Mandagscup 18. august 2014

Noen vinner med stil og noen vinner med stryk.

2014-08-18-212014-08-18-17Framifrå runder av vinneren av både A- og B-klassen i dag. BådeArve Bjerke og Jan Sørhus fikk 21 poeng. Godt gjort, spesielt tatt i betraktning at begge måtte stryke ett hull. Scorekortene inneholdt altså nok godsaker til at de gikk 3 under par likevel.
For Arves vedkommende var seieren bare med ett slags margin, for Holger Kohagen, som virkelig er i form om dagen, fikk 20. På tredjeplass i A-klassen fulgte bursdagsbarnet Olaf Thomassen, som ble dømt foran Kristian Bjervepå handciap. Begge hadde 19 poeng.
Jan hadde to slags margin til Ivar Bjørseth og Rune Sørlie i B-klassen. Begge fikk altså 19 poeng. De hadde for sikkerhets skyld også samme handicap (20.3).

2014-08-18-20
Holger Kohagen vant A-klassen i forrige uke og tok andreplassen i dag.
2014-08-18-19
Olaf Thomassen feiret 60-årsdagen med tredjeplasse i A-klassen.
2014-08-18-15
Ivar Bjørseth fikk andreplassen i klasse B med knappest mulig margin.
2014-08-18-11
Andreplassen i B-klassen glapp så vidt for Rune Sørlie, men han fikk en birdiepremie som plaster på såret.
2014-08-18-10
Det er blitt relativt få mandags-turneringer på Morten Olstad i år, men i dag ble det birdiepremie.
2014-08-18-14
Jens Kr. Tofteberg tok nok en seier i C-klassen.
2014-08-18-12
Per Frode Haugen er vant med å få birdier, men det er sjelden han får premie for dem. Denne kvelden var unntaket som bekreftet regelen.

Turneringsleder brukte da scoren på hull 9 til å avjøre andreplassen (det var bare to premier i B-klassen) i Ivars favør. Neste uke blir begge å finne i A-klassen – fremdeles med samme handicap – nå 19,9, så det var bare så vidt. Hvis de ikke spiller en runde som fører til oppskrivning i mellomtiden da.
C-klassen deltok bare de to lederne på Order of Merit, Jens Kr. Tofteberg og Kirsten Rogne. Denne gangen var det Jens som tok seieren.

Resultater

Birdier – alle premierte
Per Frode Haugen, hull 5
Holger Kohagen, hull 5
Morten Olstad, hull 4
Rune Sørlie, hull 6

På Order of Merit begynner det å tette seg til, spesielt i A-klassen, der flere med gode resultater i det siste har klatret kraftig på listen. I øyeblikket er det bare 12 poeng som skiller nummer 1 og nummer 5. For dem som ikke gidder å klikke på lenken til Golfbox, gjengir vi doppen av listen her:

Hele listen finner du her.

I OoM-B er situasjonen nesten den samme, med fire stykker innenfor 10 poeng. Det som kan forkludre situasjonen her er at noen av dem kan forlate klassen og bli flyttet til A-klassen, og da blir det ikke flere poeng enn dem man har nå.