Mandagscup 26. september 2016

Nok en gang …

… strålende mandagsforhold.

Det hadde visst regnet litt tidligere på dagen, men ikke nok til at det påvirket banen i nevneverdig grad, men det ble fornuftig nok tillatt ballplassering på kortklippet.

De gode spilleforholdene, perfekt temperatur, lite vind og kjempefin bane ble ikke omsatt til masse gode scorer. Faktisk var det bare én som spilte til bedre enn sitt handicap.

Birdier

Dog ble det noen birdier, alle på par-3 hull og alle ble premiert.Trond Bjerke fikk sin birdie på hull 4 (eller 13 som det var i dag siden vi spilte back-9),mens Marit Bjørnstad ogRune Sørlie fikk sine birdier på 1-ern.

A-klassen

Arve Bjerke tok sin andre seier i A-klassen, og den andre i september. Han var den som ble nevnt ovenfor som spilte bedre enn sitt handicap. 41 slag brutto ga nemlig 19 poeng (og nok en nedskrivning).Olaf Thomassen (som nå er singlehandicapper) sikret seieren i Order of Merit med 17 poeng og andreplass. Siden det bare var 8 deltakere, var det bare to premier i A-klassen.

B-klassen

Her var det 10 deltakere, så de ble delt ut tre premier. Best denne gangen var Sander Lund, for 17 poeng holdt nemlig til seier.Rune Sørlie fikk sin andre sjekk for dagen med andreplassen som ble sikret med 16 poeng.Det var tre stykker med 15 poeng, men Leona Pilares hadde lavest handicap av disse og fikk altså tredjeplassen.

C-klassen

Her var det seks deltakere så det ble delt ut to premier. Disse gikk tilRoald Eilertsen som var ganske suveren i teten med 18 poeng.Rita Åse sikret seg andreplassen med 13 poeng.

Resultater

Orders of Merit

Dem som trodde at dagens turnering skulle bli spennende med hensyn til Order of Merit måtte gå hjem skuffet. Det ble nemlig ingen endringer fra forrige uke. Den eneste som pyntet på poengsummen sin var Olaf Thomassen, som økte totalen til 110 poeng og forspranget i A-klassen til Per Frode Haugen til 6 poeng. Kjell Høydahl sikret seg som ventet tredjeplassen, 15 poeng bak Frode.Noen endringer ble det heller ikke i B-klassen, ettersom Kristian Bjerve tok en “Dustin Johnson” og ikke økte poengsummen sin. Han beholdt imidlertid andreplassen, mens Jon Kittilsen tok seieren og Ronny Waagenæs tredjeplassen. Det var imidlertid jevnt, ettersom det var bare 5 poeng som skilte første og tredje.De tre lederne i C-klassen har spilt jevnt bra i høst, men i dag gikk det litt skeis for alle tre og ingen av dem fikk pyntet på poengsummen. Dermed vant Steinar Nordskog foran Tony Farinha og Espen Nordskog.

Som tidligere meddelt, vil premieutdelingen for Order of Merit finne sted i forbindelse med Elgjakta, eclectic-turneringen som går søndag 2. oktober.

Mandagstreff

Dagens turnering avsluttet altså den “offisielle” mandagscupsesongen, men som årene før vil det være Mandagstreff hver mandag. Dette er en “selvbetjent” turnering som starter senest to timer før solnedgang. Det fungerer slik:

  1. Du melder deg (helst) på i Golfbox, slik at andre kan se hvem som har tenkt å være med
  2. Det er ingen startkontingent, og heller ingen premier
  3. Du møter opp og danner en spillegruppe sammen med andre (vil ikke bli satt opp på forhånd.
  4. Hvis du vil og har anledning, kan du spille tidligere på dagen og legge scorekortene i klubbhuset.
  5. Det spilles stableford på front-9 (hver uke)
  6. Det er ballplassering
  7. Scorekortene fylles ut, samles inn og gis til noen som kan legge inn resultatene på Golfbox.
  8. Resultatene publiseres og handicap reguleres.
Innhold
Klubben