Mandagscup 19. august 2019

Dagens navn

Øyvind Wulfsberg begynte dagen med 24,1 i handicap. Da han dro hjem var det redusert til 20.9. Fra sitt utgangspunkt i C-klassen fikk han nemlig dagens nest beste bruttorunde på 42 slag. Den gjorde at nettoresultatet var 28 slag (-8), noe som er verdt 26 stablefordpoeng. Neste gang stiller han til start i B-klassen.Det var en bemerkelsesverdig bra prestasjon, for forholdene lå ikke akkurat til rette for gode scorer.Til tross for regnet i helgen (spesielt på lørdag) var banen riktignok i god stand før turneringstart, selv om greenene hadde fått en kraftig sanddressing i dag…… med påfølgende vanning.Først trodde vi at det vanlige mandagsværet skulle holde nok en gang (12 mandager på rad), for det var bra før start, selv om det var noen mørke skyer. Lenge trodde vi at det bare skulle regne i Oslo …… men på slutten av runden kom regnværet også til Krokhol.Dem som startet kl. 18.10 var ekstra uheldig og måtte spille avslutningshullet i øs-pøs.Øyvind var ikke den eneste som spilte bra. Stine Torgersen innkasserte likegodt to sjekker for birdier, på 1-ern og 8-ern. Dagens eneste andre birdie ble satt av Per Frode Haugen på 9-ern.Kuriøst nok spilte herrene fra hvit og damene fra gul tee for andre mandag på rad. Dette var det mange som syntes var litt rart. Det var 21 deltakere (A: 8, B: 9, C: 4)

A-klassen

Det var 8 deltagere i A-klassen, og derfor bare to premier.Stine Torgersen liker tydeligvis å spille fra gul tee, og fikk dagens beste bruttoscore med 38 (+2). Netto ble det 33 (-3) og en ganske så klar klasseseier.Andreplassen gikk til Lars Sandberg fikk 38 slag netto (+2). Han var visst misfornøyd med været, men innkasserte likevel sin 6. andreplassjekk for sesongen.

B-klassen

Med 9 deltakere ble det delt ut tre premier.Etter å ha strevd litt en stund, fikk Espen Nordskog til en god runde og vant B-klassen 37 slag netto (+1). Han har tatt i mot flere premiesjekker i år, men dette var den første i eget navn.Rune Sørlie, som er langt mer vant med pallplasser, tok andreplassen med +3.Dagens mest overraskede premievinner var kanskje Kristian Bjerve, som neppe hadde ventet å få premie på +6, men det holdt altså til tredjeplass (foran på handicap).

C-klassen

Med bare fire deltagere var det bare én premie.Selvfølgelig vant Øyvind Wulfsberg denne klassen, og det med det vi tror er årets klareste margin, nemlig 12 slag!

Orders of Merit

A-klassen

Lars Sandberg kunne ikke plusse på alle de 10 poengene han sanket i dag, for han har nå spilt 11 turneringer, og bare de 10 beste teller. Men han økte med fire og skaffet seg derfor en tilsvarende ledelse på Olaf Thomassen, som ikke spilte i dag. Etter å ikke ha spilt et par mandager, plusse Per Frode Haugen på med 8 poeng i dag, og har nå en relativt klar tredjeplass.

B-klassen

Kristian Bjerve har stort sett bare pallplasser i år, men klarte å plusse på poengtotalen med to poeng med dagens tredjeplass. Han har en ledelse på 8 poeng til Yngve Andersen, som ikke spilte i dag. Steinar Nordskog spilte heller ikke i dag og forble derfor der han var. Det tre har skilt seg ut i en tetgruppe, men det er ikke umulig å ta dem igjen, ettersom alle har spilt minst 10 turneringer, og har derfor færre muligheter for å øke poengsummen.

C-klassen

Med 96 poeng av 120 mulige har Bjarne Røed det som ser ut som en uslåelig ledelse, spesielt siden to av hans argeste konkurrenter, Jan Tore Samuelsen og Øyvind Wulfsberg, nå er å finne i B-klassen. Kampen om andreplassen vil derfor stå mellom Marit Bjørnstad og Odd Hole. Det er lite som tyder på at noen kan komme nedenfra og utfordre dem.

Innhold
Klubben