Mandagscup 1. august 2016

Magisk golfkveld

Det var magiske forhold på Krokhol i kveld, da mandagscupen gjenoppsto etter den korte juli-dvalen.

Utnyttelsen av forholdene var best i B-klassen, som også var den mest omfangsrike, med 13 deltakere. I A- og C-klassen var det henholdsvis 4 og 6. Med andre ord 23 til sammen. Vi går ut fra at grunnen til at deltakelsen ikke var bedre var at mange fremdeles er bortreist på ferie.

Det så litt utrygt ut rett før vi startet, men det falt neppe mer enn sju dråper, og det truende tordenværet holdt seg på avstand.

B-klassen

Som allerede antydet var det B-klassen som vartet opp med det store spillet. I denne klassen var det ikke nok å spille bedre enn handicap for å få premie. For Kristian Bjerve var 19 poeng nok til “bare” 4. plass. Leona Pilares var også oppe og snuste, med 17 poeng.Jon Kittilsen hadde de tre brøkdelene bedre handicap enn Kristian til å frata ham tredjeplassen. Jon hadde også 19 poeng og avsluttet sin runde med 4 par (selv om Golfbox sier noe annet), og dette med en lånt putter, for sin egen hadde han glemt hjemme.

(Speilrefleks-selfie)Dagens nest gladeste var Sander Lund, som slo til med 20 poeng og andreplass. Strykefri runde med mange par var oppskriften.Denne gangen var det imidlertid ikke noe å gjøre med Arve Bjerke. Med 39 slag brutto (+3) hadde han dagens overlegent beste runde av samtlige. Én birdie (tellende på 2-ern), 4 par og 4 bogeyer ga 23 poeng. Slike poengsummer gir kraftig nedskrivning, men Arve vil fortsatt bli å finne i B-klassen neste uke (med svært liten margin).

A-klassen

Her var det liten deltakelse, men jevnt i teten. Både Kjell Høydahl og Olaf Thomassen fikk 17 poeng, og da trakk Olaf det lengste strået med hensyn til den eneste premien, siden han nå nesten er single-handicapper.

C-klassen

Her gjorde som vanlig Nordskog-brødrene det skarpt. Best i dag var Steinar, som tok den ene premien i klassen med 18 poeng. Steinar stakk imidlertid av før premieutdelingen, så det var broder Espen, som ble nummer to i klassen, som mottok premien på Steinars vegne.

Så får vi se da, hvem som presenterer sjekken til Kari ved middagsbestilling neste mandag.

Birdier

Som allerede nevnt, fikk Arve Bjerke en birdie på 2-ern som bidro til den gode poengsummen.Dagens andre birdiepremie gikk til Terje Bjørnstad, som hadde helklaff på 6-ern. De to premiene representerte de eneste fuglene, ettersom det ikke var noen upremierte birdier denne gangen.

Orders of Merit

Ettersom dagens turnering var den 10. av året, har de som har deltatt i alle nå nådd maksimalt antall runder som teller på Order of Merit. Dette gjelder 4 spillere: Per Frode Haugen og Lars Sandberg i klasse A, Ronny Waagenæs i klasse B og Steinar Nordskog i klasse C. Disse ligger da også godt an i sine respektive klasser, men vil fremover være avhengig av å erstatte sine dårlige runder med bedre runder for å klatre på listen, mens dem som ikke har deltatt like mange ganger bare kan plusse på.

OoM-A

Det er 13 stykker som har deltatt i A-klassen i år. Av disse er det bare 7 som har spilt mer enn 2 runder. Da sier det seg selv at plassen på listen er meget avhengig av deltakelse.

Per Frode Haugen har fremdeles en ganske klar ledelse. Med 91 poeng (2,5. plass i snitt) leder han med 12 poeng på Olaf Thomassen og 18 poeng på Kjell Høydahl. Og det er nok disse tre det vil dreie seg om i innspurten.

OoM-B

Her er det 22 spillere som har deltatt, hvorav 7 har deltatt i 2 eller færre turneringer. Så, i B-klassen må man spille bra for å få OoM-poeng (som for eksempel i dag).

Lederen er, før ferieavbruddet, Ronny Waagenæs. Han har 78 poeng (nesten 3. plass i snitt). Ledelsen på 15 poeng til Kristian Bjerve, kan nok virke betryggende nå, men Kristian kan fort ta innpå hvis deltakelsen i klassen forblir bra og prestasjonene svinger litt. Sander Lund og Jon Kittilsen deler 3. plassen, men de er 28 poeng bak Ronny, og det kan kanskje bli i meste laget å ta igjen.

OoM-C

Den største ledelsen på noen OoM er det Steinar Nordskog som har. Med 85 poeng (litt over 3. plass i snitt) har han et forsprang på Tony Farinha på 17 poeng. Og denne ledelsen er nok tryggere enn i B-klassen, ettersom det gjerne er færre deltakere i C-klassen, og dermed lettere å få OoM-poeng.

Selv om deltakelsen var litt dårlig i dag, kan den fort bli bedre, for det er 20 stykker som har deltatt i C-klassen i år, og det er 7 stykker som har deltatt i 2 eller færre turneringer. Hvis deltakelsen svinger seg opp, kan det fort bli interessant i C-klassen også.

Spillehastighet

Den var kanskje ikke så verst i dag, men i ukene som kommer, blir forhåpentligvis deltakelsen bedre, og da kommer utfordringene. For dagen er allerede blitt to timer kortere siden St. Hans, og skumringen kan komme fort på, spesielt hvis det er overskyet.

Derfor ber vi alle om å vurdere spillerutinene og kanskje stille seg selv følgende spørsmål:

  1. Er jeg alltid klar til å slå når det er min tur?
  2. Er jeg alltid obs på hvor medspillerne er, slik at jeg ikke sinker dem?
  3. Slår jeg ballen min først, før jeg hjelper en medspiller til å finne sin?
  4. Er jeg alltid obs på hvor langt gruppen min er bak gruppen foran? (det skal aldri være mer enn ett hull!)
  5. Skriver jeg alltid scoren på utslaget på neste hull mens de andre slår?

osv.Resultater

Innhold
Klubben