Mandagscup 13. august

08 - Klar til dyst
Det så litt utrygt ut, så folk forskanset seg i teltet før start.

I de siste årene er det blitt tradisjon at et par av mandagscupturneringen spilles med slagspill som format. Før har det vært den siste turneringen før sommeren og den første etter, mens det i år ble de to første turneringene etter sommerferien. Forrige ukes turnering ble, som de fleste vil ha fått med seg, avlyst, mens kveldens turnering fant sted under veldig bra forhold.

Det regnet på Siggerud, og antagelig på Skjelbreia, men ikke på Krokhol (vel bortsett fra noen meget få dråper). Det var faktisk en perfekt kveld for golf. Passende temperatur. Skiftende skydekke. Nok vind til å holde utyske (som mygg og flyvende maur) på avstand, men ikke nok til å påvirke spillet inevneverdig grad. Banen var også bra, om enn litt rufsete her og der. Greenene som hadde blitt litt ujevne i det siste var blitt dresset med sand, og derfor meget bra å putte på.

Forholdene lå med andre ord til rette for lave scorer. Dessverre så benyttet ikke kveldens 30 påmeldte (A: 20, B: 7, C: 3) seg av de gode forholdene til å levere nettopp det. Klasse A ble vunnet på 1 over netto par, mens +2 holdt til seier i klasse B og C.

I A-klassen var det ganske jevnt. Det var to stykker som endte opp på +1.

Resultater – A

Dagens to vinnere klatret til tredjeplass på Order of Merit i klasse A, som fremdeles ledes suverent av Iver Sletten, foran Per Frode Haugen.

B-klassen og C-klassen

Resultater – B

Det var to premierte birdier i kveld

Eivind Gikling trosset den tåpelige pinneplasseringen med sesongens første birdie på hull 9.
Eivind Gikling trosset den tåpelige pinneplasseringen med sesongens første birdie på hull 9.

 

Asbjørn Solevåg som brillierte på hull 6,
Asbjørn Solevåg
som brillierte på hull 6,

I B-klassen har Rune Sørlie fortsatt en klar ledelse på OoM. Han ligger 16 poeng foran Tony Farinha, som på sin side er 14 poeng foran Terje Bjørnstad.

Seieren til Kirsten gjorde at hun knappet litt innpå ledelsen som Jens Kr. Tofteberg har opparbeidet seg på Order of Merit i C-klassen. Det skal nok imidlertid holde hardt å ta igjen forspranget på 14 poeng så lenge deltakelsen i klassen er lav – for da får jo alle deltakerne masse poeng.

Per Frode Haugen fikk som sedvanelig birdie på hull 5 (ikke premiert) og opprettholdt sin ledelse på Birdietoppen.

Det var altså ingen som spilte bedre enn sitt handicap i kveldens turnering. Vi gir Kari skylden. Flesket og duppen tynget nok for mye for alle som hadde tatt turen innom kafeen før kveldens runde.

Innhold
Klubben