Mandagscup 24. juni 2019

Birdie-fest

Etter mandager med dårlig fuglejakt (for eksempel ikke en eneste birdie forrige mandag), ble det i dag “hele” 6. Det kan nok skyldes spilleforholdene som etter flere dager uten regn var nesten uten lyte. Greenene er nå veldig bra faktisk, og da er det jo større sjanser for at birdieputtene ruller i. Når forholdene av bra, og det likevel var ballplassering på hele spillefeltet, hjelper det selvfølgelig også.

Og været var absolutt St. Hans-verdig – som vanlig på mandager på Krokhol.

Birdier

Terje Bjørnstad, hull 6Per Frode Haugen, hull 5Kjell Høydahl, hull 2

Lars Sandberg, hull 1

Rune Sørlie, hull 6

Olaf Thomassen, hull 1

Resultater

Alle klassene ble vunnet på par eller bedre, og det er jo også et kvalitetstegn. Alle klassene spilte slaggolf i dag.

A-klassen

Det var 11 deltakere og derfor tre premier.Kjell Høydahl fikk endelig en etterlengtet seier. 42 brutto ga -1 netto.Lars Sandberg er stabiliteten selv, og det virker som han er på podiet hver uke. Denne uken ble det andreplass med en score på +2.Det var tre stykker på +3 i dag, og siden Per Frode Haugen var en av dem, gikk 3. plass til ham, på handicap.

B-klassen

Det var 12 deltakere og derfor tre premier også i denne klassen.Best av alle i dag var Simen Thomassen. 43 brutto ga -2 netto – dagens beste runde.Asbjørn Solevåg spilte på sitt par og ble nummer to.Etter en noe nølende start, fikk Steinar Nordskog skikk på bananen og endte til slutt opp med en score på +1, og tredjeplass. Han ble til og med til premieutdelingen.

C-klassen

Det var 6 deltakere og derfor bare to premier.Odd Hole ser ut til å ha prikket inn formen og tok klasseseieren på par.Marit Bjørnstad tok andreplassen på +2.

Orders of Merit

Golfbox forteller ikke hele sannheten. Våre resultater omfatter nemlig også poengene fra årets første mandagscup, 5. mai.

A-klassen

Med sine mange top-3-plasseringer har Lars Sandberg opparbeidet seg en liten ledelse. Med 68 poeng er han 11 poeng foran Per Frode Haugen. Olaf Thomassen bringer opp baktroppen i ledertrioen med 50 poeng. Fra ham er det 8 poeng ned til nummer 4.

B-klassen

Kristian Bjerve beholder ledelsen, men med 68 er han bare tre poeng foran Yngve Andersen. Han på sin side er fem poeng foran Steinar Nordskog. Derfra er det 27 poeng ned til fjerdeplassen.

C-klassen

Til tross for at han ikke spilte i dag, beholdt Bjarne Røed førsteplassen. Forspranget til Jan Tore Samuelsen er nå imidlertid bare ett – 1 – poeng. Disse to er imidlertid i en særklasse, ettersom poengdifferansen til Marit Bjørnstad på 3. plass er så mye som 22 poeng.

Liseberg-prisen

Denne prisen oppstod den gangen klubbmesterskapet ble spilt over tre runder, og ble gitt (kun i form av omtale) til den som hadde de mest ujevne rundene. I 2008 hadde Ådne Trygg rundene 97-77-90 og var den første som ble hedret på denne måten.

Vi har bestemt oss for å hente den frem fra glemselen og gi den til Tony Farinha.

Forrige mandag fikk han 6 poeng, på lørdag vant han Golfhandelen Open med 21 poeng, og i dag gikk berg-og-dal-banen nedover igjen til 13 lover par, noe som tilsvarer 5 poeng.

Her snakker vi om særdeles lite amplitudemodulering (AM).

Innhold
Klubben