Mandagscup 19. august

Jan Sørhus fikk (hvis vi husker riktig) ikke den birdiepremien som han rettmessig skulle ha fått. Plaster på såret var en kos med Krokhol-katten Lars Larsen.
Jan Sørhus fikk (hvis vi husker riktig) ikke den birdiepremien som han rettmessig skulle ha fått. Plaster på såret var en kos med Krokhol-katten Lars Larsen.

Nok en fin mandagskveld på Kroken, med 29 deltakere (A: 14, B: 11, C: 4), og fine spilleforhold når man ser bort fra ujevne og trege greener. Det var over 20 grader da vi startet, men temperaturen falt med solen, og dette skapte kondens i korrespondentens kamera. Bildene ble dermed tilnærmet ubrukelige, men vi bruker dem likevel.

Kveldens format var slagspill, og det var både til besvær og begeistring. Dagens beste prestasjon sto Jan Sørhus for. Han gikk likegodt 4 under netto par (og får umiddelbart nytt handicap – for dem som tenker kun poeng så tilsvarer det 22 poeng). Det holdt til klar seier i klasse B, der han var 5 slag bedre
enn Knut Storm Hanssen, som med det fikk en flott debut i B-klassen (for dem som husker dårlig, så ble han altså skrevet ned

Resultater-B

I A-klassen viste Finn Ericsson at andreplassen i forrige uke ikke var noe blaff. Det er jo litt artig at han og Holger Kohagen byttet plass. De hadde samme netto score (-1), men Finn gikk foran på bedre brutto score. Tredjeplassen gikk til Ådne Trygg, som var et stykke bak på +2.

Resultater – A

Det ble et farvell med C-klassen for Trond Ovik. 3 under par medfører nedskrivning til B-klassen.
Det ble et farvell med C-klassen for Trond Ovik. 3 under par medfører nedskrivning til B-klassen.

Og nå ser det ut til at C-klassen mister nok en spiller til B-klassen. -3 på Trond Ovik var kveldens nest beste prestasjon, og kvalifiserer til nedskrivning, og ettersom han allerede var nede på 30.0, blir det B-klassen neste. Det var bare én premie i C-klassen.

Resultater – C

Vi merker oss ellers at, i henhold til Golfbox, spilte Trond Torgersen og Hanne Hoel Tofteberg front-9, mens resten spilte back-9.

Birdier

 

Siden vi hadde plass tar vi for sikkerhets skyld med et ordentlig bilde av dagens mann, Jan Sørhus.
Siden vi hadde plass tar vi for sikkerhets skyld med et ordentlig bilde av dagens mann, Jan Sørhus.

Vi fikk ikke med oss at det ble delt ut noen birdiepremier, men Jan Sørhus skulle vitterlig fått en, ettersom han fikk bidie på hull 9, der han har slag og derfor ville fått 4 poeng hvis vi hadde spilt stableford. Vi regner med at Jan får sjekken ved en senere anledning.

Dessuten fikk Olaf Thomassen birdie på både 1-ern og 3-ern, men ingen av dem kvalifiserte til premie. Og dett var dett (RIP Rolv) for ham på kveldens runde.

Med det gikk Olaf opp på andreplass på Birdietoppen, der vi merker oss at ingen har fått to birdier på noe hull.

Order of Merit

Det ble ingen større omfalfatringer på Order of Merit.

08 - Frode A3Per Frode Haugen leder fortsatt klasse A, med god margin til Jon Kittilsen som er 18 poeng bak. Jon vant imidlertid litt terreng på Olaf Thomassen, som ikke fikk noen plassiferpoeng i kveld.

OoM-A

I B-klassen gikk Jan Sørhus opp i ledelsen, men det er fortsatt nærmest et dead heat med Tony Farinha. Det skiller bare to poeng mellom disse to, som har en ledelse på henholdsvis 17 og 15 poent til Petter Tomren på tredjepass.

OoM-B

19 - Per Sarvik nr 5 C-klassenI C-klassen kan vi nok allerede gi seieren til Per Sarvik. Ikke bare har han en solid ledelse, men hans nærmeste utfordrere spiller ikke lenger i denne klassen.

OoM-C

Det er imidlertid nå det virkelig begynner å bli interessant på Order of Merit. Dette er fordi det er bare de ti beste rundene som teller, slik at de som har vært med mange ganger nå får sjansen til å “bytte ut” dårlige plasseringer med noe bedre i de fire Mcup-turneringene som gjenstår.

Ellers minner vi om klubbmesterskapet som går av stabelen til helgen.

For dem som tenker på sine vinnersjanser, så husk at det er hele seks (6) forskjellige klasser.

1. Klubbesterskap for damer (kl B) uansett alder
2. Klubbmesterskap herrer (kl A) uansett alder
3. Klubbmesterskap for senior damer (kl B2, fra 50 år og eldre)
4. Klubbmesterskap for senior herrer (kl A2, fra 55 år og eldre)
5. Kåring av dronningen av Lusetjern (kl D, damer fra hcp 25,0)
6. Kåring av kongen av Lusetjern (kl C, herrer fra hcp 25,0)

Det er altså mye å spille for, så vi håper det blir flere som melder seg på. Langtidsvarselet er forresten fint være uten nedbør, noe som meterologisk institutt anser som “ganske sikkert”.

Og hvis du tenker “jeg tror jeg drar og spiller på en annen bane”, så kan du bare glemme det, for de arrangerer nemlig klubbmesterskap også.

Så det er bare å melde seg på!!

Innhold
Klubben