Klubbmesterskapet 2019 – Dag 1

Favorittene er igjen i posisjon etter første dag

Dette er vi blitt vant til, men i herreklassen er konkurransen jevnere enn vi har sett på mange årNår det gjelder banen og været, er det nesten så vi bare kan gjenta det vi skrev etter første KM-dag i fjor.

Strålende vær og bane la forholdene til rette på Kroken i dag.Banen var nystrigla, med nyklipte greener og nyspadde og -rakte bunkere. Greenene virket å være raskere enn de har vært i hele år. Resten av banen var super, men på grunn av regnet tidligere i uken, ble det fornuftig nok bestemt at det skulle være ballplassering på alle klippede områder.

Som i tidligere år, regner vi med at det blir nye flaggplasseringer, og kanskje noen andre klossplasseringer, i morgen.Det er også gledelig å se at “ungdommen” begynner å hevde seg i klubbmesterskapet. Med unntak av lederen, og tittelforsvareren, Per Frode Haugen (+5), er det særdeles jevnt i teten i herreklassen. Hele fire spillere gikk på 81 slag (+9), og av disse kvalifiserer to, Steffen Bjørnhusdal og Eirik Sandberg som “ungdommer”.

Alle de fem beste spilte bedre enn sitt handicap: Frode -2, Steffen -1, Lars -2, Ronny -1, Eirik -2. Alle er derfor tydeligvis i form, så det kan bli en spennende avslutningsdag.

Herre-lederballen i morgen blir: Per Frode Haugen, Steffen Bjørnhusdal og Lars Sandberg. Det var resultatet på back-9 som ble avgjørende for hvem som spiller i hvilken ball.I dameklassen har Stine Torgersen som forventet tatt en klar ledelse. Hun brukte 80 slag (+8), men i motsetning til gutta er dette ikke under handicap for Stine, som nå bare har 5 tildelte slag. Hun leder imidlertid med 20 og 21 slag til henholdsvis Leona Pilares og Elin Bjørnhaug. Dette er også dame-lederballen, som går ut sist i morgen (kl. 11.00).

Birdier

Det gis ingen premier for birdier i klubbmesterskapet, men siden vi hadde dette flotte bildet, måtte vi jo bruke det til noe. Både Stine (hull 6 og 5) og Lars (hull 1 og 3) hadde to birdier. Lars er til og med kreditert med en eagle, men det er en feilregistrering – det som er registrert som en treer på hull 14 (5) skulle vært en sekser. Flere av de andre scorene hans er feilregistrert også, men totalen er riktig.

Terje Bjørnstad hadde birdie på 6-ern, og det samme hadde Per Frode Haugen. Olaf Thomassen fikk sin på 3-ern, mens Ronny Waagenæs fuglet på 6-ern.

Stilstudie av tittelforsvareren

(og lederen etter første dag)

Tilskuere hadde vi også

Vipera berus trodde det var trygt å krysse veien ved hull 8.

Andre bilder som kan være av interesse

Innhold
Klubben