KM Matchplay trukket

1. juni 2023

Da er matchplaymesterskapet i gang.

Det var 35 påmeldte, så det er nødvendig med en “pre-runde” som Golfbox kaller det.

Dette gjelder følgende spillere i følgende matcher.

Det er altså den som står oppført føst på startlisen i Golfbox som har hovedansvaret for å gjøre en avtale med motstanderen om spilletid.

Klokkeslettene på startlisten skal dere ikke bry dere om. Det er bare det at Golfbox tror at alle matchplayturneringer foregår på samme dag. Matchene i første bør gjennomføres i løpet av de første par ukene i juni, ettersom de påvirker avviklingen av runde 2. Vinneren av hver match går videre til runde 2.

Den foreløpige startlisten for runde 2, ser slik ut:

Den vil bli komplettert med motstandere for dem som foreløpig står uten.

Matchene er trukket på bakgrunn av handicap, der fremgangsmåten er første seed mot siste seed, andre seed mot nest siste seed osv.

Her er deltakerlisten rangert I seedingrekkefølge:

Handicap

Matchene skal spilles med fullt spillehandicap basert på det hcp spillerne har på matchdagen. I de innledende rundene skal alle herrer spille fra utslag 47 og damer fra utslag 42. I kvartfinalen er det 52/42, og i semifinalen og finalen er det 52/47. Alle ni-hullsrunder spilles på front-9.

Eksempel: Matchen mellom Ronny Waagenæs og Jon Kittilsen.

Ronny er seedet som nummer 10 og har handicap 9,9. Jon er seedet nummer 23 og hadde handicap 19,7 ved påmelding. De har i dag handicap på henholdsvis 9,9 og 19,9. På front-9 i 47-sløyfen,gir det Ronny spillehandicap (SH) på 6, mens Jon får 17.

Den med lavest handicap spiller uten tildelte slag, så Ronny har handicap 0, mens Jon får 11 slag (17-6). Siden det bare skal spilles 9 hull, får derfor Jon et ekstra slag på hull 2 (indeks 9), hull 3 (indeks 7), hull 5 (indeks 3), hull 7 (indeks 1), hull 8 (indeks 5) og hull 9 (indeks 11).

Den tilsvarende utregningen må motstanderne bli enig om før de starter matchen.

Betaling

Noen har betalt allerede, men det forventes at alle betaler startavgiften på 50 kroner før den første matchen settes i gang.

VIPPS til: 48 11 22 67 (Jon Kittilsen)

Merk betalingen “Matchplay 2023”.

Den som ikke betaler blir hengt ut til spott og spe.

Rapportering av score

Den som vinner matchen har ansvaret for å melde inn resultatet per SMS til 48 11 22 67 (Jon Kittilsen) som vil føre det I Golfbox.

Det beste er om du tar et bilde av scorekortet og sender dette, slik at forløpet av runden kan skrives inn og rapporteres. Eventuelt kan man sende kun resultatet i følgende format:

XX slo YY 2/1

– det vil si at XX var to slag opp med ett hull igjen å spille. Matchen er da avsluttet på greenen på hull 8.

Andre scorer kan være 1 opp (dvs. at det var likt før hull 9, som ble vunnet av XX) eller 3/4 (dvs. XX hadde vunnet 4 hull mer (opp) enn YY da det var tre hull igjen å spille.

Ingen uavgjort

Hvis det ikke er kåret en vinner når spillerne går av hull 9, skal det spilles sudden death inntil en av spillerne vinner et hull. Dere skal da fortsette på hull 10 (ikke spille hull 1 om igjen) og bruke indeksene på back-9).

Resutltatet rapporteres da som “XX slo YY på hull ZZ” (XX vant altså hull 10, 11, 12 osv.)

Avvikling

Målet er at alle matcher i runde 2 er fullført før utgangen av juni.

Finalen skal spilles før 30. september 2023, gjerne lenge før. Premieutdelingen blir etter Elgjakta-turneringen 1. oktober.

Innhold
Klubben