Mandagscup 12. september 2016

Det spisser seg

Etter de siste mandagsturneringene har vi “klagd” litt på at spillet ikke har vært bedre.

I dag var det imidlertid ikke noe å utsette på prestasjonene, og det ble mange som skal skrives ned. Sju i tallet faktisk.

Birdier var det imidlertid fremdeles lite av. Det var riktignok 3, men bare én ga premie.

Dessuten har det spisset seg noe til de grader på de forskjellige Orders of Merit. Både i A- og B-klassen er det delt ledelse, og i C-klassen skiller det bare ett poeng mellom de to beste.Her sørger Arve Bjerke at sjekken for birdien på 8-ern blir lagt forsvarlig på plass i lommeboken.

A-klassen

Her ble det spilt virkelig bra over hele linjen. For eksempel gikk Ronny Waagenæs på par, og ble bare nummer fem. Det var 7 deltakere (bra for A-klassen), men det gjorde at det bare var to premier, så “stakkars” Kjell Høydahl forble upremiert for n-te gang denne sesongen til tross for å ha spilt bra. I dag leverte han en runde på -2.Han ble slått på målstreken (bedre handicap) av Morten Olstad, som også gikk runden på -2 (+3 brutto).En 39-runde ble det også på Arve Bjerke, men på nettobasis ble det -3 på ham. Han trives tydeligvis med sitt lavere og lavere handicap.

B-klassen

I denne klassen var det også 7 deltakere (litt dårlig for B-klassen) og to premier. Her var det imidlertid ingen upremierte med minus-score.Best av alle i dag var Sander Lund, som hadde en dag da han lyktes med alle spillets faser, men kanskje mest av alt med puttingen. Vi regner med at han topper statistikken “strokes gained putting”. 42 brutto og -3 netto var sluttresultatet.Kristian Bjerve leverte også en solid runde, og tok andreplassen med -1. Både han og Sander var forresten “strykefrie” i dag.

C-klassen

C-klassen var best i dag, og hadde 9 deltakere, og derfor ble det tre premier. Her var det ingen som spilte godt nok til å bli skrevet ned (bortsett fra Emil Fagerbæk – gratulerer med flott debut – og Petter Solli, som begge har et langt høyere handicap enn det de fikk spille med – 36).Tony Farinha har vært jevn og god i hele år, og dagens prestasjon var ikke noe annerledes. Han spilte strykefritt til 48 brutto og par netto. Ingen sykkel i trappehjørne betød at han hadde syklet hjem før premieutdelingen begynte.Igjen var det Espen Nordskog han knivet nærmest med. Espen var bare slaget bak på både brutto- og nettobasis.Tredjeplassen gikk til Kirsten Rogne med en solid runde på +2.

Orders of Merit

I A-klassen er Per Frode Haugen og Olaf Thomassen fremdeles à poeng med 104. Mye av dette skyldes at Frode ikke har fått med en eneste tellende runde på de siste tre. Han må vinne eller bli nummer to for å kunne øke poengbeholdningen. Heller ikke Olaf økte noe i dag, og han er i samme posisjon som Frode med hensyn til å øke poengsummen – bare første- og andreplasser er godt nok.

Kjell Høydahl kan øke sine 89 poeng litt lettere, men det spørs om det er nok turneringer igjen, for han kan heller ikke få mer enn høyst 5 poeng av gangen.I B-klassen er det nå så jevnt det går an å bli. Ronny Waagenæs er og blir værende på 87 poeng. I forrige uke måtte han dele førsteplassen med Jon Kittilsen. Denne uken skaffet Jon seg nok et fattig poeng, og gikk altså forbi. Imidlertid er førsteplassen fremdeles delt, ettersom Kristian Bjerve økte sin poengbeholdning med 4 og gikk opp på samme poengsum som Jon, 88 poeng.

Det er altså disse to det først og fremst står om, og de blir nok vanskelig å nå igjen for Sander Lund, som ligger på den dumme fjerdeplassen, men kanskje han kan ta igjen Ronny hvis han fortsetter å spille like godt som i dag.

En faktor som kan spille inn er at både Kristian og Jon ligger så nærme klassegrensen (begge har 15,5 etter i dag) at en skikkelig god runde (bedre enn 19 poeng) fort kan gjøre at de “rykker ned” i A-klassen, og det kan fort bli utslagsgivende.I C-klassen er det et “three horse race”. Steinar Nordskog ledet lenge, men med 99 poeng er han nå forbikjørt av Tony Farinha (100). Broder Espen Nordskog (95) er like bak. Tony har et par tredjeplasser han kan stryke, og kan altså øke med fire poeng hver gang hvis han fortsetter å vinne. Steinar har imidlertid et par femteplasser som kan byttes ut med noe bedre, slik at en seier blir betalt med ytterligere seks poeng. Espen har som dårligst tellende en fjerdeplass slik at en seier vil gi fem poeng, men etter det er det bare tredjeplasser som er tellende.Vi ser frem til en uhyre spennende sesongavslutning. Det er to turneringer igjen til det hele avgjøres 26. september. De to siste turneringene er dessuten i stableford-format.

Resultater

Takk!

Vi vil gjerne takke dem (vi mistenker banekomiteen) som har gjort en stor innsats for å få gjort bunkeren på hull 6 spillbar. Den var en katastrofe og en skam for banen, men er nå OK.

Været og banen

Vi glemte nesten å nevne det, men været var strålende slik vi er blitt vant til, og banen i skikkelig god stand med nye flaggplasseringer. Litt vått fremdeles her og der, men ballplassering løste eventuelle problemer som kunne oppstå med jord på ballen.

Innhold
Klubben