Mandagscup 29. juni

Mandagscup – turneringen som har alt

Det så så lovende ut da vi mesket oss med Karis flesk og duppe før turneringsstart, og på de første hullene var forholdene upåklagelige, selv om det samlet seg mørke skyer i vest. Og til slutt begynte det uunngåelig å regne, og faktisk blåse litt. Det var egentlig ikke rare greiene, og det påvirket ikke spilleforholdene nevneverdig, men det blir alltid mye ekstra tukkel når det regner, så det påvirket nok scorene. Mot slutten av runden, lettet det igjen, men da ble regnet erstattet av knotten! Ekstra plagsom var den ettersom vinden ble borte med regnet, men det var fremdeles ganske fuktig luftDeltakelsen var ganske bra, med 29 påmeldte, hvorav 16 i A-klassen og 13 i B/C-klassen (som slås sammen når det er færre enn 3 deltakere i C-klassen). Vi må jo også se at resultatene som måtte oppnås for å få premie var ganske respektable.

Best av alle var Leona Pilares, som var den eneste som gikk under par. Blant annet takket være en fin birdie på 8-ern gikk Leona på 35, altså -1. Det holdt til seier i A-klassen med ett slags margin til Asbjørn Herdal og Bjørn Berglund, som begge gikk på par. Asbjørn gikk foran på lavere handicap (så vidt).

Premievinnerne i A-klassen

Steinar Nordskog meldte seg inn for to uker siden, og vant da C-klassen. Nå er han forfremmet til B-klassen (med hcp 29,9 er det med minst mulig margin) og vant like godt den også. Tør vi håpe på en seier i A-klassen i september hvis fremgangen fortsetter? Steinar gikk også på 35 (-1) og vil altså være lenger under klassegrensen neste uke. Det ga en seiersmargin på 3 slag til Tony Farinha på andre plass og Ellen Herdal på tredje. En god dag for Herdal-familien med andre ord. De setter seg forresten snart på flyet til Wales hvor de skal feire Ellens 70-årsdag. Gratulerer!

Premievinnerne i B-klassen

Birdier

Det har vært sparsomt med birdier i år, men denne kvelden ble det fire, hvorav tre ble premiert. De premierte birdiene kom ikke på typiske birdie-hull heller.

Order of Merit

Endelig er systemet i orden, slik at det er lettere å skrive om Order of Merit.

Så langt i år er det 25 stykker som har klart å vinne nok poeng (12 for førsteplass, 10 for andreplass og så 8, 7, 6 osv.) i A-klassen. Frode (premieutdeleren ovenfor) leder klart med 50 poeng. Det gir et forsprang på 24 poeng ned til Jon Kittilsen på andreplass. Han har på sin side et forsprang på 11 poeng til Morten Olstad (redaksjonskomiteen leder dermed den nettopp innførte komité-cupen). Frode og Jon er de eneste i A-klassen som har spilt samtlige turneringer.Det er svært mye jevnere i B-klassen, der det er bare 10 poeng som skiller de tre på toppen. Rune Sørlie leder med 59 poeng. Hanne Hoel Tofteberg er 8 poeng bak og har et forsprang på Tony Farinha på 2 poeng. Det er mange turneringer igjen, så her er de ikke noe som er avgjort.

Jevnest av alle steder er det i C-klassen der både Jens og Kirsten har 54 poeng på 5 turneringer.

Statistikk

Vi holdt nesten på å glemme statistikken. Det minner oss faktisk på en sang som rimer (originalen er ikke så verst den heller).
Som så ofte før var det hull 7 (16 i dag) som var vanskeligst, med en snittscore på +2,41. Det var to par 3 bogeyer og hele 24 dobbeltbogeyer og verre der i dag. Nest vanskeligst var 5-ern, med en snittscore på +2,03. DB i snitt på begge altså.
Lettest var 4-ern, med en snittscore på bogey (+1,03). Dette gjenspeiler kanskje at hullplasseringen nå har vært mer eller mindre den samme i hele år. Vi får håpe på at pleien som gis nedre del av greenen snart bærer frukter slik at pinneplasseringen kan varieres mer.Av spillerstatistikken finner vi at Tony Farinha, Leona Pilares og Lars Sandberg alle hadde par i gjennomsnitt på par-3-hullene, og at Bjørn Berglund var den eneste som hadde par i gjennomsnitt på par-5-hullene. Bjørn var også den som hadde flest par (5).

StatistikenDette var faktisk siste mandagscup før sommerferien. Når mandagscupen starter opp igjen er vi ikke sikker på, men det kommer nok snart på terminlisten. I mellomtiden blir det MANDAGSTREFF, som ligner mistenkelig på mandagscup, men organiseres uten noen turneringsansvarlig, uten startkontingent og uten premier. Disse turneringene teller heller ikke på Order of Merit.

Glem heller ikke sommerens største turneringsbegivenhet – Golf & Quiz – på lørdag. Vi er lovet spørsmål som det faktisk er mulig å vite svarene på! Klikk på bildet for mer info.

Ellers, GOD SOMMER!

Innhold
Klubben