Klubbmesterskapet 2018 – Dag 1

Favorittene er i posisjon

Strålende vær og forhold la forholdene til rette på Kroken i dag.

Banen var nystrigla, og det var kjørt på sand på greenene, som er jevnere enn de har vært i hele år, men det er fremdeles litt vanskelig å bedømme hastigheten. Resten av banen var super, men  det er fremdeles ballplassering på kortklippet, slik at ingen behøver å slå fra de få stedene som er igjen der det ikke er gress.

Banekomiteen hadde ordnet med gode flaggplasseringer og fornuftig plassering av klossene på tee. Begge blir endret i morgen.Resultatlisten for herreklassen (hvorfor heter den forresten ikke det, i stedet for klasse A?) etter første dag ligner veldig på den i fjor, for da lå også de beste på +10 etter første dag. Frode slurvet litt på front-9, men satte sakene sammen og gikk back-9 på +2. Tittelforsvareren går derfor ut i morgen sammen med Lars Sandberg, som heller ikke er ukjent med å gå i KM-lederballen. Lars gikk også på +10, etter å ha rundet på +3. Det blir en blanding av 3- og 4-baller i morgen, og lederballen blir en 4-ball. De to i teten da  går de ut sammen med Thorsten Hævdholm (+12), som vi tror er debutant i KM-sammenheng, og Steffen Bjørnhusdal (+15).

Morten Olstad (+16), Ronny Waagnæs (+16) og Sten-Arne Skulbru (+17) går i nest-lederballen. De har absolutt en sjanse til å hevde seg helt i toppen.I dameklassen er det ingen overraskelse at Stine har ledelsen. Som lederne i herreklassen, gikk hun også førsterunden på +10. Elin Bjørnhaug, Marit Bjørnstad og Ellen Herdal er på betryggende avstand fra Stine, men de skal ha kudos for å gi Stine selskap.

I morgen går alle sammen i dagens siste ball.Vi mener å huske at det var 22 deltakere i herreklassen, men nå står det av en eller annen grunn i Golfbox at det bare er 19 – det er litt rart for resultattavlen på klubbhusveggen viser flere navn som nå er borte fra Golfbox. Her er det noe muffens. Harald Nilsen er borte, Finn Ericsson likeså. Heller ikke Espen Nordskog er å finne lenger på resultatlisten. Nå har de kanskje meldt at det ikke kommer til å spille dag 2, men det burde ikke resultere i at de slettes fra turneringen. Det riktige ville vel være at de føres opp med RTD eller noe slikt.I turneringsreglene står det:

“Bruk av caddie tillates normalt ikke. Unntak skal godkjennes av turneringsansvarlige.”

Vi håper Stine og Ronny har søkt på forhånd.Vi sees i morgen kl. 10.

Innhold
Klubben