Mandagscup 16. september

På 15 av 16 mandagsturneringer i år har vi hatt strålende vær og forhold!

Kveldens mandagscup – som var årets siste – var intet unntak. Vi kan faktisk ikke huske at banen har vært i bedre stand enn den er nå. Fairwayene er strøkne og greenene raske og jevne.Grunnen til at det bare var 17 deltakere (A: 5, B: 7, C: 5), skyldes nok at det var nødvendig å starte kl. 17. Mangel på dagslys er også grunnen til at serien med mandagscuper stanser på 16 arrangementer. I år ble altså ingen avlyst på grunn av dårlig vær.

Med fint vær og god bane lå altså forholdene til rette for mange gode scorer, og det ble det. Dessuten var turneringskomiteen i det spandable hjørnet og delte ut tre premier hver klasse, uansett deltakerantall.

Det ble fire birdier i dag

Lars Sandberg fikk sin på 1-ern. Pålitelige kilder sier at den bare var to omdreininger fra å bli hole-in-one.Sjekkgrossisten Olaf Thomassen fikk sin birdie på 2-ern,Sjekkgrossisten Olaf Thomassen fikk sin birdie på 2-ern,Dagens siste birdie gikk til Jon Kittilsen, også på hull 1.

A-klassen

Dagens beste bruttorunde ble levert av Per Frode Haugen med 39 (+3). Med Frodes handicap tilsvarer det en nettoscore på -1, noe som holdt til seier – men bare så vidt.Olaf Thomassen var bare et slag bak, både brutto og netto, og tok andreplassen på handicap.Jon Kittilsen var langt bak disse to på bruttobasis, men netto gikk han på par og fikk tredjeplassen.

B-klassen

Her var det enda jevnere enn i A-klassen.Simen Thomassen hadde en kjemperunde på gang, og var bare +4 (brutto, -4 netto) med ett hull igjen (hull 5). Der gikk det imidlertid skeis, og en nier ble notert på scorekortet. Dermed ble scoren “bare” -1, men det holdt til seier – på handicap.Øyvind Wulfsberg spilte en jevn og fin runde. Det ble -1 på ham også, men han hadde litt høyere bruttoscore (m.a.o. høyere handicap) og fikk derfor andreplassen.Jan Tore Samuelsen fikk litt av en marerittstart og var 10 over etter fire hull. Han hentet seg imidlertid fint inn og gikk til slutt av med +3 netto, og tredjeplass.

C-klassen

Dagens beste nettorunde ble levert av Bjarne Røed, som fikk -2 og tok en klar seier i C-klassen med det.Han var fire slag bedre enn Oscar Stovner Storeide, som tok andreplassen på +2.Marit Bjørnstad tok tredjeplassen på +3.

Orders of Merit

Dette var altså årets siste mandagscup, og dermed er også Order of Merit i hver klasse avgjort. Vi minner imidlertid fortsatt om at resultatene som gjengis her er uoffisielle, i den forstand at de ikke er regnet ut av turneringskomiteen. Vi har imidlertid grunn til å tro at de ikke er så veldig feil.

A-klassen

Her har det vært klart en stund at Olaf Thomassen ville vinne, og med dagens andreplass økte han sågar poengsummen sin til 106. Det vil si at han har snittet en drøy andreplass for sine tellende turneringer.Med dagens seier gikk Per Frode Haugen opp på andreplassen, i det dagens seier gjorde at han økte poengsummen med 6 poeng.Det gjorde at Lars Sandberg, som har ligget i teten i hele år til slutt ble henvist til 3. plass. Han klart nemlig ikke å øke sin poengbeholdning og ble forbigått av Frode med to fattige poeng.

B-klassen

Her deltok ikke OoM-lederne i dagens turnering, så stillingen i teten forble uforandret.Kristian Bjerve vant Order of Merit på 100 poeng – med tredjeplass som dårligste tellende turnering.Med 86 poeng var ikke Yngve Andersen langt bak, men det var langt nok til at han ikke hadde klart å innta teten med et par seire på slutten av sesongen. Andreplassen var imidlertid trygg nok.Eneste endringen i teten var at Rune Sørlie brukte dagens fjerdeplass til å gå opp til tredjeplass. Han gikk forbi Steinar Nordskog, som ikke har deltatt i de fem siste turneringene.

C-klassen

Bjarne Røed hadde en nokså trygg ledelse før dagens turnering, og trygget den altså med seier, da den økte poengsummen til 104 poeng.Odd Hole trygget andreplassen, men var for langt bak til å nå helt opp.Marit Bjørnstad tok tredjeplassen, 7 poeng bak Odd.Vær oppmerksom på at OoM i Golfbox ikke har med den første turneringen – det kan også se ut som at det ikke er satt en begrensning på maks 10 tellende turneringer for noen av klassene.

Elgjakta

Premieutdelingene i forbindelse med Orders of Merit vil som kjent finne sted på søndag, 22. september, etter Elgjakta – avslutningsturneringen som alle oppfordres til å melde seg på.

Matchplay-finale

Jan Tore Samuelsen og John Janderberg spiller finalen i morgen klokken 15.30 – vi tipper at dette blir en spennende affære, og dem som kan oppfordres til å stille opp og heie. Her blir også premieutdelingen etter Elgjakta på søndag.

Mandagscup 2019

Turneringsserien er altså som nevnt nå avsluttet. Og som også nevnt ble det arrangert 16 turneringer, stort sett under meget gode forhold. Vi kommer tilbake med en mer detaljert oppsummering av sesongen, men her er en start.

Til sammen har det vært 60 individuelle deltakere. Antallet som har spilt turneringer i de forskjellige klassene er A: 17, B:  30, C: 23. De oppmerksomme har kanskje sett at summen her er 70, men det har altså vært litt bevegelse mellom klassene – både opp og ned – slik at noen har deltatt i forskjellige klasser i sesongens løp.I A-klassen var det 6 forskjellige vinnere, mens det i B-klassen var 9. Best fordelt var seirene i C-klassen, der det var 10 forskjellige vinnere.

De fleste deltar faktisk ikke i så mange turneringer. Best var regelmessigheten i A-klassen, der middelverdien (median) for antall starter var 7. I B- og C-klassen var den tilsvarende verdien henholdsvis 4 og 3.

På det meste var det 12 deltakere i A-klassen, 15 i B-klassen og 9 i C-klassen. Gjennomsnittlig antall deltakere var 8,4 i A-klassen, 9,6 i C-klassen og 5,6 i C-klassen.