Mandagscup 14. september 2020

Været under den nest siste mandagscupen i år var, som det har vært hver eneste mandag i år, upåklagelig. Det er jo så bra at det nesten er blitt en klisjé. Banen var også, selvfølgelig burde vi nesten si, så å si lytefri. Likevel fikk vi lov til å bruke ballplassering, selv om det egentlig ikke var nødvendig.Bra deltakelse var det også. 30 stykker stilte til start (A: 7, B: 13, C: 10) til tross for at vi startet kl. 17. Det ble ikke noe Kari-spesial på oss i dag, men den vanlige maten hun serverer er jo god den også. Neste mandag, før den siste mandagscupen i år, har hun imidlertid lovt flesk og duppe.Ekstra hyggelig synes vi at det var at noen av vår yngre, nye medlemmer ble med på turneringen som etteranmeldte. De gjorde det også svært bra og vil snart avlegge Golfhandelen et besøk. Også ekstra hyggelig at de tar med seg gjester!

Birdier

Som i forrige uke innbød de gode forholdene til ganske mange birdier – så det ble en dyr kveld for turneringskomiteen. Det ble utlevert seks sjekker, og det var én birdie på 2-ern, to på 3-ern, to på 4-ern og én på 6-ern.

Mikkel Bjerve, hull 3

Per Frode Haugen, hull 2

Stefan Johansson, hull 6

Jostein Olafsen, hull 3

Olaf Thomassen, hull 4

Edvard Halsteinli Unsvåg, hull 4

Svært jevnt

Med noen få unntak, ble det veldig jevnt på resultatlistene, og svært mange plasseringer ble avgjort på handicap.

C-klassen

… var unntaket, for her var det ikke særlig jevnt i teten. Det var 10 deltakere. Alle premiene gikk til folk som er nye medlemmer av året.Knut Brox Moen, en av dagens debutanter, tok tredjeplassen på par. Litt av en debut.Andreplassen gikk til Jostein Olafsen, som ikke er debutant, men viser stadig forbedring av spillet, på -2.Alexander Løken gikk på 29 slag netto (44 brutto), altså -7. Selvfølgelig vant han C-klassen på det. Han kan også vente seg en kraftig nedskrivning, for så gode runder utløser justering for “ekstremt god runde”.

B-klassen

Her var det imidlertid jevnt så det holder. Det var seks spillere på +2, og tre på +3, og det skilte bare to slag mellom første og 10. plass. Det var 13 deltakere.Nummer 3 ble Kjell Høydahl, som hadde nest lavest handicap av dem på +2. Mest fornøyd var han likevel med å ha slått Jon Kittilsen for andre gang i år.Robert Eilertsen hadde en svært variabel runde. Han hadde ikke en eneste bogey, men til gjengjeld 5 DB og 4 par. Det ble også -2, og altså andreplass, siden Robert har lavest handicap i klassen.Seieren gikk til nyinnmeldte Edvard Halsteinli Unsvåg, som også var turneringsdebutant i dag. Han gikk på +1, og tok altså seieren på det.

A-klassen

Vinneren var i en klasse for seg, men ellers var det jevnt også her. Det var 7 deltakere.Tredjeplassen gikk til Olaf Thomassen, som sjelden spiller dårlig. Han fikk +1 og gikk foran Stefan Johanson på handicap.Per Frode Haugen sto over noen turneringer i august, men er nå tilbake. Par og andreplass ble det i dag.Den suverene vinneren het imidlertid Jørgen Borgersen. Han representerer Nesbyen GK, og er venn av debutantene Knut og Edvard. -3 ga en klar klasseseier og delt ære for å ha dagens beste bruttoscore (40) sammen med Frode.

Orders of Merit

A-klasssen

Hun spilte ikke i dag, men Stine Torgersen beholdt likevel ledelsen på Order of Merit. Hun har 10 poeng til gode på Per Frode Haugen, som rykket opp 5 poeng med dagens andreplass. Da ser det faktisk ut som Stine kommer til å vinne, for det meste Frode kan øke beholdningen med, er 7 poeng hvis han vinner neste mandag. Stine på sin side må få en tredjeplass eller bedre for å øke.

Kampen om andreplassen er imidlertid ikke avgjort. Lars Sandberg ligger 4 poeng bak Frode, og kan øke med 6 poeng hvis han vinner neste mandag. Olaf Thomassen, som ligger 7 poeng bak Frode og 3 poeng bak Lars, kan ikke ta nok poeng neste mandag til å rykke opp til andreplass, men han har en mulighet til å gå opp på tredje.

B-klasssen

Her står kampen mellom Jon Kittilsen og Jan Tore Samuelsen. Ingen av dem fikk et resultat i dag som forbedre ståa. Og forskjellen er fortsatt 8 poeng, slik den var i forrige uke. Derfor ser det ut til at Jon vil vinne OoM-B, siden Jan Tore maks. kan øke med 6 poeng.

Trond Nåmdal, som ligger på tredjeplass, kan maksimalt øke med 10 poeng, og det er ikke nok til å ta igjen hverken Jon eller Jan Tore. Yngve Andersen derimot, har bare spilt 9 turneringer, og kan få full pott med seier. Hvis Jan Tore ikke øker poengbeholdningen, er det nok til å komme likt.

C-klasssen

Her rykket Alexander Løken i dag opp i delt ledelse i dag med Odd Hole. Begge har 73 poeng. Alexander har imidlertid bare spilt 8 turneringer, og kan derfor potensielt øke poengbeholdningen mye. Det er med forbehold at han ikke får redusert sitt handicap så mye at han rykker opp i B-klassen, for da blir han uunngåelig stående på stedet hvil. Odd har en tiendeplass som dårligst tellende resultat, og kan også øke en del med en god prestasjon i den siste mandagscupen. Så vi får vel si at ingenting er avgjort. Hva som eventuelt er tie-breaker vet vi ikke.

Det er imidlertid et “three horse race”, for Jens Tofteberg ligger bare ett fattig poeng bak de to i teten. Jens’ dårligst tellende runde er imidlertid en 6. plass, så han har mindre bevegelsesrom. Men har muligheten til å øke med 7 poeng med seier.

Bjarne Røed er heller ikke helt ute av tetstriden, ettersom han bare ligger 5 poeng etter Jens, og kan øke med så mye som 9 poeng ved seier.Det blir altså en spennende avslutning på i det minste én order of merit. Vi håper at turneringskomiteen gjør slik det var vanlig for noen år siden, nemlig å sette opp dem som leder Order of Merit i de tre klassene i samme ball neste mandag.Ellers minnet Jens om avslutningsturneringen, som tradisjonen tro alltid heter Elgjakta. Den går av stabelen søndag 27. september.

Formatet er Stableford Eclectic. Det vil si at vi spiller to 9-hullsrunder og den beste scoren din på hvert hull teller i sammendraget.

I forbindelse med den blir det også premieutdeling for Orders of Merit i mandagscupen og klubbmesterskapet i matchplay.

Innhold
Klubben