Mandagscup 10. september

Som hovedbildet viser, hadde det regnet kraftig i forkant av turneringen. Det er ikke alle som har ender i “tilfeldig vann”. Banen er imidlertid så tørst etter i sommer at det meste ble absorbert med en gang. Hyggelig at det igjen er vann i Krokholbekken. Den lyden skal liksom være der.

Både vær og føreforhold lå derfor til rette for nok en fin mandagskveld. Greenene er imidlertid blitt litt semre enn de var, noe som ser ut til å skyldes tunrappdød. Men de var greie nok å spille på likevel.Deltakerne i A-klassen (8) hadde gledet seg til å spille stableford for en gangs skyld – men det fikk de ikke. Det er visstnok nå en jernregel at de vær så god skal spille slaggolf hver gang. Med ett unntak tror vi imidlertid ikke at noen savnet systemet som ble utviklet av Dr. Frank Barney Gorton Stableford og først tatt i bruk i 1898, noe særlig. Resultatene var jevnt over greie, men det var ingen som spilte bedre enn handicap. Alle klassene ble faktisk vunnet på netto par eller 18 poeng (som er det samme egentlig).A-klassen hadde som nevnt 8 deltakere, og det gjorde at det var bare to stykker som fikk premie. Den laveste bruttorunden ble imidlertid levert av han som fikk tredjeplassen. Kenneth Trehjørningen (klubbmester 2005 – 2008) leverte en runde på to over par, men siden han bare hadde ett slag tildelt, ble det +1 netto.Olaf Thomassen avsluttet like godt med birdie på 5-ern, og kom derfor inn på 40 brutto og par netto. Det holdt til seier fordi han har lavere handicap enn andremann.Jon Kittilsen spilte jevnt i dag og unngikk enhver form for katastrofe. 7 bogeyer og 2 par ga 43 brutto og par netto for andreplass.I B-klassen var det 7 deltakere i dag (og derfor bare 2 premier) og det var flere av dem som er involvert i OoM-tetstriden som spilte bra. De fikk lov til å spille stableford.Rune Sørlie hadde en verst tenkelig start, og måtte stryke starthullet 3-ern. Etter det gikk det derimot stort sett på skinner og han akkumulerte 18 poeng for seieren.Kristian Bjerve derimot spilte en strykefri runde, men litt for mange enere og for få treere gjorde at han fullførte ett poeng svakere enn Rune.I C-klassen var det også 7 deltakere og derfor bare 2 premier. Her var det litt mer spredning i feltet enn det som var tilfelle i de andre klassene.Etter noe av en berg-og-dal-bane-runde tok Øyvind Wulfsberg årets tredje seier. Også han vant på 18 poeng.Etter en imponerende seier i Krokhol Masters på lørdag, leverte Isak Ladegård nok en god runde. Dessverre sprakk han litt på slutten slik at det ble ett poeng for lite til å ta seieren.

Birdier

Det ble satt tre birdier i dag, men kun to av dem ble premiert, for Kenneth Trehjørningen får bare 3 poeng for birdien på 6-ern. Han var forresten svært nære en birdie på 7-ern, der han ville ha fått 4 poeng.Yngve Andersen tenker nok på hva han skal kjøpe med premiesjekken for birdien på 6-ern.Olaf Thomassen er vel vant med å vinne birdiesjekker, men han er egentlig ikke så blasert som det kan virke på dette bildet. I realiteten var han svært fornøyd med å chippe i for birdie på 5-ern.

Orders of Merit

Nå er det bare én mandagsturnering igjen, og det er fremdeles en god del ære å kjempe om. Tradisjonen er at i årets siste turnering så spiller de som leder de forskjellige klassene sammen, og det kan jo gjøre det ekstra spennende.Som “analysen” ovenfor viser, er mye av spenningen i den siste turneringen knyttet til kampen om andre- og tredjeplassen, og vi håper at dem som er innblandet i denne kampen blir behørig belønnet ved at de tre beste alle får en ordentlig premie når premiene skal deles ut etter Elgjakta.

Vi ser frem til årets siste mandagsturnering – vel, egentlig gjør vi ikke det, siden det betyr at sesongen er på hell – men vi skulle veldig gjerne sett at så mange som mulig fant det mulig å stille opp og gjøre avslutningen ekstra spennende, selv om det er start klokken fem.Jevnest er det i A-klassen, der det er bare ett fattig poeng som skiller Olaf Thomassen og Morten Olstad. Morten økte ikke sin poengbeholdning i dag, mens Olaf økte med 8 (ved å bytte ut en 7. plass med en 1. plass.

Den dårligste plasseringen som Olaf har som tellende, er en 6. plass (verdt 5 poeng), slik at han vil øke poengsummen med enhver plassering som er bedre enn det. Det dårligste resultatet som fortsatt teller for Morten er en 5. plass (verdt 6 poeng). Han trenger derfor å vinne (med Olaf ikke bedre enn 3. plass) eller slå Olaf med minst tre plasser i den siste turneringen for å vinne OoM. Hvis Olaf spiller likt med eller slår Morten, tar han seieren.

Kampen om tredjeplassen står mellom Lars Sandberg (78 poeng), Jon Kittilsen (75 poeng) og Per Frode Haugen (73 poeng). Hvis Frode stiller opp (han har ikke spilt mandagscup siden 13. august), er det han som virker å ha best sjanser. Han har nemlig bare spilt 9 turneringer, og den plasseringen han får i den siste turneringen vil derfor telle fullt. Med en seier (12 poeng) eller andreplass (10 poeng) er mye gjort.

Lars har noen femteplasser han kan bytte mot noe bedre og kan øke poengsummen med 6 hvis han vinner den siste turneringen. Jon har fremdeles noen tellende sjetteplasser, og hans forbedringspotensial er derfor maks. 7 poeng. Da må han i så fall ta årets første seier.I B-klassen kan det se ut til at Rune Sørlie har sikret seg seieren allerede. Han har en ledelse på 15 poeng over Yngve Andersen allerede, og siden det maksimale Yngve kan øke poengtotalen med er 6, så virker det så absolutt avgjort.

Yngve skal imidlertid ikke føle seg alt for sikker på andreplassen. Bakfra kommer nemlig Kristian Bjerve, som har hatt tre strake andreplasser. Han er med andre ord formsterk, og har en sjuendeplass (fire poeng) blant sine gamle synder som han kan bytte bort med noe bedre. Maks forbedringspotensial er derfor 8 poeng.

Det er ingen andre som har mulighet til å blande seg inn i tetbildet.Med dagen seier, kan det se ut som Øyvind Wulfsberg trygget seieren i C-klassen, ettersom han nå har en ledelse på 8 poeng til Tony Farinha. Øyvind har et forbedringspotensial på 7 poeng, mens det maksimale Tony kan øke poengsummen med er 6 poeng.

Tony skal imidlertid passe seg for Jan Tore Samuelsen med hensyn til andreplassen. Han ligger nå fire poeng bak etter et stormløp der han har hatt tre førsteplasser og en andreplass i de siste fem turneringene. Han har et forbedringspotensial på 7 poeng, så dette kan bli jevnt.

Alexander Tomt Sandjord har kun spilt 9 turneringer, og kan blande seg i kampen om tredjeplassen hvis han vinner, for da kan han få så mye som 89 poeng. Hvis de som leder stiller i den siste turneringen, og deltakelsen ikke er bedre enn den har vært i det siste, er det lite trolig at Marit Bjørnstad, som nå ligger på femteplass, kan blande seg i kampen om tredjeplassen.

Innhold
Klubben