Mandagscup 27. mai

Scoreinntasting er ikke påbegynt…

Behagelig på terassen under premieutedlingen - merk hånden som skygger for solen.
Behagelig på terassen under premieutedlingen – merk hånden som skygger for solen.

… sto det i Golfbox inntil torsdag 30. mai, og da var det vanskelig å lage en skikkelig reportasje om resultatene. Vi sa at uten resultater blir imidlertid spikersuppa litt tynn (du kan lese mer om det redaksjonelle spikersuppeprinsippet her), men nå har vi altså fått noe fra Golfbox å spe på med.

Det som var av vær denne dagen hadde holdt seg sør for Norbytunellen, for i Drøbak pøste det ned hele dagen. På Krokhol hadde det imidlertid ikke falt en dråpe, i henhold til en vanligvis sikker kilde med bart.

Så forholdene var ganske bra, selv om de etterlengtede gresstråene på greenene lar vente på seg. Finn sier vi er for utålmodige, for han ser at det spirer. Ja vel, så får vi bare slå oss til ro med det inntil videre. Men bra spillevær var det, og skyggen på capsen måtte langt ned mot slutten av runden – det var sol, nemlig.

Premierte i klasse A
2013-05-27 Frode A1
Per Frode Haugen – nr. 1 – 35 slag

 

2013-05-27 Olaf A2(b)
Olaf Thomassen – nr. 2 – 35 slag

 

2013-05-27 Arve B3
Arve Bjerke – nr. 3 – 36 slag

 

 

 

 

 

 

Vinnere i klasse B
"Putte"-Knut Storm Hanssen
“Putte”-Knut Storm Hanssen
Hanne Hoel "Three-shot" Tofteberg
Hanne Hoel “Three-shot” Tofteberg

I kveld var det lagspill på menyen (netto sådan), et format som vanligvis bare spilles i mandagscupen i juli, men turneringskomiteen har tydeligvis bestemt seg for at vi spiller for mye Stableford. Det er kanskje sant.

Men det var det vi spilte mandag 27. mai (årets andre mandagscup). Det var brukbar deltakelse. I henhold til Golfbox var det 15 stykker i klasse A, 9 i klasse B og 7 i klasse C. Det er 31 det!

Anders Lier Raaness var yngste startende (han er vanligvis det) og fikk den eneste birdiepremien som ble utdelt i dag. Birdien kom på hull 8.
Anders Lier Raaness var yngste startende (han er vanligvis det) og fikk den eneste birdiepremien som ble utdelt i dag. Birdien kom på hull 8.

Nivået er det vanskelig å kommentere uten resultatlister og statistikk, men i hvertfall i A-klassen måtte du spille under netto par for å få noen premie.

Det var veldig jevnt i teten. Både Per Frode Haugen og Olaf Thomassen gikk runden på 35 slag netto. Siden Per Frode har lavere handicap enn Olaf, og derfor brukte færre slag brutto (det er det som er grunnlaget for å avgjøre turneringer på handicap), var det Per Frode som ble utropt som vinner. Ola får trøste seg med at han blir nedskrevet. Tredjeplassen gikk til Arve Bjerke, som spilte til par +1.

Resultater – A

Starten på turneringen var ikke den beste for Hanne Hoel Tofteberg. Hun startet på hull 6 og slo prompte 3 baller i vannet: full pakke (hullets par + fem slag). Det er i slike tilfeller at slagspill er litt mer brutalt enn stableford. Men dette så ikke ut til å affisere Hanne, som likevel klarte å vinne B-klassen. Scoren var 41 slag netto, altså par +5. Petter Tomren ble nummer to, men hadde gått hjem før premieutdelingen.

Resultater – B

I C-klassen var det “putte”-Knut (Storm Hanssen) som gikk seirende ut. Han var ett fattig slag bedre enn Jens Kr. Tofteberg, som ble nummer 2.

Resultater – C

Vi koster på oss nok et stemningbilde fra premieutdelingen
Vi koster på oss nok et stemningbilde fra premieutdelingen

Det bare bare delt ut én birdiepremie denne kvelden. Den bragden var det Anders Lier Raaness som sto for. Vi mener å huske at birdien kom på hull 8, som jo ikke er for et birdiehull å regne.

Nå som det er spilt to runder kan vi jo også begynne å fatte interesse for Order of Merit. Den ledes av Olaf Thomassen (18 poeng) i A-klassen, Tony Farinha (13 poeng) i B-klassen og Trond Ovik (19 poeng) i C-klassen. Det er selvfølgelig fortsatt jevnt i alle klasser.

Hele Order of Merit finner du her

Sakte spill

Ellers vil vi igjen minne på at sakte spill er en uting. Det bør kunne være mulig å vende nesen hjemover før klokken 9.

Dessuten vil vi gjerne minne om Pink Cup – som går av stabelen 2. juni. Denne turneringen, som i tillegg til å være en av de få 18-hullsturneringene som avholdes i løpet av sesongen, er for en god sak: nemlig brystkreftsaken. Vi synes dette fortjener en større deltakelse enn de 7 som er påmeldt i skrivende stund.

Formatet for neste mandagscup er for øvrig stableford.

Innhold
Klubben