Lyst på mer mesteringsfølelse?

31. mai

Velg riktig utslagssted!

Sesongen går nå inn i sin andre måned, og da er det på tide å reflektere på noen av baneendringene som ble gjort før sesongstart.

Vi har nå 4 teer (utslagssteder) der vi tidligere i praksis hadde to, og vi har observert at mange kanskje ikke spiller fra det tee-stedet som egentlig passer best for dem.

Før sesongstart lagde vi en tabell med anbefalte tee-steder basert på handicap. Den står på samme side som scorekortet, og den er det kanskje mange som ikke har lest.

De anbefalte tee-stedene er altså, nettopp det, ANBEFALINGER, basert på hva som erfarne golfspillere mener gir antatt mest spilleglede for den enkelte, og hva som sannsynligvis vil gi best spillehastighet og flyt på banen.

Du står fritt til å velge hvor du vil spille fra, men vi anbefaler altså at du som oftest velger den teen som gir deg mest mesteringsfølelse, ikke flest utfordringer – spesielt hvis du er en relativt fersk golfspiller.

Hvis du får skrevet ut et scorekort i proshoppen, vises det anbefalte tee-stedet på kortet.

Det viser også hvor mange slag du får tildelt fra det anbefalte tee-stedet.

Jo kortere bane du spiller (35=3500, 42=4200 osv.), jo færre slag får du tildelt, men forskjellene er faktisk ikke så store som du kanskje tror.

Siden de fleste spiller 9-hullsrunder, forholder vi oss til det.

Hvis, for eksempel, du er en dame som nettopp har tatt VtG-kurs og spiller på handicap 54, og har prøvd å spille fra tee 42, “mister” du 4 slag hvis du går ned til tee 35, men banen (9 hull) er også 350 meter kortere og nesten alle vannhinderne er tatt ut av spill (du mister færre baller og blir mindre nervøs). Du har altså en mye bedre sjanse til å nå “green in regulation” slik at du kan to-putte for par.

For å sitere et Krokhol-medlem: “Jeg får tildelt bare ett slag mindre, men spiller også 300 meter kortere, og jeg har ingen kølle som går 300 meter”.

Her er noen artikler (på engelsk og norsk) om fordelene ved å “tee it forward”

Golf Report

Tee-off (oversettelse av amerikansk anbefaling)

Innhold
Klubben