, som lovet av værmeldingen, med sitt fravær, så spilleforholdene var langt bedre enn i går, men selvfølgelig var det vått på banen. Men i følge turneringsledelsen var det ingen som hadde meldt forfall – det viser bra holdninger hos medlemmene!

Slik det er i alle mesterskap spilte man i motsatt rekkefølge basert på resultatene fra dag 1. Det som imidlertid forundrer oss litt er at damene ikke hadde noen lederball. Isteden ble damelederballen delt på to og hver halvdel spilte med “anstand”. Vi syner damene hadde fortjent samme honør som gutta og at de burde ha fått en egen ball med de fire beste etter dag 1 som gikk sammen.

Ikke uventet klarte lederne fra dag 1 å sikre seieren. I dameklassen brukte Stine Torgersen 3 slag mer enn i går, og Siri Tendal 7 (dagens beste runde blant damene) mindre, men ledelsen til Stine var såpass solid at hun vant mesterskapstittelen med 6 slags margin til Siri. Hilde Gundersen ble nummer 3.

ResultaterI herreklassen brukte Per Frode Haugen like mange slag som i går (78) og fikk dagens beste runde. Selvom vår landslagsspiller, Trond Syversen, spilte en del bedre enn i går, sier det seg selv at det ble en ganske så overlegen seier til Per Frode. Han vant klubbmesterskapet med 8 slags margin til Trond. Kristoffer Olstad fikk litt for mange bogeyer i dag, men klarte likevel å holde unna for Helge Rivedal, og kapre tredjeplassen.

Beste forbedring fra dag 1 til dag 2 gikk til Jan Ole Gabrielsen, med en forbedring på 16 slag. Ketil Nordgård var hakk i hæl. 15 slag bedre spilte han i dag, og fikk dagens tredje beste runde (83).

 ResultaterVi må jo heller ikke glemme Kongen og Dronningen av Lusetjern – den tradisjonelle tittelen som gis til vinnerne av klasse C og D. Konge av Lusetjern ble Stian Jonson, og Dronning av Lusetjern ble Ragnhild Lied Johansen. Den skarpsynte vil kanskje merke seg at det er et bilde av, ja nettopp, Lusetjern på den fine premien.

Resultater – Klasse C

Resultater – Klasse D

Klubbmestre – senior

Her foreligger det ikke noen resultatliste på Golfbox, så vi må lage vår egen.Lederen av turneringskomiteen sa for øvrig at det egentlig burde avholdes et eget seniormesterskap, men at det var vanskelig å få plass til det på terminlisten. Da hadde det kanskje vært en idé å ha det som egen klasse, og at de som er kvalifisert må velge om de skal spille om klubbmesterskapet eller prøve å bli klubbmester for senor. Med andre ord ingen “dobbel-dipping”. Det hadde kanskje også økt interessen blant mange av de ivrige seniorcup-deltakerne. De fleste av dem var ikke med i helgen.

Spesialpris

Det ble også delt ut en spesialpris – til vår alles Kari – som sørget for at alle ble godt tatt vare på og vel fødd i løpet av helgen.

Stor applaus:

Ingen handicapjustering

Her hadde vi betalt startkontingent, stått opp i otta, spilt i regn og spilt i sol, ikke fått noen premie, og så blir vi fortalt at vi ikke engang får justert opp handicappet – vi er djupt såra og vonbroten.Her er noen bilder fra andre dag av klubbmesterskapet 2011 (28. august 2011). Klikk på miniatyrbildet for å vise det i større format.

1. dag

Teltet var godt å ha i dag.
Teltet var godt å ha i dag.

Værmeldingen var ikke den beste, og derfor valgte også en del å bli hjemme. Til slutt var det 42 stykker som stilte til start (i henhold til Golfbox).

Det var oppholdsvær da vi startet, men banen var selvsagt våt. Etter ca. 1 times spill begynte det imidlertid både å regne og, etterhvert, å tordne. Turneringsledelsen tok derfor den smarte beslutningen å beordre en pause, og blåste i hornet. Dette gjorde selvsagt, at spesielt front-9 ble en treg afære, og noen ble faktisk tvunget til å bryte, fordi de hadde noe de skulle rekke på ettermiddagen.

Det fortsatte å regne, men utpå back-9 begynte det å gi seg. De som kom inn hang imidlertid ikke igjen – som en sa, han hadde en avtale med tørketrommelen.

Ørn

Klubbmesterskapet 1. dag 006
En tidlig versjon av resultattavlen (ca. kl. 17).

Det er Per Frode Haugen som leder klasse A. Han er 6 over par (78 brutto) – godt hjulpet av en eagle på hull 14 (5). Dette ser bra ut for klubbmesteren fra 2009 (tittelforsvarer Morten Trehjørningen stilte dessverre ikke til start – han har nettopp giftet seg). Kristoffer Olstad ligger 6 slag bak Frode, og det samme gjør Trond Syversen. Hvis det blir fire mann i lederballen i morgen, så er fjerdemann Robert Lauritzen, som er 8 slag bak Per Frode. Det ble mange høye scorer i dag, og så vidt vi kan se er det bare Per Frode Haugen og Eivind Gikling som var i nærheten av å spille til sitt handicap.

Leaderboard – A

På dette tidspunktet (ca. kl. 17) var Stine den eneste i klassen som hadde kommet inn.
På dette tidspunktet (ca. kl. 17) var Stine den eneste i klassen som hadde kommet inn.

Dameklassen (klasse B) ledes ikke uventet av Stine Torgersen. En runde på det jevne ble ødelagt litt av et par trippelbogeyer. Stine er 15 over par, og kan nok bli vanskelig å ta igjen, ettersom nærmeste konkurrent, Siri Tendal, er 8 slag bak. Siri skal imidlertid ikke føle seg for sikker på 2. plassen. Hilde Gundersen hadde en super back-9 i dag (samme score som Stine), men er tre slag bak Siri.

Leaderboard – B

Klubbmesterskapet 1. dag 003
I motsetning til resultattavlene ovenfor er denne komplett.

I klasse C er det Arve Sørlund som har tatt ledelsen. Vi har en mistanke om at han er C-klassens eldste deltaker (74). Han har ett slags ledelse på Stian Jonson. Disse to er langt foran de andre.

Leaderboard – C

Klubbmesterskapet 1. dag 004I klasse D har Ragnhild Lied Johansen fått seg en liten ledelse på de to andre i feltet. Ragnhild spilte i den første ballen i dag, sammen med Stine, og som turneringsavarlig fikk hun derfor lenge å vente på at de andre skulle komme inn.

Leaderboard – D

Turneringsledelsen har også kunngjort at det ikke blir noen cut. Alle som vil kan altså også spille i morgen. Værvarselet for i morgen er faktisk tålelig bra – vi er til og med lovet glimt av sol – så vi oppfordrer alle til å benytte anledningen til å bedre dagens score. Hvis du velger å ikke spille i morgen, ber turneringsledelsen innstendig om at du sier i fra på forhånd. Helst i dag.

Du finner de aktuelle telefonnumrene under turneringsinformasjon.

Innhold
Klubben