Seniorcup 17. september 2019

I dag var det sesongens siste vanlige seniorcup, og rammen kunne neppe være bedre, med godt vær og strålende bane.

Deltakelsen derimot var bare så-så, med 16 deltakere (A: 3, B: 7, C: 6). I motsetningen til mandagscupen kunne ikke seniorene skylde på mangel på dagslys for oppmøte. Resultatene var heller ikke all-verden.Det ble Arve-Arve i C-klassen, med A. Sørlund som den beste med 13 poeng. A. Hansen fulgte deretter, etterfulgt av ikke-A. Hallme (Bjørn).Petter Tomren ser ut til å ha startet med en birdie på 1-ern. Dette må å ha overveldet ham, for scoren deretter er ikke lystig lesning. 4-poengern var imidlertid bra å ta med seg, og til slutt viste det seg at 11 poeng holdt til klasseseier. De tre i teten av B-klassen hadde alle 11 poeng, men seieren gikk til Petter på handicap. Odd Hole og Ragnhild Lied Johansen fulgte deretter.Blant A-klassens tre deltakere var det også delt poeng på toppen av pallen. Asbjørn Solevåg tok seieren på lavere handicap enn Sander Lund.

Orders of Merit

I A-klassen skaffet ikke lederen, Øivind Nordanger, seg noen flere poeng i dag, og ble derfor stående på stedet hvil øverst på tabellen. Dessverre er toern, Finn Ericsson, blitt syk, slik at han ikke kunne utfordre Øivind i dag.

Sander Lund tok tredjeplassen.

Når det gjelder å kåre vinnere av Order of Merit i B- og C-klassen, er det imidlertid litt mer komplisert, ettersom det ser ut til at det ikke er satt noen begrensning i Golfbox på maksimalt 10 tellende turneringer.I B-klassen har imidlertid de færreste spilt mer enn 10 turneringer, så tabellen i Golfbox er nok ganske korrekt. Det betyr at Yngve Andersen vant, mens Odd Hole tok andreplassen og Trond Bjerke tredjeplassen.I C-klassen har de to i teten, Bjørn Hallme og Per Haakonsen, som de eneste, begge spilt mer enn 10 turneringer (13), men det ser ut til at det er Bjørn som har vunnet, med Per på andreplass. Arve Hansen følger på en meget klar tredjeplass.

Flott 2019-sesong

Vi takker alle 38 deltakere for å ha gjort seniorcupen til den suksessen den utvilsomt har vært denne sesongen. I A-klassen har det vært 11 deltakere, i B-klassen 16 og i C-klassen 11. Her har vi foreløpig ikke gjort korreksjoner for eventuelle “klassereiser”. En mer dyptgående analyse vil følge senere i år.