Nye favorittseire

Klubbmesterskapet 26. august 2018 – dag 2

Ikke uventet sikret Per Frode Haugen og Stine Torgersen seg sitt henholdsvis 8. og 10. klubbmesterskap. Frode er for sikkerhets skyld klubbmester for 6. året på rad, mens Stine ikke deltok i fjor.Forholdene lå perfekt til rette. Det regnet litt rett før turneringsstart, men det stanset før de fleste dro ned på rangen for å varme opp. Resten av dagen var det rett og slett perfekt golfvær. Fuktigheten som kom, gjorde sitt til at greenene ble litt jevnere, i og med at det fikk sanden på greenene litt lenger ned i bakken. Nyklippet og fint var det også.Kudos også til banekomiteen, i denne sammenheng først og fremst Finn Ericsson, som hadde satt opp banen med helt andre flaggplasseringer og utslag enn i går, noe som gjorde det mye mer interessant å gå to runder på rappen.

Noen benyttet seg av de gode forholdene til å spille bedre enn i går – noen til dels mye bedre. Mesteren selv, Per Frode Haugen, gikk ett slag bedre enn i går, men la grunnlaget for seieren på front-9, som han gjorde unna på +2. Morten Olstad spilte hele 7 slag bedre enn i går, og delte æren av dagens beste runde med Frode. Han hadde også dagens beste 9-hullsrunde, ettersom han gikk front-9 på +1).Jon Kittilsen spilte 3 slag bedre enn i går, mens Ketil Nordgård var hele 10 slag bedre. Patrik Kalterud var ikke stort dårligere, med en forbedring på 8 slag. Prisen til beste nivåheving fra den ene dagen til den andre, går imidlertid til Roald Eilertsen, som var 13 slag bedre i dag.

Blant damene var det bare Elin Bjørnhaug som klarte å bedre gårsdagens resultat, med ett slag. Til damenes forsvar skal det sies at de hadde problemer med en havarert bil underveis, og det satte nok sitt preg på prestasjonene.

Deltakerpremier

Vi synes at det var et flott tiltak av turneringskomiteen å gi et håndfast uttrykk for stor pris vi setter dem som stilte opp uten noen reell mulighet til lå vinne. Derfor ble alle som med over 20 i handicap belønnet med en Krokhol-ball. Uten dem hadde ikke klubbmesterskapet blitt den festen det ble.

Elin Bjørnhaug

Marit Bjørnstad

Roald Eilertsen

Ellen Herdal

Jan Tore Samuelsen

Jens Kristian Tofteberg

Herreklassen

Klubbmester i herreklassen ble altså Per Frode Haugen. Han lå på delt førsteplass etter dag 1, og spilte altså godt nok i dag til å beholde ledelsen, selv om han ikke var i nærheten av sin egen banerekord denne gangen.Lars Sandberg hadde problemer med hull 7 hele helgen (+10 over 4 passeringer), men spilte godt nok på de andre hullene til å sikre seg andreplassen, 4 slag bak Frode.Morten Olstad startet forrykende i dag med fire strake par. Det gikk litt tregere på back-9, men 81-runden (+9) sørget for at han rykket opp til tredjeplass, etter å ha ligget på delt 5. plass etter første dag.Thorsten Hævdholm klarte ikke å følge opp den gode førsterunden, men spilte bra nok til å sikre fjerdeplassen.Med sin 88-runde rykket Jon Kittilsen opp 4 plasser og sikret seg femteplassen og den siste premien som ble delt ut i herreklassen.

Dameklassen

Stine Torgersen ble som ventet suveren vinner og klubbmester i dameklassen. Til tross for en heller svak (til henne å være) 90-runde (+18) i dag, var vinnermarginen 35 slag.Elin Bjørnhaug tok andreplassen og fikk den siste premien i dameklassen.

Lederballene

Lederballen i herreklassen, fra venstre Steffen Bjørnhusdal, Per Frode Haugen (mester), Thorsten Hævdholm og Lars Sandberg.Lederballen i dameklassen, fra venstre: Ellen Herdal, Elin Bjørnhaug, Marit Bjørnstad og Stine Torgersen (mester)

Innhold
Klubben