Mandagscup 1. juni

I vindens tegn

På overflaten var det en nydelig juni-kveld, men vinden gjorde at det var langt kaldere enn man kunne ønske. Banen hadde tørket utrolig siden i går, men fornuftig nok var det bestemt at det skulle være ballplassering på hele spillefeltet. Det var klart for årets fjerde mandagscup (ja, den fjerde allerede). Det var 27 stykker som stilte til start. Noen spilte bra og mange spilte ikke fullt så bra. Vinden får ha noe av skylden.

Birdier

Turneringsledelsen klagde over at turneringen ble et tapsprosjekt, i og med at det ble “hele” tre birdier. Vi synes vel ikke at det er SÅ veldig mange.

Jan Berg Jansen fikk birdie på hull 6 – kveldens eneste på dette hullet, men hadde nesten ikke tid til å ta i mot sjekken – vel bare nesten.
Arve Bjerke fikk sin birdie på hull 3 – en bra prestasjon, ettersom denne greenen sårt trenger litt varme.
Per Frode Haugen får mange birdier, men det er ikke så ofte han tjener noen penger på dem. Med ballen i koppen på fire slag på hull 5 gjorde han det i dag, og så oppstemt blir han da.
Før vi går over til resultatene, tar vi med nok et stemningsbilde for å vise dem som lot være å stille hva de gikk glipp av.Dagens deltakere fordelte seg med 15 i A-klasssen, 9 i B-klassen og 2 i C-klassen.Det var imidlertid bare én som gikk under par (netto) i dag, og det var Morten Olstad. Med fire par og fem bogeyer kom Morten inn på 41 slag, med andre ord 35 slag netto. Det holdt med ganske god margin til seier i A-klassen. For en gangs skyld gikk ikke Per Frode Haugen under par, men 40 slag brutto og 37 netto (+1) holdt til andreplass, og Frode er i ferd med å gjøre Order of Merit uinterressant allerede på dette tidspunktet i sesongen. Kanskje like greit at den fremdeles ikke er på plass i Golfbox. Tredjeplassen gikk til Olaf Thomassen, som var slaget dårligere enn Frode.

Resultater – A

A-klassens premievinnere

Bra, og ikke minst stabilt, spill ga seier for Morten Olstad.Fornøyd Frode – som slo seg inn på hull 5 (der han fikk birdie) fra greenen på hull 2.Olaf Thomassen hadde gått hjem før den var ferdig, så vi bruker et gammelt bilde.

For å riktig gni det inn for dem som valgte å bli hjemme, viser vi nok et bilde som fremhever det pene været.Rune Sørlie startet dagens runde på forrykende måte, med par-par og fortsatte med jevnt og godt spill uten de helt store katastrofene. Runden gikk derfor unna på 48 slag, noe som ga 38 netto (+2). Det holdt til seier i B-klassen, med ett slags margin til Hanne Tofteberg. Og for tredje uke på rad tok Finn Raaness tredjeplassen i denne klassen. +4 ble fasiten.

Resultater – B

B-klassens premievinnere

Med årets første turneringsseier har Rune Sørlie all grunn til å smile lurt i skjegget.

Hanne Hoel Tofteberg valgte oransje boblejakke som antrekk for dagen. Andre gikk i T-skjorte.

Finn Raaness ser ut til å trives i B-klassen – tre pallplasser på rad.

C-klassen var det bare tre deltakere, og derfor bare én premie. Alle tre fikk samme bruttoscore, så det var handicap som avgjorde, og det gjorde at Jan Berg Jansen endte opp øverst på listen. Og da kom selvfølgelig en birdie godt med.

Resultater – C

Innhold
Klubben