Yngve var best i dag

30. mai 2023

Seniorcup

Vi går ut fra at været var like fint på Krokhol som det var i dag hadde en fin runde. Forholdene har vel neppe endret seg nevneverdig fra i går, og de burde være greie.

I A-klassen var det 4 deltakere, og det var jevnt i toppen. Både Ronny Waagenæs og Olaf Thomassen fikk 14 poeng, etter jevnt spilll av Ronny (2 par og 7 bogeyer) og særdeles ujevnt spilll av Olaf (1 birdie, 2 par, 2 bogeyer, 2 DB og 1 TB).

Det ble altså avgjort på spillehandicap, så den nyslåtte singlehandicapperen Waagenæs tok siereren.

Nummer 1
Nummere 2

Sideblikk: Blir det riktig å avgjøre på spillehandicap når to spillere går forskjellige sløyfer? I dette tilfellet spilte Olaf 52-sløyfen og mister ett slag I forhold til sin handicap (11,3), mens Ronny spilte 47-sløyfen og “mistet” I praksis fem slag I forhold til sin handicap (9,7).

Noe for de ymse turneringsansvalige å vurdere.

Seniorene valgte forresten veldig forskjellig. Tre stykker valgte 42-sløyfen, seks valgte 47-sløyfen og tre valgre 52-sløyfen.

Dagens beste runde

Yngve Andersen er I form om dagen, og vi håper at han snart får en mer realistisk handicap enn den han har operert med I det siste. 22 poeng ble det på dagens runde, noe som ga en klar seier i B-klassen.

Etter ham fulgte 3 spillere med 18 poeng: Trond Bjerke, Roald Eilertsen og Harald B. Nilsen. Så, generelt var altså resultatnivået høyere I B-klassen.

Orders of Merit

Til tross for dagens forsmedelige nederlag, er det Olaf Thomassen som står øverst på OoM-listen i A-klassen. Men her er det en kuriositet. Ronny Waagenæs står oppført to ganger på delt tredjeplass med 12+12 poeng.*

Siden vi ikke har hørt at Ronny har en tvilling, virker det som om vi kan utrope ham til leder av Order of Merit med 24 poeng.

I B-klassen har Harald B. Nilsen tatt ledelsen med 23 poeng, ett poeng mer enn Bjørn Hallme.

Så langt i år har det vært 8 deltakere I A-klassen og 11 deltakere i B-klassen.

Vi håper at deltakelsen tar seg opp utover i juni.

* Rettet opp nå.

Innhold
Klubben