Tap på Oppegård og Lillestrøm

Oppdatert!

Begge Krokhol-lagene i NSG-serien i matchplay var i aksjon onsdag kveld.

Krokhol 1 var på Oppegård, og hevdet seg bra mot spillere som har fordelen av å spille turneringer der flere ganger i uken.

Det var Arve Bjerke og Jon Kittilsen som spilte singlematchene denne gangen. Motstanderne var begge single-handicappere. Jon startet meget bra og var 3 opp etter tre hull, men falt deretter litt av. Arve spilte stødig og var hele tiden jevnt med sin motstander. Begge var 1 ned da de gikk ut på hull 9. Her fikk alle spillerne par, men Krokhol-gutta hadde slag, så de vant hullet og begge delte derfor front 9-matchen. Det gikk litt dårligere på back-9, og begge tapte sine matcher.

Olaf Thomassen og Trond Torgersen tok seg av fourball-matchen, mot spillere med omtrent samme handicap. Det ble da også en meget jevn affære. Med en hullkant-ut mindre kunne de ha tatt seieren på front-9, men tapte i stedet 1 ned.

Back-9 var like jevn og lagene var all square etter hull 17. Krokhol-gutta greide så å vinne det siste hullet og tok back-9-matchen 1 opp.

Til sammen ble det 4,5 – 2,5 til Oppegård.

Krokhol falt også ned til tredjeplass på tabellen med én match igjen.

Tabell og resultaterKrokhol 2 var på Lillestrøm GK, som har en tricky 6-hullsbane ved elven Leira, ikke langt fra Åråsen stadion. Dette var laget som vi slo 7-0 på hjemmebane. Men hjemmebane og bortebane er som kjent to forskjellige ting.

Vi har for en gangs skyld ingen rapport (det kommer kanskje en oppdatering) fra matchen, men det gikk ikke så bra denne gangen.

Det var Kristian Bjerve og Tony Fariha som tok seg av singlematchene. Kristian måtte se seg slått 2 opp og 2/1, mens Tony fikk karret til seg lagets eneste poeng ved å vinne front-9 1 opp. På back-9 ble det imidlertid tap.

Fourball-paret Asbjørn Solevåg og Sander Lund har hatt suksess som team tidligere i sesongen. I to jevne 9-hullmatcher ble det imidlertid tap på begge med ett hull.

Det er derfor mye som tyder på at det var en langt jevnere konkurranse enn det scoren på 6-1 i favør av hjemmelaget skulle tilsi.

Dette gjorde at Krokhol 2 falt ned til andreplass på tabellen, men mye kan endre seg med utfallet av de tre siste matchene. Krokhol 2 har Hakadal hjemme i begynnelsen av august.

Tabell og resultaterLaglederrapport

Det var alle jevne kamper, og Lillestrøm er jo tross alt eneste laget som er uten tap på hjemmebane. Grunnen er veldig enkel, de er flinke til å spille nærspill på sin egen bane !

Kristian slet nok med mye pizza, pasta og pils etter 14 dager i Italia, så han var på flere hull skikkelig ute på jordet. Men han kjempet allikevel hardt mot en kar som hadde en meget god dag på jobben, og hans motstander fikk en etterlengtet revansje fra tapet på Krokhol. Min kamp var også jevn, men  regnet ødela mye på de tre siste hulene for oss alle. Fourballgutta  Asbjørn og Sander holdt bra stand, men manglet litt på flaksen. Dermed ble slutt resultatet 6–1  til Lillestrøm , men det kunne ha vært enda bedre i vår favør med litt mer stang inn på slutten.

Nå har resultatet fra Hakadal-Oppegård også kommet inn, og og Hakadal vant 6-1 på Walk over med kun en spiller fra Oppegård , som møtte opp ! Det betyr at vi er nå på siste plass, men dette er gruppen, hvor alle slår alle. Med en seier mot Hakadal i siste kampen, og Oppegård slår Lillestrøm hjemme, så bør vi bli blant de 2 beste i gruppen. Nå er det kun et lag som rykker opp, og vinner Oppegård mot Lillestrøm, så vil de vinne gruppen hvis vi slår Hakadal. Men kanskje vinner Lillestrøm mot Oppegård, og Hakadal slår oss og da er saken klar ! Hakadal rykker opp.

Hilsen

Tony Farinha

Innhold
Klubben