Mandagscup 24. august

Birdietørke, men mange gode scorer

Mandagscupen var heldig med været igjen. Etter noen lokale skybrudd ved fire-tiden, hadde regnværet gått vider nordover før turneringen startet. Banen tålte regnet fint (og var nok faktisk kanskje glad for litt nedbør) og det var ikke noe overflatevann av betydning. Fordi det lett kan sette seg jord på ballen rett etter at det har regnet, ble det imidlertid lov med ballplassering (i hele Ski kommune).

Det var som sagt få birdier – dette kan være et resultat av at pinneplasseringene var de samme som under klubbmesterskapet i helgen, for det var mange som ikke akkurat var av det letteste slaget.

De to birdiene kom begge på hull 1 (eller hull 10 i dag), ved Olaf Thomassen og Ronny Waagenæs. Det var bare sistnevnte som kunne inkassere premiesjekk for den (blitz er nådeløse greier).

Klasse A

I A-klassen spilte Finn Ericsson en eventyrrunde og gikk tre over par. Det kunne visst vært enda bedre, hvis det ikke hadde vært for et arbeidsuhell på 2-ern, som var siste hull for Finn. Der ble det nemlig DB. Ellers hadde han 7 par og én bogey. 20 poeng ble det.Ronny Waagenæs har spilt seg i form ved å være med på alt som er av turneringer (bortsett fra seniorcupen – de har avslått søknaden). I dag unngikk han alt som var av katastrofer og scoret poeng på alle hull. 20 poeng ble det på han også, men han brukte 4 slag brutto mer enn Finn, slik at det ble andreplass.Igjen måtte man spille bedre enn sitt handicap for å få premie, og Jon Kittilsen tok den tredje og siste premien i A-klassen med 19 poeng. I likhet med de andre to på pallen, unngikk han også å få stryk på noe hull.

Order of Merit-A

På Order of Merit i A-klassen tok Jon litt innpå Frode, fordi han kunne “stryke” en 0, mens Frode, som fikk ett OoM-poeng mindre med fjerdeplass, strøk en to-poenger.Frode har imidlertid fremdeles en ganske solid ledelse på 14 poeng. Jon hoppet forbi Morten Olstad igjen, siden Morten ikke var med i dag.Det er imidlertid bare to poeng som skiller. Disse tre danner nå en ganske tydelig tetklynge når vi nå går mot innspurten.

Klasse B

Espen Nordskog ble forfremmet til B-klassen på grunnlag av sin gode runde i klubbmesterskapet i går, og i sin debut senket han like godt sin handicap ytterligere. 20 poeng ble det denne gangen, inklusive en 4-poenger for par på femmer’n. Han fulgte like godt opp med en par på sekser’n også.Han vant imidlertid ikke med stor margin, for Kirsten Rogne er en annen som har stor fremgang for tiden. I dag fikk hun 19 poeng og tok sin andre annenplass på rad.Ivar Bjørseth hadde en meget god sesong i fjor, da han hårfint vant Order of Merit i B-klassen. I år har det gått litt tyngre, så det føltes sikkert godt å få årets første pallplass, med 17 poeng.

Order of Merit-B

På Order of Merit har det også i B-klassen skilt seg ut en tetgruppe. Det er Rune Sørlie og Tony Farinha, og akkurat som i A-klassen er det 14 poeng som skiller de to beste.

Det kan det nok bli tøft for Tony og ta igjen, med mindre Rune blir forfremmet til A-klassen neste mandag.

Klasse C

Ettersom flere av de ivrigste C-spillerne har spilt seg ned i B-klassen, var det bare én deltaker i kveld, og det var Jens Tofteberg. Han leder også Order of Merit, og vil garantert innkassere tittelen.

Statistikken er det ikke så mye å si om – annet enn at det var hull 3 som var vanskeligst i dag.

Statistikk

Forresten blir statistikken bedre hvis alle skriver en score, og hvis turneringsledelsen registrerer denne scoren, selv om den ikke gir poeng. Stryk bør bare registreres hvis man plukker opp.

En flott kveld altså, med bra spilletempo og effektiv turneringsledelse, så vi tror de fleste kom seg hjem før kl. 21.

På grunn av det gode spilletempoet var ikke mørket noe problem i kveld, men det blir fort mørkere om kvelden, og det er derfor bestemt at neste ukes turnering (31. august) skal starte kl. 17.30 (med andre ord halv seks). Neste uke regner vi også med at Kari vil trå til med en av sine spesialer igjen til middag.

Innhold
Klubben