Mandagscup 13. september

13. september 2021 – Nok en flott mandagskveld på Krokhol.

Det faktum at starten gikk kl. 17 ser ikke ut til å ha påvirket deltakelsen i særlig grad. 26 deltakere er på linje med det som har vært vanlig i høst (A: 8, B: 11, C: 7). Det var brukbare resultater, men ikke noe spektakulært. Banen var ikke særlig påvirket av helgens regn (men det var fint å se vann i bekken), og været var som vanlig strålende.Turneringsleder Knut valgte å starte med birdiene. Det var tre.Per Frode Haugen fikk birdie på hull 3, men hadde gått hjem før premieutdelingen.Erlend Bærø satte en spektakulær putt på hull 8 for birdie.

Stefan Johansson fikk sin birdie-sjekk på 1-ern, visstnok det også på grunn av en lang-putt.

Vi tar også premieutdelingen i samme rekkefølge som Knut.

I C-klassen tok Terje Bjørnstad tredjeplassen på 16 poeng. Terje hadde imidlertid gått hjem, og får ballpakken sin senere.Andreplassen gikk til Øyvind Wulfsberg med 19 poeng.Førsteplassen gikk til nyopprykkede Espen Nordskog med 20 poeng. Så spørs det da, hvor lenge han forblir i C-klassen når han spiller sånn.B-klassen var igjen den største, og her var det ganske stor spredning i feltet.

Trond Ovik tok tredjeplassen med 17 poeng.Dag Raaum hadde 18 poeng, og det holdt til andreplass.Trond Nåmdal tok en klar seier, med en margin på to poeng – 20 poeng.I A-klassen var det tripp-trapp-tresko, ettersom det var ett poeng stort sett mellom alle plassene.

Stefan Johansson gikk på par, og det holdt til tredjeplass.Erlend Bærø var hakket vassere og gikk på -1, og fikk andreplassen.Lars Sandberg er inne i en god periode tydeligvis, ettersom han gikk under par også i går. -2 ble det i dag også og seier i A-klassen.

Brutto-klasse

En nyvinning i Golfbox, er at det er satt opp en brutto-klasse innen A-klassen. Det fulgte ingen premier med dette, men det er interessant likevel. Der finner vi at dagens beste brutto-score var 41, og den ble delt av Per Frode Haugen, Erlend Bærø og Lars Sandberg.

Orders of Merit

Vi tar for oss konkurransen om september-sjekken først.I A-klassen er det dødt løp mellom Olaf Thomassen og Erlend Bærø, som begge har 16 poeng. Like bak følger Lars Sandberg og Per Frode Haugen. Racet er foreløpig veldig åpent etter bare to turneringer.Det er det litt mer spredning i B-klassen. Elin Bjørnhaug leder med ett poeng på Trond Nåmdal. Dag Raaum følger 4 poeng etter mens Jon Kittilsen og Jan Tore Samuelsen er fem poeng bak. Her kan også mye skje. Det gjelder å delta.Det er veldig jevnt i C-klassen. Både William Nyhagen og Øyvind Wulfsberg har 17 poeng, mens Marit Bjørnstad og Bjarne Røed har henholdsvis ett og to poeng mindre.

Så er det sesong-konkurransen

Det er litt synd denne ikke er sponset, men en fin symbolsk premie blir det nok også på vinnerne her. Det begynner å spisse seg til, for det er ikke mange turneringer igjen, og alle i teten har nå spilt så mange at det ikke blir full uttelling hver gang. Det er stort sett veldig jevnt.

Inntil i kveld trodde vi at turneringen neste mandag ville bli den siste, men nå er det kommet en også 27. september (med andre ord ETTER Elgjakta), så det er to turneringer igjen.I A-klassen har Ronny Waagenæs og Lars Sandberg festet et visst grep. De har henholdsvis 86 og 85 poeng.

Ronny har spilt 10 turneringer og har en sjuende- og en sjetteplass han kan bytte inn med noe bedre. Vinner han begge de siste turneringene, kan han faktisk øke poengbeholdningen med 15.

Lars har spilt 13 turneringer og har bare en femte- og en fjerdeplass. Vinner han de to siste, betyr det at han øker med 11 poeng.

Tredjeplassen innehas av Stefan Johansson. Han har spilt 11 turneringer og har to sjetteplasser som han kan bruke som grunnlag til å forbedre poengbeholdningen sin. Han har altså mulighet til å øke med 14 poeng.

Blant dem som følger nærmest, kan Morten Olstad, Olaf Thomassen og Per Frode Haugen alle melde seg på i tetstriden. Spesielt farlig kan Olaf Thomassen bli, ettersom han bare har spilt 8 turneringer og kan øke sin poengbeholdning med 24 (til 87) hvis han vinner begge.

Det er så mye dersomatte, hvisomatte, at vi stopper der. Det er forresten 19 stykker som har deltatt i A-klassen i år.Det er enda jevnere i B-klassen, og her er det i tillegg flere som har spilt mer enn 10 turneringer.

I sine 5 siste turneringer har Elin Bjørnhaug tatt tre førsteplasser, en tredje- og en fjerdeplass. Det gjør at hun har gått opp i ledelsen og er likt med Kristian Bjerve (73 poeng), som ikke økte sin poengsum i dag.

Rett bak følger Jan Tore Samuelsen (72) og Jon Kittilsen (71). Jan Tore byttet ut en åttendeplass med en femteplass, noe som betyr en poengforbedring på 3 poeng, mens Jon sto på stedet hvil med sin 7. plass i dag.

Trond Nåmdal, som vant i dag, og Robert Eilertsen er også innen rekkevidde.

Forbedringspotensialet er som følger, hvis vi forutsetter at angjeldende person vinner de neste to turneringene.

Kristian Bjerve har spilt 14 turneringer, og har to sjuendeplasser han sikkert gjerne vil bytte ut. Han kan derfor maksimalt få 16 poeng til (24-8).

Elin Bjørnhaug har spilt 10 turneringer og har en 11. plass (0 poeng) og en åttende (begge fra før hun dro til Nord-Norge på ferie). Hun kan derfor potensielt forbedre seg med 21 poeng (24-3).

Jan Tore Samuelsen har igjen en sjetteplass og en åttendeplass fra begynnelsen av mai. Det betyr at han maksimalt kan øke med 16 poeng (24-8).

Det dårligste Jon Kittilsen har igjen er to sjetteplasser. Potensialet hans er derfor 14 poeng mer (24-10).

Vi tror det vil stå mellom disse fire.

Det er 25 forskjellige spillere som har deltatt i B-klassen.C-klassen blir en kamp mellom tre personer: Øyvind Wulfsberg, Marit Bjørnstad og Bjarne Røed. Alle andre har spilt for få turneringer og/eller har blitt flyttet til en annen klasse.

Øyvind Wulfsberg har spilt bra i det siste, men har femte- og en sjetteplass som kan byttes ut med noe bedre. Forbedringspotensialet er derfor 13 poeng (24-11).

Det samme er tilfelle med Marit Bjørnstad, som også maks kan få 13 flere poeng.

Bjarne Røed har også samme forbedringspotensial (13 poeng), og selv om han ligger 6 poeng bak Marit, har han  fremdeles en ørliten sjanse til å ta seieren.

Det har deltatt 28 spillere i C-klassen i år, og vi kommer altså til å få noen interessante turneringer fremover når Order of Merit skal avgjøres.Vi minner om Krokhol Texas Scramble (Siggerud er Norges svar på San Antonio). Dette er altså en lagturnering der vi spesielt inviterer nye medlemmer til å delta for å bringe dem tetter inn i Krokhol-familien. Oppslutningen er bra så langt, men det er plass til mange flere. Vi går ut fra at det tas sikte på shotgun-start, men blir vi riktig mange, er det også mulighet for andre alternativer, ettersom det er en 9-hullsturnering.

Våre nye medlemmer trenger “faddere” på sine lag, så vi oppfordrer så mange som mulig til å sette av søndag 19. september for dette.

Senioravslutning

For alle seniorer (dvs. alle over 50 år) så er senioravslutningen også nå kalenderfestet: tirsdag 28. september. Det er også en Texas Scramble-turnering, og du behøver ikke være fast deltaker på tirsdagsturneringene for å være med. I tillegg til selve turneringen, er det premieutdeling for både turneringen og sesongen, og Kari disker gjerne opp en av sine spesialiteter til lunsj etterpå. Tar du bussen utover, eller kjører med noen andre, kan du til og med ta deg en øl til maten.

Innhold
Klubben