KM 2017 – dag 1

Favorittene leder – men også noen overraskelser

Det ble en kjempefin dag på Krokhol under første dag av klubbmesterskapet. De bebudede regnbygene holdt seg unna, og solen skinte fra nesten skyfri himmel. Det var imidlertid ganske vått på bakken, selv om det var lite stående vann. Klokt nok ble det derfor bestemt at vi skulle spille med ballplassering. Men ellers var spilleforholdene ikke så verst.

Det var til slutt 30 stykker som stilte til start, hvorav 23 i herreklassen og 7 i dameklassen. Det er heller ikke så verst.Det er vel ingen hemmelighet at favorittene heter Per Frode Haugen og Leona Pilares, og de leder begge sine respektive klasser.

I herreklassen må Per Frode må nøye seg med å dele ledelsen med Olaf Thomassen. Begge gikk på 82 slag (+10). Frode begynte med to par, men gikk så hull 3 og 4 fem over par. Han tok seg imidlertid pent inn med en birdie på 6-ern og par på 7-ern, slik at front-9 ble til å leve med. Backen gikk unna på tre over par.

Olaf Thomassen fikk den beste starten. Med blant annet birdie på 3-ern, lå han ett over par etter sju hull. Etter ni var det blitt fire over par, men med det ledet han feltet. Inn gikk det litt tregere, men 42 slag gjorde at han deler ledelsen med Frode etter første dag.

Dagens overraskelse var Jon Kittilsen, som spilte en runde fri for dobbeltbogeyer og det som verre er. 44 ut og 39 inn blir 83, og med det ligger han på tredjeplass etter første dag. Lars Sandberg ligger på fjerde med 86, mens det vaker en farlig trio på delt femte: Ketil Nordgård, Morten Olstad og Ronny Waagenæs gikk alle på 90.I dameklassen hadde Leona Pilares en så-så front-9 på 51, men hun kom sterkt tilbake på backen med en flott 43-runde. 94 gir henne en to slags ledelse til Elin Bjørnhaug, som spilte jevnt og godt. 49+47=96, og det gir henne et godt utgangspunkt for i morgen. Rett bak ligger Hanne Hoel Tofteberg, som gikk 52+49=101. Det er dette som blir dame-lederballen i morgen.

Dagens tapreste

Wenche Westberg strevde virkelig med å få ballen over vannet på 6-ern på front-9. Visstnok skal det ha gått ni baller i vannet, og til slutt var scoren på hullet 25. I henhold til Frode, er dette IKKE banerekord. Den tilhører visstnok Gunnar Meltzer, som en gang brukte 27 slag på hull 7 på den gamle-gamle banen. Tøft av Wenche å stå på og spille mye bedre på back-9.

Galleri

Innhold
Klubben