Mandagscup 27. juni

Regnfri turnering

Noen var nok på forhånd redd for at det skulle regne, men det var det ingen grunn til, for sesongens 8. mandagscup ble avviklet i lettskyet oppholdsvær og gode spilleforhold. 28 spillere tok turen, og mange spiste Karis deilige kjøttkaker.

A-klassen

I A-klassen tok Per Frode Haugen sin tredje seier for året, med en runde på +2 (vi spilte slaggolf i dag også). Det var den eneste premien som ble utdelt i A-klassen, ettersom det bare var fire stykker med. Olaf Thomassen og Kjell Høydahl var imidlertid bare ett slag bak.

B-klassen

Det var 13 deltakere i B-klassen, så det var tre premier.

“Håkken ska’n godblunke te”

Ronny Waagenæs var hakket bedre, og tok seieren i B-klassen med +1.

På sjekker’n

Det var slaget bedre enn Sander Lund som tok andreplassen.

På sjekker’n

Egil Sørset, som like godt spilte match mot Kjell Høydahl samtidig, gikk på +3 og ble nummer tre på det.

C-klassen

I C-klassen ble det også delt ut tre premier, ettersom det var 11 deltakere. Og her var det faktisk spillere som gikk under par.Best var Eric Fredriksson med -2,men Espen Nordskog må også regne med en nedskrivning, etter at han spilte seg inn til -1.Tredjeplassen gikk til Ellen Herdal med +2.

Orders of Merit

Når det gjenstår én mandagscup før sommerferien (den siste spilles på den amerikanske nasjonaldagen) har Per Frode Haugen tatt en ganske kommanderende ledelse i A-klassen, ettersom han er 22 poeng foran Kjell Høydahl, og 23 foran Olaf Thomassen. Når dette sies, må vi huske på at på høsten så vil Frode ha mindre rom for forbedring enn de andre, ettersom det er de 10 beste rundene som teller.Med sine tre seire og deltakelse i alle turneringene, har Ronny Waagenæs også tatt en klar ledelse. Han er 14 poeng foran Kristian Bjerve og 23 foran Sander Lund. I B-klassen er det imidlertid såpass bra deltakelse at det kan bli jevnt likevel.I C-klassen er Steinar Nordskog den eneste som har deltatt i alle turneringene så langt, og det, samt to førsteplasser gjør at han har en ledelse på 11 poeng til Tony Farinha. Hanne Hoel Tofteberg er bare ett poeng bak ham igjen. Vi tror at ingenting er avgjort i C-klassen. Mye vil avhenge av hvor god deltakelsen blir fremover.Det var ingen premierte birdier i dag, fordi Bjor Grønntvet og Per Frode Haugen ikke fikk fire poeng for sine birdier på henholdsvis hull 1 og hull 2.

Ellers var det hyggelig å merke seg at flaggene er flyttet til steder de ikke har stått på en stund, blant annet er fremre del av greenene på hull 3 og 4 nå tatt i bruk. Likevel var gjennomsnittsscoren på hull 4 ganske høy. Vi tror dette har noe med å gjøre at det nå ikke er noen fordel å legge seg i GUR, ettersom droppsonen er i motsatt ende av greenen fra der hullet står.

Sakte spill

Avviklingen gikk greit i dag, men spillehastigheten kan likevel bli bedre. Vi medlemmer burde kunne gå 9 hull på to timer i en firerball. Her er noen ting å huske på:

  • Slå din egen ball før du hjelper til å lete etter andre (hvis du ligger bak ballen det skal letes etter).
  • Hold avstanden til gruppen foran (den skal ikke være mer enn ett hull).
  • Vær klar til å slå når det er din tur.
  • Skriv ned scoren når du venter på å slå ut fra neste tee.

Resultater

Innhold
Klubben