Mandagscup 27. mai 2019

Lavhandicapernes dag

Igjen var vi heldig med været, selv om værmeldingen slettes ikke var så verst for kvelden.

Hva vi ikke visste, var at banemannskapet hadde vært ute med en maskin som blåser luft ned i greenene. Og jammen ser det ut til at aggregatene på greenklipperne også er blitt kvesset og senket, for greenene var de beste de har vært så langt i år. Det visste klubbens beste spillere å utnytte. De stakk nemlig av med de fleste av premiesjekkene.

Til tross for en gangs skyld god værmelding, er deltakelsen fremdeles litt under pari. Vi tror vel ikke det er uforsiktig å kalle den skuffende. 19 stykker var påmeldt i dag, og så vidt vi kan se var det 22 som leverte scorekort (A: 9, B: 8, C: 5).

Birdier

Det var fire birdier, og av disse stakk turneringslederne av med tre.

To til Per Frode Haugen (hull 8 og 9), én til Stine Torgersen (hull 6) …

… og en til Jan Tore Samuelsen (hull 1).

A-klassen

Det var denne klassen som leverte best resultater i dag, både brutto og netto. Alle premiene gikk til dem med singlehandicap.

Den siste premien gikk til Olaf Thomassen, som gikk på +1 over netto par. Han gikk hjem før premieutdeling, men er en av de få som “har lov” siden han antagelig hadde vært på Krokhol siden tidlig i morges og jobbet på banen.

Per Frode Haugen avsluttet med to birdier slik at han endte opp med 38 slag brutto. Det var -2 netto.

Seiersmarginen til Stine Torgersen ble dermed ett slag. Stine gikk nemlig på 39 slag brutto, noe som er -1 netto.

B-klassen

Prestasjonene var kanskje ikke like strålende som i A-klassen, men jevnt var det. Det var imidlertid bare to premier.

Kristian Bjerve knep seieren på handicap. 39 slag var nettoscoren (+3).

Yngve Andersen fortsetter sitt jevne og gode spill. I dag ble det andreplass, med samme score som vinneren.

C-klassen

Bjarne Røed spilte i “leaderballen” i dag sammen med Stine og Per Frode. Dette nyttegjorde han seg tydeligvis, for han avsluttet meget sterkt med netto par på de tre siste hullene. Det holdt til seier med margin på ett slag.

Jan Tore Samuelsen fikk en tøff start i dag, men avsluttet knallsterkt med blant annet birdie på det nest siste hullet. +4 holdt til andreplass.

Hvilken del av “stengt” er det du ikke forstår?

Turneringsledelsen var flinke i dag og satte opp skilt slik at ikke gjestespillere skal forville seg inn midt i turneringen. Hjalp det? Slett ikke! Det var flere spillere som kom og bare gikk rett ut, til tross for at banen var blokkert i Golfbox fra klokken 16 til klokken 20:10, og altså skiltet. Kuriøst nok var utslagstiden 16:50 ikke blokkert, og der hadde det sneket seg inn et par spillere.

Dagens turnering var forresten en liten milepæl – det var den siste mandagsturneringen uten bompenger på kommunegrensen. I hvert fall inntil kommunevalget.

Dagens vinnere leder alle sine respektive Orders of Merit (uten å ta hensyn til årets første turnering).

Påminnelser

Pink Cup, søndag 2. juni

Dette er en av våre faste 18-hullsturneringer, der inntektene går uavkortet til brystkreftsaken. Så å si alle golfklubber i Norge arrangerer en Pink Cup, og rangeres på grunnlag av hvor mye penger det klarer å håve inn for den gode sak. Krokhol har i flere år vært svært langt fremme i kategorien kroner per medlem. Denne tradisjonen håper vi fortsetter, men da må flere melde seg på. Så langt er det bare 4 påmeldte – og det er for dårlig – langhelg eller ikke langhelg.

Ett tiltak for å skaffe mer penger er at man kan kjøpe slag for 50 kroner stykket, og dermed øke sine sjanser til å vinne.

Så her er det bare å ta seg sammen og melde seg på. Vi mottar svært gjerne påmeldinger fra medlemmer og andre som ellers ikke deltar så ofte i turneringer.

Klubbmesterskapet i matchplay

Så langt er det kun 19 stykker som har meldt seg på, mens turneringen er satt opp for 32 spillere, og det er plass til flere enn det. I fjor var vi 36.

Dette er klubbens “cupmesterskap”, ettersom det er en utslagsturnering. Du kan derfor spille når det passer deg og motstanderen (dere avtaler tid) og det er derfor meget fleksibelt. Og dere konkurrerer om hvert hull – med fullt spillehandicap.

Påmeldingsfristen går ut 31. mai, så det er ingen grunn til å sitte lenger på gjerdet.