Mandagsværet skuffer ikke, og de tjue fremmøtte fikk spille på en bane i vidunderlig stand.

Deltakelsen var kanskje litt laber, men det er kanskje forståelig etter to dager med klubbmesterskap. Noen var nok litt slitne også, for resultatene var ikke, med et par hederlige unntak, ikke spesielt imponerende i dag. Liten deltakelse gjorde at det ble “billige” OoM-poeng til dem som var med.

Birdier

Det var bare to.Morten Olstad fikk sin på 3-ern…… mens Stefan Johansson fikk sin på 6-ern.

C-klassen

4 deltakere, men like fullt tre premier.Øyvind Wulfsberg spilte til +1, og tok tredjeplassen på bedre handicap enn Alexander Løken, som hadde samme score.Odd Hole kjørte sin runde tidligere på dagen. Det var sikkert gode forhold da også, for han spilte til -2.Bestemann i denne klassen i dag var Dag Raaum, som endte på -3, dagens beste nettorunde. Dag var ikke fornøyd med det første bildet, slik at det ble tatt to.

B-klassen

10 deltakere, tre premierTrond Nåmdal hadde en riktig god runde på gang, og lå på -1 etter 7 hull. På de to siste ble det imidlertid litt kluss, og til slutt kom han i mål på +2 og tredjeplass.Jon Kittilsen hadde også en god start, og lå på -1 etter 6 hull. Så kom det to trippelbogeyer på rad – og krise. Han reddet imidlertid en par på siste hull (7) slik at han også gikk i mål med +2. Han tok andreplassen på bedre handicap.

(Hurtigselfie med systemkamera)Dagens suverene klassevinner var Yngve Andersen, som må ha sjekken til gode. Han gikk på -1.

A-klassen

6 deltakere, tre premierStine Torgersen, som var dagens turneringsleder, spilte ikke helt opp til sin egen høye standard, men tok tredjeplassen på +3.Morten Olstad hadde en god avslutningsrunde i klubbmesterskapet i går, og fortsatte i samme stil i dag. 41 (-1) var dagens beste bruttorunde ga andreplass.Best var imidlertid Sten-Arne Skulbru, som tok seieren i klassen med -2.

Orders of Merit

Dagens turnering var den 13. i årI A-klassen byttet Stine Torgersen ut en 7. plass fra 8. juni med tredjeplassen i dag. Det ga en poengøkning på 4, slik at hun nå er oppe i 90 poeng.

Hun har en ledelse på 8 poeng til Lars Sandberg. Han ble nummer 5 i dag, og økte derfor sin poengbeholdning med bare ett poeng, ettersom han byttet ut en 6. plass fra 15. juni.

Etter disse ligger det tre mann, som alle er adskilt av kun ett poeng. Per Frode Haugen ligger 7 poeng fra andreplassen, men siden han bare har spilt 9 turneringer, kan han med en seier, for eksempel i neste uke, ta full pott og klatre 12 poeng høyere, og være bare tre poeng bak Stine. Morten Olstad og Ronny Waagenæs ligger henholdsvis ett og to poeng etter Frode. De har imidlertid begge spilt 11 turneringer, og kan derfor ikke øke sin poengsum like mye som Frode.Med dagens andreplass tok Jon Kittilsen tilbake ledelsen i B-klassen. Han byttet ut en 10. plass fra 22. juni og økte derfor med 9 poeng. Jan Tore Samuelsen ble nummer seks i dag, og økte bare med 3 poeng ettersom han erstattet en 9. plass fra 29. juni. Begge to har spilt alle 13 turneringer. Bare ett poeng skiller, så dette er uhyre åpent.

Trond Nåmdal er muligens litt for langt bak til å kunne ta opp kampen om seieren, ettersom han er 14 poeng bak Jan Tore. I dag byttet han ut en 12. plass (0 poeng) fra 10. august med en tredjeplass, så han økte med 8 poeng, og han har også et par 9. plasser som han kan bytte ut med bedre plasseringer, så med solid spill har han en liten mulighet.

Alle andre er nok for langt bak til å kunne hevde seg helt i teten.I C-klassen er det Odd Hole som har overtatt ledelsen. Han byttet ut en 11. plass fra 29. juli med en andreplass i dag og gikk derfor frem 10 poeng.

Jens Tofteberg spilte ikke i dag, men er bare 7 poeng bak Odd. Han har et par 8. plasser (3 poeng) som han kan bytte ut, så han har “room to move” hvis han spiller bra fremover.

Bjarne Røed, som er tilbake etter et skadeavbrekk (brudd i hånden), er bare tre poeng bak Jens og han har en 9. og en 8. plass han kan bytte ut med plasseringer som gir flere poeng.

Alle de andre er nok for langt bak til å hevde seg. Yngve Andersen ligger på 4. plass, men spiller nå i B-klassen, så han kan vi se bort fra. Dag Raaum har imidlertid en mulighet. Han har spilt bare 8 turneringer, og vunnet de to siste, og kan potensielt ta nok poeng i turneringene som er igjen til å nå helt opp. Men da må han passe seg for å ikke spille for godt, for da kan han rykke opp i B-klassen.Det gjenstår nå 4 mandagscupturneringer. Vi håper at deltakelsen blir god i alle klasser slik at det blir spennende helt til slutt.

Krokhol Masters

Krokhol Masters er knyttet til mandagscupen i den forstand at den er en invitasjonsturnering for alle som har fått en 1., 2. eller 3. plass i en av turneringene som har vært arrangert på Krokhol i år, blant annet i aller høyeste grad Mandagscupen. Den går av stabelen 13. september og spilles over 18 hull med fullt handicap, med de samme klasseinndelingene som vi er vant til.

Krokhol Masters pleide å være en to-dagersturnering og har tradisjonelt ikke hatt noen startavgift – denne tradisjonen har imidlertid turneringskomiteen fraveket de siste årene, og i år.

Elgjakta

Elgjakta – den tradisjonelle sesongavslutningsturneringen – er også knyttet til Mandagscupen i den forstand at det er ved denne anledning at alle premiene for Orders of Merit vil bli delt ut. Vinneren av klubbmesterskapet i matchplay vil også bli hedret ved denne anledningen. Elgjakta spiles som Stableford eclectic, det vil si at man spiller 2 x 9 hull og beste score på hvert hull teller.