Mandagscup 15. august

15. august 2022 – Uhørt: Mandagscup med nedbør

Nedbøren i kveld kom før det Meterologisk Institutt (a.k.a. yr.no) hadde lovet, men i henhold til våre kilder regnet det før og etter, men ikke under kveldens turnering, “så bare Trond ble våt”.

Det var 19 deltakere (A: 7, B: 8, C: 4), men det er visst fremdeles skoleferie.

Vi begynner med det beste resultatet, og det ble oppnådd i A-klassen.

Lars Sandberg hadde en av dagens tre beste brutto-runder (39), og vant med -3.

De neste plassene ble avgjort på handicap. Per Frode Haugen, Stefan Johansson og Erlend Bærø gikk alle på par, men det var Frode

Stefan som ble premiert for henholdsvis 2. og 3. plass.

Espen Nordskog ser ut til å ha funnet formen, for han vant B-klassen på 18 poeng.

Dag Raaum tok andreplassen på 17,

mens Trond Nåmdal ble nummer tre på 16 poeng.

Marit Bjørnstad kjente tydeligvis ingen etterdønninger etter sine flotte 18 hull i går, og spilte nok en god runde som ga seier i C-klassen med 21 poeng.

En svensk gjest, Andreas Eriksson, tok andreplassen med 20 poeng.

Tredjeplassen gikk til Jens Kr. Tofteberg med 17 poeng.

Vi håper alle merker seg hvor stolte alle er for å ha mottatt den 3-pakningen med baller. Scorene indikerer imidlertid ikke at det ble mistet alt for mange baller i dag.

Tombola

Ukens vinner ble Marit Bjørnstad

Birdies

Det ble satt 5 birdies i kveldens turnering.

Lars Sandberg fikk to (hull 6 og 8) og derfor to sjekker.

Stefan Johansson fikk birdie på hull 2.

Jan Tore Sameuelsen fikk birdie på hull 1.

Mens Ronny Waagenæs fikk birdie på hull 3.

Orders of Merit

Jakten på august-sjekken

Nå er OoM-august oppdatert for både dagens og forrige ukes turnering, slik at vi kan ta en gjennomgang.

I A-klassen har Lars Sandberg, som er den eneste i klassen som har spilt alle turneringene i august, tatt ledelsen med 27 poeng. Det er 5 poeng mer enn Per Frode Haugen og 9 poeng bedre enn Alexander Løken, som er de som kommer nærmest.

Det gjelder å være med. Også i B-klassen ledes OoM-august av en av dem som har spilt alle tre turneringer: Jan Tore Samuelsen. Han har en ledelse på 4 poeng til Trond Nåmdal og Espen Nordskog. Det er to turneringer igjen, så her er ingenting avgjort.

I C-klassen er det ingen som har spilt mer enn én turnering. Øverst på tabellen troner derfor de to som har vunnet i august: Roald Eilertsen og Marit Bjørnstad. Vi viser et bilde av Roald, siden Marit allerede har blitt to til dels.

Orders of Merit-Orders of Merit

I A-klassen er det nå dødt løp mellom Per Frode Haugen og Stefan Johansson. Begge har spilt 10 turneringer, så fremover gjelder det å bytte ut dårlige resultater med noe bedre. Frode har et par 6. plasser han nok gjerne skulle bli kvitt, mens Stefan har en 7. og 8. plass.

Det kan bli spennende dette her. De andre som har spilt omtrent like mange turneringer er imidlertid ikke ute av kampen. Lars Sandberg (11) og Jostein Olafsen (10) er fremdeles på skuddhold.

Hvor spennende det blir fremover, vil i stor grad avhenge av deltakelsen.

Til tross for at han ikke har spilt på 2 uker, topper Jon Kittilsen fremdeles OoM-B. Men nå er ledelsen skrumpet inn til 3 poeng. Espen Nordskog er bare tre poeng bak, og etter han er det bare ett poeng mellom Elin Bjørnhaug, Jan Tore Samuelsen og Trond Nåmdal.

I C-klassen er deltakelse enda viktigere enn i de andre to klassene. Øyvind Wulfsberg, som ikke spilte i dag, har fremdeles en ganske solid ledelse (9 poeng) med en turnering mindre spilt enn Roald Eilertsen. Disse to har en stor ledelse på “røkla”.