KM 2017 – dag 2

Det ble favorittseier i begge klasser, som ventet.

Været var stort sett samarbeidsvillig, det var litt antydning til regn ved starten av turneringens avslutningsdag, men det ble aldri noe særlig av det. Så det var fine spilleforhold, også i dag med balllplassering.

Regnskyer truet mellom 10 og 11.
Men så klarnet det opp.

 

Herreklassen

Det var ikke de store bevegelsene på leaderboarden, og de fleste beholdt plasseringen de hadde etter første dag. Det eneste store unntaket var Eirik Sandberg, som rykket opp 8 plasser med en 83-runde. I tillegg til å være dagens tredje beste runde, var det en forbedring for Eirik på 26 slag fra i går!

Verdt å merke seg er det også at seks av de ti beste spiller seniorgolf – det hadde vært fint å få med flere yngre spillere.

Klubbmester igjen

Det var lenge jevnt i lederballen, men så satte Per Frode Haugen en sin andre birdie på 5-ern for dagen. Da var det i realiteten avgjort ettersom Frode gikk de resterende hullene én over. Frode vant på 159 slag. Det er for øvrig de samme antall slag som Frode vant på i 2015 og 2014 . I fjor fikk han 150 (+6). Det er Frodes 7. klubbmestertittel, etter at han vant den første i 2009.Jon Kittilsen overrasket nok mange, ikke minst seg selv, ved å følge opp gårsdagens 83-runde med en 82-runde. Det kunne vært enda bedre, for han sprakk litt på de tre siste hullene og tre-puttet blant annet de to siste. Men 165 og +21 holdt til andreplass.Olaf Thomassen spilte ikke like godt som i går, men hans 86-runde andre dag og totalt 168 (+24) holdt greit til tredjeplass.Lars Sandberg leverte to jevne runder på 86 og 85, og hadde blant annet dagens nest beste back-9. Det holdt til fjerdeplass.Sistemann som ble premiert var Morten Olstad på femteplass. Han forbedret seg ganske kraftig fra i går, og gikk på 85. Hans front-9 var likt med dagens beste.De to i “nestlederballen” samarbeidet bra og beholdt plassene sine fra første dag.I lederballen ble det byttet om på andre og tredjeplassen. Vi har sett mer entusiastisk flaggveiving.

Dameklassen

I dameklassen var det imidlertid omvendt, her spilte de fleste dårligere i dag enn i går. Leona Pilares og Elin Bjørnhaug hadde samme score i dag, så da ble gårsdagens score utslagsgivende. Da var Leona best, og ble derfor klubbmester for andre gang. Vi legger merke til at premien for damemesteren er større enn den herremesteren fikk. **Elin Bjørnahaug var altså bare to slag unna seieren, men virker fornøyd med en fin andreplass.Hanne Hoel Tofteberg tok en klar tredjeplass, og kanskje det er derfor hun smiler litt lurt.

Wooden spoon

A wooden spoon is a spoon made from wood, usually given to an individual or team which has come last in a competition, but sometimes also to runners-up. Examples range from the academic to sporting and more frivolous events. The term is of British origin and has spread to other Commonwealth countries.

https://en.wikipedia.org/wiki/Wooden_spoon_(award)Premie ble det også på dem som ble sist. Bjørn Erik Bugge hadde som vanlig konkurransens mest fargerike T-skjorte og gjennomført med stil. I kampen om dette trofeet, “slo” han Jens Tofteberg med fire slag.Wenche Westberg tok en suveren seier i kampen om dette trofeet i dameklassen. Hun forbedret seg riktignok med 23 slag fra i går (hull 6 ble passert på 12 slag til sammen), men var likevel suveren. En stund hadde hun også ledelsen.Som mange av slagene i dag og i går viste, er Krokhol først og fremst en breddeklubb, og det er derfor viktig å gjøre stas på dem som også deltar uten å kjempe om pallplassene. Her er det flere som midlertidig befant seg øverst på leaderboarden.** Hvis du lurer på hvorfor det er bilde av premieutdelingen, men ikke av klubbmesteren, så er det fordi Leona har bedt om oss å ikke bruke bilder av henne på nettsidene, noe vi selvsagt respekterer.Vi takker også Ragnhild Lied Johansen og Espen Nordskog for innsendte bilder.

Innhold
Klubben