Mandagscup 17. august 2020

Årets 12. mandagscup ble spilt i det vanlige mandagsværet – med andre ord perfekt golfvær. Banen var også i særdeles bra stand, og har nå tørket såpass at man til og med får rull, spesielt hvis man lander i fairway.For andre gang i år spilte vi fra hvit tee, det var det noen som visste å utnytte, til tross for at mange ikke fikk noen ekstra slag i forhold til gul tee, siden herrene spilte back-9. Damene spilte fra gul tee, som var blitt flyttet frem på alle hull. Hvit tee sto imidlertid stort sett i bakkant av utslagsområdet.

Birdier

Med utslaget litt lenger bak, ble det ikke så mange birdier som i forrige uke, da alle spilte fra rød tee, men det var tre stykker som klarte å få seg en fugl.Stefan Johansson fikk sin birdie på 1-ern.Dag Raaum fikk imidlertid sin på det som også i dag var banens vanskeligste hull, nemlig hull 7, der gjennomsnittscoren var dobbeltbogey. Men Dag spilte altså hullet tre slag bedre enn feltet.Morten Olstad fikk sin birdie på 1-ern.

C-klassen

8 deltakereDag Raaum kunne plukke opp to premiesjekker i dag, for han vant også C-klassen på +1.Det var samme score som Odd Hole, men Odd har høyere handicap, og spilte dessuten tidligere på dagen. Alle merket seg at det IKKE var satt ut champagne i klubbhuset i anledning Holes Hole-in-One i går.Tredjeplassen gikk til Alexander Løken på +2. Han drivet blant annet greenen på hull 1 fra hvit tee på hull 2, så nå vet han hvordan man dropper seg ut av en green man ikke hører til.

B-klassen

10 deltakereTrond Nåmdal spilte dagens beste nettorunde og tok seieren i B-klassen på 32 netto (-4). Dagens eneste “blemme” var en litt kjedelig DB på siste hull, som for Trond var 2-ern.-1 holder ofte til seier i denne klassen, men i dag var det ikke nok. Jan Tore Samuelsen tok andreplassen med denne scorenTredjeplassen gikk til Kristian Bjerve på +1. Han slo Espen Nordskog på handicap.

A-klassen

7 deltakereDagens beste brutto-runde (40) ble levert av Morten Olstad, som tok en klar klasseseier på -3.Lars Sandberg la fra seg de fleste av de dårlige slagene i går, og tok andreplassen på +1.A-klasse-debutanten (som startet sesongen i C-klassen) Stefan Johansson tok tredjeplassen på +2.

 

Mobil scoreinntasting

For første gang benyttet vi oss av mobil scoreinntasting. Vi har ikke snakket med turneringsledelsen om opplevelsen av dette, men for redaktørens spillegruppe fungerte det aldeles utmerket. Noe særlig tid ser det imidlertid ikke ut som ble spart, men vi var i hvert fall av gårde tidligere enn forrige mandag.Mobil scoreinntasting har også andre fordeler. Vi har fått følgende innspill fra formann Egil, som ikke hadde anledning til å spille i dag:Hallo!

Digital scoreregistrering i mandagscupen ga oss hjemmesittere topp muligheter til å følge med. Store skift på leaderboarden siste 3 hull spesielt i A og B klassen med spenning til siste hull. Savnet bare shot-tracker.

Egil

Orders of Merit

Det er et trist faktum at det ikke er så mange mandagsturneringer igjen denne sesongen, og derfor drar det seg nå til i toppen. Det begynner å bli en del som har spilt nok turneringer til at ikke alle teller.

A-klassen

Stine Torgersen har ikke vunnet på en stund, og ledelsen hun har hatt nesten hele sesongen er ikke lenger like stor. Spesielt har Lars Sandberg spist seg innpå. Han er nå bare 5 poeng bak. Når det har sagt har hverken han eller Stine noen særlig mange dårlige runder å bytte ut med gode. Per Frode Haugen ligger på tredjeplass, men han har fremdeles muligheten til å få full uttelling på en god runde, ettersom foreløpig bare har spilt 9 turneringer.

B-klassen

Denne uken er det Jan Tore Samuelsen som har tatt ledelsen på Order of Merit. Han han hadde en god runde i dag (2. plass), mens hans nærmeste utfordrer, Jon Kittilsen, som hadde en dårlig runde i dag (7. plass), er nå 5 poeng bak. Begge har imidlertid hatt nok av en berg-og-dalbane-sesong til at de har gått med dårlige resultater de kan bytte ut med gode. Det er et ganske stort sprang ned til Trond Nåmdal på tredjeplass, men det er ikke større enn at han kan ta kraftig innpå hvis han fortsetter å spille som i dag.

C-klassen

Her er det særdeles jevnt i teten. Jens Kristian Tofteberg har en 3-poengs ledelse på Odd Hole, mens Bjarne Røed følger tre poeng bak der igjen. Bjarne er imidlertid skadet, og vi vet ikke når han kan spille igjen. Yngve Andersen er heller ikke så langt bak, men han skifter jo stadig klasse.

Til helgen er det klubbmesterskap

Klubbmesteren blir avgjort over to 18-hullsrunder som spilles uten handicap. Her viser du at du har ekte klubbfølelse hvis du stiller opp selv om du ikke har en realistisk sjanse til å vinne. Outsidere har imidlertid overrasket før. Her kan du lese om KM i fjor.

Innhold
Klubben