Klubbmesterskapet 2015

To indre og vekk me’n

Det ble faktisk litt mere spennende enn vi regnet med etter første dag. Da ledet Per Frode Haugen herreklassen med to slag på Olaf Thomassen.

Men da lederballen bestående av de to ovennevnte herrer pluss Thomas Sandberg, kom inn til runding hadde Olaf plutselig tatt ledelsen med ett slag. Per Frode brukte nemlig 43 slag på de første ni, mens Olaf brukte 40. Dette hadde tydeligvis en skjerpende virkning på Frode, for etter runding gikk han de første fem hullene 3 under par (dvs. birdie på toern, firern og femmern). Dette rykket klarte ikke Olaf å svare på, selv om han faktisk spilte en meget god runde, så god faktisk at vi tror han blir skrevet ned. 81 ble det totalt på Olaf, mens Frode tok seieren med 77 slag (+5) på runde to og 159 (+15) totalt over to runder. Tredjeplassen gikk til Thomas Sandberg, som hadde en 87- og en 89-runde.Frodes runde i dag er dessuten banerekord for det nåværende baneoppsettet. Han hadde selv den gamle rekorden på 78, sammen med Lars Sandberg og Iver Sletten.

Som ventet var Stine Torgersen suveren i dameklassen, så vi fikk de samme klubbmestrene i år som for to år siden. Frode tok sitt femte klubbmesterskap og det tredje på rad, mens Stine ble klubbmester for 9. gang, etter et opphold i fjor. Dessverre hadde ikke fjorårsmesteren, Leona Pilares, anledning til å delta i år.

Stine hadde ikke samme flyten i dag og gikk på 86, sju slag dårligere enn i går, da hun hadde turneringens beste runde.ResultaterDet ble også konkurrert i en turnering for dem som har over 25 i hcp.

I herreklassen ble det et internoppgjør mellom brødrene Nordskog, med Gunnar Meltzer som heiagjeng. Brødrene hadde samme totalscore, 213, men Espen dømmes foran Steinar med en bedre runde i dag. Den runden var på 98 (altså +26) og vil nok medføre at Espen får sitt handicap skrevet ned til godt ned på 20-tallet. Hadde det vært netto slag, ville nok dette vært dagens beste runde.I D-klassen knivet Ragnhild Lied Johansen og Ann Lisbeth Brathaug om seieren. Ann Lisbeth var best i dag, men Ragnhild tok seieren sammenlagt.

Birdier

Vi klagde over lite birdier i går, og det ble litt bedre i dag, noe ikke minst Per Frode Haugen bidro til med sine 3. Det er ingen birdiepremier i KM.

Per Frode Haugen (3) – hull 2, 4, 5
Lars Sandberg (2) – hull 9, 4
Eirik Sandberg (1) – hull 9
Holger Kohagen (1) – hull 8
Ronny Waagenæs (1) – hull 4
Ragnhild Lied Johansen (1) – hull 1

Været og baneforholdene var strålende begge dager.

I alt var det 25 deltakere, og det ser ut til at det ikke var noen som trakk seg fra søndagsrunden. Vi er fremdeles av den oppfatning at det kan tas tiltak for å gjøre klubbmesterskapet mer attraktivt for flere. Med klubbens aldersprofil er det litt rart at vi ikke har noen klasse for klubbens seniorer, ja eldre seniorer også for den saks skyld.

Vi er også litt skuffet over at det er gått bort fra opplegget med bruk av både gul og hvit tee (for herrer), da det hadde vært et fint incentiv for at de håpefulle skulle bruke alle utslagsstedene på banen. Kanskje det kan gjeninnføres til neste år.

Dagens vinnere

Fridde han i samme slengen tro?

Galleri

Innhold
Klubben