Mandagscup 22. juni

-1 x 3

Regn i løpet av dagen gjorde det ønskelig med ballplassering under kveldens mandagscup. Sesongens 7. i rekken. Det var ønskelig med ballplassering fordi ballen kunne få litt jord på seg, men ellers var banen i samme fantastiske stand som den var i løpet av helgen.

Scorene gjenspeilet til dels de gode forholdene, selv om noen prestasjoner bar preg av kanskje litt vel mye golf i det siste. Noen av spillerne som har pleid å figurere ganske høyt på resultatlistene, falt et stykke ned i kveld.Når det er sagt, så var det ikke store overraskelsen i A-klassen. Den ble nemlig vunnet, som vanlig får vi nesten si, av Per Frode Haugen. For fjerde gang i år. Nettoscoren på 35 (-1) ble oppnådd med 7 par og to bogeyer, med andre ord +2 brutto. Han ble imidlertid presset, i og med at det var to til som gikk på -1. Og mellom dem skilte det minst mulig margin. Både Pål Valheim og Asbjørn Herdal gikk på 45 slag brutto. Og begge hadde 35 slag netto (-1). Asbjørn har imidlertid 0,1 høyere handicap, og det var derfor Pål som fikk andrepremien. Det var 15 deltakere i A-klassen.

Premievinnerne i A-klassen

I B-klassen tok Alexis Merino sin andre seier i B-klassen på tre starter i år. 37 slag netto (+1) hold med ett slags margin til Finn Raaness som for en gangs skyld ikke ble nummer 3 (som han har blitt ved fire tidligere anledninger), men nummer 2. Tredjeplassen gikk til Roald Eilertsen, ett slag etter Finn igjen. For øvrig veldig plasseringsvennlige scorer i B-klassen (+1, +2, +3, +4, +5 på de fem første). Det var 8 deltakere i B-klassen og siden det var bare to deltakere i C-klassen, ble disse innlemmet i B-klassen for premieringsformål. Jens Tofteberg var best av de to C-deltakerne.

Premievinnerne i B-klassen

Resultater

Order of Merit

Turneringskomiteen har enda ikke klart å få utgitt en Order of Merit, enda den ligger klar i turneringsmodulen i Golfbox. Hva problemet skyldes vet vi ikke, men her er det beste i hver klasse med antall poeng og (antall turneringer i parentes):Klasse A:

  1.   Per Frode Haugen, 72 (7)
  2.   Jon Kittilsen, 47 (7)
  3.   Olaf Thomassen, 36 (6)
  4.   Morten Olstad, 32 (6)
  5.   Arve Bjerke, 31 (6)

Klasse B:

  1.  Rune Sørlie, 53 (6)
  2.   Hanne Hoel Tofteberg, 51 (7)
  3.   Finn Raaness, 42 (5)
  4.   Tony Farinha, 39 (6)
  5.   Alexis Merino, 25 (3)

Birdier

Til tross for de til dels gode scorene var det bare to birdier og (hører vi et lettelsens sukk fra turneringskomiteen) bare en av dem kvalifiserte til premie. Arve Bjerke fikk nemlig birdie på hull 5. For andre dag på rad fikk Olaf Thomassen birdie på hull 1, men det gir ikke nok poeng til lå få premie.

Birdietoppen

Statistikk

Nok en gang var hull 7 kveldens vanskeligste hull (gjennomsnittscore 2,16), etterfulgt av hull 5. Imidlertid var det for en gangs skyld ikke par-3-hullene som var lettest. Lavest gjennomsnittscore (+1,2) var på hull 6.

Husk

St. Hans Golf og Grill på torsdag. Et sikkert tegn på at første halvdel av sesongen går mot slutten. Det er fremdeles mulig å melde seg på.

På lørdag 4. juli er det dessuten Golf & Quiz.

Innhold
Klubben