Klubbmesterskapet

Spennende som ventet

Klubbmester 2012 - herrer: Ketil Nordgård +19
Klubbmester 2012 – herrer: Ketil Nordgård +19

Det ble like spennende i klubbmesterskapet som vi hadde ventet, i herreklassen vel og merke, og det kom til å stå mellom Ketil Nordgård og Iver Sletten.

Etter første dag ledet altså Ketil mede to slag på Iver. Ved runding hadde Iver tatt inn ett slag. Han rundet på 39, mens Ketil rundet på 40. Så fikk Iver bogey-trippelbogey-bogey, mens Ketil fikk par-bogey-par. Deretter fikk Iver par-par-bogey og Ketil bogey-bogey-par på de to neste hullene. På hull 16 (7) fikk imidlertid Ketil trippelbogey, mens Iver fikk par, og plutselig ledet Ketil med bare ett slag igjen. Nå begynte nok nervene å gjøre seg gjeldende, for på det nest siste hullet fikk begge dobbeltbogey.

Ketil måtte slå innspillet på hull 18 fra skogen
Ketil måtte slå innspillet på
hull 18 fra skogen

Alt skulle altså avgjøres på det siste hullet. Iver slo et langt slag midt i fairway, mens Ketil hooket ballen over fairway på hull 8 og inn i skogen (vannhinder). Herfra slo han et mesterlig slag til fringen på green, mens Iver slo ballen over greenen. Ivers chip var god, men putten var lang nok til at han klart å sette den utenfor. Ketil derimot chippet til bare ca. én meter fra hullet. Den putten satte han, og vant dermed klubbmesterskapet 2012 med to slag.

Som belønning for tredjeplassen og seieren i seniorklassen fikk Trond 6 vinglass
Som belønning for tredjeplassen og seieren i seniorklassen fikk Trond 6 vinglass

Trond Syversen trengte par på det siste hullet for å ta tredjeplassen, og det klarte han. Han ble også seniorklubbmester (55+).

Klubbmester 2012 - damer: Stine Torgersen +12 Her med datter Julie (nesten 2) som tester sin premie
Klubbmester 2012 – damer: Stine Torgersen +12
Her med datter Julie (nesten 2) som tester sin premie

I dameklassen ble det som ventet aldri spennende, til det var Stine Torgersen for overlegen. Runden i dag var riktignok ikke like god som i går, men 81 slag er også meget respektabelt. Totalt endte Stine opp 12 og fikk også bestemannspremeien i tillegg til klubbmestertittelen.

Dagens beste runde ble imidlertid levert av Robert Lauritzen, som med sin 79-runde forbedret seg med 20 slag siden i går.

EAGLE

Eagle, men også litt problemer for Finn Ericsson
Eagle, men også litt problemer for Finn Ericsson

Verdt å nevne er også at Finn Ericsson fikk Eagle på hull 5. Bravo!

Været

bør også nevnes. Dagens turnering fant sted på dagen med årets peneste vær: 26 grader og sol fra skyfri himmel. Banen tørket også fint opp etterhvert og begynner nå å bli i riktig god stand.

Resultater

Du finner komplett resultatsammendrag i Golfbox
Klasse A (herrer)
Klasse B (damer)
Klasse C (herrer med hcp fra 25,0 – slagspill)

Resultatene for herrer senior (A2: +55) og damer senior (B2: +50) står ikke i Golfbox, så vi har laget denne listen:

Resultater senior

Hvis det var stableford?

Golfbox har mange interessante rapporter. Dette hadde vært ståa hvis vi hadde spilt stableford og alle spilte i samme klasse:

Stableford

Eclectic

Også i år har vi utarbeidet en eclectic-tabell, der du kan se hvilken score du hadde hatt hvis du hadde pakket alle dine beste prestasjoner inn i en og samme runde.
Den har fått egen side.

 

 

 

 

 

Klubbmesterskapet – dag 1

KM D1-11 Leaderboard ASærdeles lite er avgjort i klubbmesterskapets herreklasse.

Ketil Nordgård har tatt teten, mye på grunnlag av en meget god back-9 på 37 slag (+1). Så vidt vi kan se er dette 3 slag bedre enn Ketils handicap. En annen som spilte bedre enn sitt handicap var Iver Sletten, som noterte en 81-runde (+9). Disse to vil gå i lederballen i morgen sammen med Trond Syversen. Trond hadde en meget god front-9 på 38 (+2), men fikk litt problemer på back-9. Men 85-runden holder altså til lederballen, som går ut kl. 10.30 i morgen.

Vi tror ikke lederballen kan føle seg alt for komfortable. Fjorårsmesteren, Per Frode Haugen, som ikke hadde noen god runde etter hans standard, ligger bare 6 slag bak Ketil på lederplass. Bare for å ha nevnt det så gikk Frode andrerunden på 78 i fjor.

 

KM D1-10 Leaderboard B-CI dameklassen er det derimot alt annet enn jevnt. Stine Torgersen leverte dagens beste runde (75 slag, +3), noe som vel er 3 slag bedre enn handicap. Dette gir en ledelse på 28 slag til Britha Amundsen. Lederballen i dameklassen går ut kl. 10.10 i morgen.

I klasse C er det dessverre bare 3 deltakere, men det er ganske jevnt mellom Bjørn Harald Jensen og Jens Kr. Tofteberg. Det er ingen deltakere i klasse D.

KM D1-01 ParaplySelv om værvarselet ikke var det beste, ble det faktisk bra golfvær. Det var nødvendig med lett regntøy, men paraplyen var mest til heft. Banen fremsto i god stand, og det rullet bra på greenene.

En takk til Finn Ericsson og Ådne Trygg i banekomiteen, som hadde vært ute og merket banen bra, og sørget for fornuftige pinneplassseringer på greenene. Når det er sagt, så bør alle være oppmerksom på at banen var satt opp lett i dag. I morgen kommmer klossene til å stå mye lenger bak, og det kommer nok i høy grad til å påvirke scorene. Pinneplasseringene vil være de samme.

Vi ser frem til en spennende søndag, med fin-fin værmelding.

Innhold
Klubben