Mandagscup 27. august

Billig kveld …

for turneringskomiteen. Det var bare en birdie som fikk premie, og tre førstplasser og en andreplass. Det var 16 deltakere.Påmeldingsiveren var nok dempet en del av det faktum at mange hadde behov for en pause etter to dager med klubbmesterskap. Dessuten var ikke værmeldingen den beste. Det regnet litt i forkant av turneringsstart, og litt på de første par hullene, men etter det var det oppholdsvær og gode forhold. Skydekket forble imidlertid lavt og tjukt, så det ble ganske mørkt etter hvert. Offisiell solnedgang i dag var 20:36.

Blandingen av resultater på gode, OK og dårlige var omtrent som den pleier.

Fuglekvitter

Best av alle i dag var Yngve Andersen, som blant annet fikk dagens eneste birdie, og den fikk han på 5-ern, så den var ikke bare verdt 4 poeng, men 5 poeng.Siden Yngve også vant B-klassen, starter vi med den. En ganske så suveren seier ble det på Yngve også. Hele 6 slag, for han gikk nemlig på 32 slag netto (-4).Nestbest i B-klassen var Kristian Bjerve, som fikk en hyggelig opptur etter en tung dag i går. 38 slag netto (+2) holdt til andreplass.Kjell Høydahl har hatt en litt tung mandagscupseson så langt i år, men i dag klaffet det for ham. Han fikk dagens beste bruttorunde (42) og vant A-klassen på -1 netto. Det var bare en premie i denne klassen.Jan Tore Samuelsen er en av våre ivrigste mandagstravere, og tok i dag sin andre seier for året. 37 slag netto (+1) gjorde at han tok den eneste premien som ble delt ut i C-klassen.

Orders of Merit

Alt tyder på en spennende avslutning av sesongen med hensyn til hvem som stikker av med de forskjellige OoM-trofeene, for det er jevnt i teten i alle klassene. Det er tre mandagscupturneringer igjen.

A-klassen

Morten Olstad ble nummer tre i dag, og kunne derfor bytte ut en tellende 6. plass, slik at han økte poengbeholdningen med 3 OoM-poeng. Han har en ledelse på seks poeng til Olaf Thomassen og Lars Sandberg, som nå deler andreplassen. Per Frode Haugen ligger et stykke bak, men hans neste plassering vil telle fullt ettersom han har spilte “bare” 9 turneringer.

B-klassen

Med dagens seier tok Yngve Andersen ledelsen tilbake fra Rune Sørlie. Yngve økte poengbeholdningen med 7 OoM-poeng. Rune økte bare med 4 OoM-poeng, og er derfor poenget bak Yngve.  Dette kan bli meget spennende. Kristian Bjerve ligger antagelig for langt bak til å kunne hevde seg helt i teten.

C-klassen

Med dagens andreplass overtok Øyvind Wulfsberg ledelsen i denne klassen. Han har et forsprang på ett (1) poeng til Tony Farinha. Marit Bjørnstad og Jan Tore Samuelsen ligger henholdsvis 10 og 12 poeng bak Tony.

Klokken 5

Uansett hva som står i Golfbox i øyeblikket, starter turneringen neste mandag klokken 17, ettersom solnedgang da vil være før halv ni. Det ble litt i mørkeste laget på slutten av runden i dag.