Klubbmesterskapet 2019 – Dag 2

Same as every year, James

Dette sier Miss Sophie hver nyttårsaften, og det sier vi når vi skal rapportere fra klubbmesterskapet. For sjuende gang på rad siden 2013, ble Per Frode Haugen klubbmester for herrer. Han ble også mester i 2009 og 2011, så dette er altså KM nummer ni.

Lederballen i herrekassen, f.v. Steffen Bjørhusdal, Lars Sandberg, Per Frode Haugen (mester)

Lederballen i dameklassen, f. v. Elin Bjørnhaug, Stine Torgersen (mester), Leona Pilares

 

Den sammenhengende rekkefølgen er ikke like imponerende for Stine Torgersen, men hun har stått over et par år for å få barn. Hun ble i år klubbmester for 11. gang.

Det ble altså ikke noe ungdomsopprør i herreklassen eller overraskelse i dameklassen, selv om det ble ganske jevnt i herreklassen. Frode turde ikke erklære seier på siste green.Rammen og været kunne ikke ha vært bedre. Det var masse folk, blant annet takket være at NM i disk-golf ble arrangert samtidig. Været var perfekt (rundt 24 grader), og banen var i super stand (om enn litt våt enkelte steder).Det var 30 deltakere påmeldt, og til slutt var det 29 stykker som fullførte begge runder. Det var nye hullplasseringer i dag. Vi takker banekomiteen som vi mistenker for å stå bak.Før vi kommer til den endelige resultatlisten, legger vi herved ut dette bildet, etter ønske fra Morten Olstad.

I herreklassen hadde Per Frode Haugen en ledelse på fire slag fra i går. Den viste seg å være god å ha, men strengt tatt ikke helt nødvendig. Frode spilte nemlig fire slag dårligere i dag enn i går, men den eneste som var bedre enn ham var Olaf Thomassen. Han lå imidlertid seks slag etter Frode etter i går, så han kunne ikke true seieren. Med unntak av Lars Sandberg, som hadde 81-runder begge dager, spilte de andre utfordrerne alle litt, men ikke mye, dårligere enn i går.

Ettersom det var 24 deltakere i herreklassen ble det, i henhold til turneringskomiteens logikk delt ut fem premier i denne klassen. Det ble ikke delt ut deltakerpremier i år (i fjor fikk alle deltakere en Krokhol-ball som takk for innsatsen).Ronny Waagenæs spilte jevnt og godt inntil hull 14 (5) i dag, da han plutselig gikk på en 9-er. Det ansporet tydeligvis til innsats, for resten av hullene spilte han på -1. Det ga ham en 83-runde for dagen og 164 slag totalt. Det holdt til 5. plass i herreklassen.Steffen Bjørnhusdal, som også er medlem av Ekeberg Sendeplateklubb, ville nok vært storfavoritt i “kombinert”. Han lå jo på delt andreplass etter første dag, og spilte jevnt og godt, med blant annet en birdie på hull 13. En dobbeltbogey på nest siste hull forspilte imidlertid en plass lengre opp på resultatlisten. Han ble nummer fire.Olaf Thomassen lå på en sjetteplass før finalerunden, men var bare to slag bak dem som delte andreplassen. Da han fikk dagens beste runde (80 = +8), rykket han opp på tredjeplassen med en totalscore på 163. Dette var det samme som Steffen, men han går foran på bedre score andre dag. Det ser for øvrig ut som han har fortalt nok en nordnorsk skrøne midt under premieutdelingen.Mr. Jevnheten Selv må vel være Lars Sandberg. I dag ble det hverken ingen birdier eller feilregistrerte eagler, men mønsteret var det samme som i går: Litt beskjeden start (+6) og en forrykende avslutning (+3). Han sa han var så sliten at han ikke orket å slå ballen langt nok på siste hull til å treffe greenen, men par ble det likevel.

Per Frode Haugen var litt ute å kjøre innledningsvis, og måtte etter sigende droppe fire ganger (med straffeslag) i løpet av runden. Etter scorekortet å dømme må han imidlertid ha hentet seg mesterlig inn. Deretter avsluttet han forrykende slik han har for vane når tittelen står på spill, og spilte de seks siste hullene én under par (birdie på 7-ern).

Mesteren og hans terner vagler på pallen

I dameklassen var det aldri noe spørsmål om hvor seieren ville havne. Til det hadde Stine Torgersen en alt for stor ledelse (20 slag) etter første dag.

 

Hun hadde imidlertid en ukarakteristisk dårlig front-9 i dag, med to dobbeltbogeyer (blant annet på hull 1) og en firpel! 10 over par på ni hull er uvant kost for Stine Torgersen. På back-9 våknet hun imidlertid og spilte de seks siste hullene på par (seks par på rad).

 

Nestbest i dag var Leona Pilares, som gikk rundt på to færre slag enn i går. Avstanden til Stine var ganske stor, men hun hadde god margin til tredjeplassen.

Den gikk til Elin Bjørnhaug, som i motsetning til Leona, spilte litt dårligere i dag enn i går.

Damene fikk selvfølgelig også innta seierspallen

Hanne Hoel Tofteberg, Marit Bjørnstad og Ann Lisbet Brathaug, som utgjorde resten av damefeltet, gikk kanskje i dagens hyggeligste gruppe, i hvert fall i henhold til all latteren som kom derfra.

De ivrige dugnadskarene i diskgolfmiljøet hadde foranlediget at vi i år for første gang hadde en pall (laget for diskgolf-NM som pågikk på samme tid) som de tre beste i hver klasse kunne bestige, og det gjorde de på behørig måte.

I tillegg til mange deltakere, var det også en del tilskuere som kom for å se på diskgolf. Her følger de lederballen.

Det var en fyr som heter Peter Lunde som vant.Denne gruppen spilte ganske jevnt med hverandre – etterhvert kalte de seg selv 9-hullsspillerballen. 18 hull, og spesielt to dager på rad, tok på etterhvert.Selv om det var særdeles mye folk på Krokhol i dag, …

 

 

… så det ikke akkurat slik ut fra alle vinkler. Det er en av grunnene til at vi elsker denne banen.Sin vane tro stilte “terassen” opp for å se avslutningen til lederballene

 

Lars måtte pitche seg inn på greenen, noe han gjorde på en utmerket måte.Frode “liner” opp birdieputten.

 

Steffen hadde også birdieputtDet ble bare nesten på Steffen, men Lars satte sin par-putt, slik at det ble par på alle tre på avslutningshullet.

 

Flott innspill av Stine, men hun bommet på den gode birdiemulighetenFlott innspill av Leona også.

 

Galleri

Innhold
Klubben